11 pm +8 GMT jeśli się nie myle to jest godzina 15-16 u nas ??
Wersja do druku
11 pm +8 GMT jeśli się nie myle to jest godzina 15-16 u nas ??
znowu ta kiepska erystyka - zapytam jeszcze raz masz cokolwiek co by zrównoważyło ten hejt na grę na TWC? coś co by zrównoważyło oceny na metacritic (gdzie się podziali ci zadowoleni fani którzy by dawali wysokie oceny grze?) - i na największym polskim forum o grach czyli na gry online - czytelnicy ocenili ją na oszołamiające 6,3/10 (głosów oddało ponad 1600 użytkowników ) jak wytłumaczyć najszybszy odpływ graczy tuż po premierze w historii serii ?(wedle statystyk "stima")Cytat:
Zamieszczone przez LVEX_mackoff
ps. jeszcze jedno, napisałeś powyżej, że to głównie nie zadowoleni klienci dają niskie oceny - trudno z tym dyskutować, ale zapomniałeś dodać, że równie często najzagorzalsi fani produktu są największymi krytykami, często samorzutnie stają się ambasadorami marki, a jeśli ów produkt przestaje spełniać ich oczekiwania w trosce o niego wykazują się największą jego krytyką (za Washington Post) - a w przypadku serii TW trudno mówić o przypadkowych graczach - (ci nowi są bardzo zadowoleni, nie widzieli innych części więc nie mają porównania) ja jestem z serią od shoguna, miałem 20 lat gdy się w to zagrywałem - mam wszystkie części (oczywiście oryginalne) obserwowałem wzloty i upadki tej serii, mam setki/tysiące(w przypadku RTW i MTW) godzin rozegranych i uwierz mi jako staremu wyjadaczowi, naprawdę RTW2 było beznadziejnym gniotem, a teraz po ciągłym paczowaniu jest jak na standardy serii grą słabą (dałbym jej teraz 6/10)
Żeby nie bylo, na samym początku zaznaczam, że sam uważam iż więcej osób jest nią zawiedzionych niż oczarowanych mimo, że Metacritic to dno i tym serwisem nie ma się co sugerować (vide oceny Company of Heroes 2 - 1,8 średnia graczy; Diablo 3 - 3,8 średnia graczy). Gry online trafia do mnie o wiele bardziej,
Ale ciekawi mnie skad wiesz, że Rome II ma najszybszy odpływ graczy tuż po premierze w histori serii? Skąd wiesz czy Rome 1 albo Medieval 1 nie miały większego ? :D
W dupach wam się poprzewracało. Gra nie ma konkurencji na świecie, być może to jest jej siłą ale wciąż się rozwija.
był o tym wątek na TWC - po prostu można sprawdzić na "stimie" liczbę graczy grających w daną grę od premiery(wychodzi z tego taki ładny wykresik -) - i na tle poprzedniczek ich "odpływ" był największyCytat:
Zamieszczone przez smooqu
Czy ktoś ma już ten dodatek? Kupiłem przez steam w przedsprzedaży, więc powinien się chyba automatycznie zainstalować?
Manolito
Smooqu chodziło chyba o to że RTW 1 i MTW 1 nie były wydane na Steam, więc nie możesz pisać, że to największy odpływ w historii całej serii, skoro nie wiadomo jaki był dla połowy z gier tej serii.
Ale w tym co napisałeś w ostatnim poście jest trochę racji, moim zdaniem to że tak wiele ludzi się zawiodło wynika z oczekiwań jakie mieli wobec tej gry, które obiektywnie rzecz ujmując nie miały szans na realizację.
Oczywiście nie myślę tu o tym co irytuje wszystkich, czyli oblężeniach, czy też początkowo słabej optymalizacji.
Zauważyłem, że duża część z tych co najbardziej pomstują na tą grę pisze zarazem, że ich ulubiona część to Rome 1 lub MTW 2, a na koniec wielu zarzutów piszą (dosłownie widziałem to w którymś poście) "czemu CA nie zostawiło systemu z MTW2 poprawiając grafikę i aspekt historyczny". Albo jak użytkownik darius_d piszą, że od ETW nie grali w żadną z gier serii.
Nawet jeśli Rome 2 byłby grą super dopracowaną i z najlepszym w serii AI (a w tym względzie poprzeczka wcale nie leży wysoko), to tacy gracze po prostu MUSIELI się zawieść.
Trzeba przyjąć w końcu wiadomości, że takiej gry (przynajmniej w serii TW) jak Rome1 i MTW2 już nie będzie.
Ta seria chcecie czy nie od kilku ładnych lat i kilku wydanych gier ewoluuje w zupełnie innym kierunku, myślenie że CA nagle to wszystko przekreśli i zrobi grę w stylu tych z przed 9 czy 7 lat z mega zubożoną i uproszczoną częścią strategiczną (bo takie nie oszukujmy się były RTW 1 i MTW 2), było naprawdę bardzo naiwne.
A teraz jest wielki zawód.
To oczywiście nie dotyczy wszystkich, którzy ją krytykują, może nawet nie Ciebie, ale ten dla mnie zupełnie bezsensowny żal widać w wielu postach.
Orientuje się ktoś o której godzinie będzie dostępny dodatek i patch ?
EDIT: Właśnie się chyba pobiera. 1.5 gb
Dla zainteresowanych, przegląd i wprowadzenie do kampanii Cezara po angielsku.
http://www.youtube.com/watch?v=TprBGOWXmd8
Ja, język Byrona znam średnio, ale warto przejrzeć i osłuchać się żeby zaraz znajomość english language nie stała się podstawowa.
Dokładnie :)Cytat:
Zamieszczone przez Martinus123