Zrobiłem tak jak zaproponował sadam czyli:
I-II 2
III 4
IV-V 6
przetestujemy i zobaczymy czy nie będzie za łatwo;)
możecie już pobierać pliki na darmowe jednostki, pierwszy post, "dział" dodatki:)
Wersja do druku
Zrobiłem tak jak zaproponował sadam czyli:
I-II 2
III 4
IV-V 6
przetestujemy i zobaczymy czy nie będzie za łatwo;)
możecie już pobierać pliki na darmowe jednostki, pierwszy post, "dział" dodatki:)
Ok. Miodnie to wygląda. Z 4 miesiące w Bellum nie grałem chyba czas wrócić.
W dział "dodatki wrzucę przy wolnej chwili wersje bez machin oblężniczych(trebusze itp), osobiście tak właśnie gram, według mnie oblężenia nabierają wtedy rumieńców, ale to tylko moja opinia;).
Ja bez machin gram w MOS 1.6.2, walka bez machin to jest to. :D
A może by Polsce dodać jednostki ormiańskie z takichże dzielnic? ew. niższy replenish niż w Azji Mniejszej ?
Może sobie przerobię Wrocław na miasto, zobaczę.
A usuwając machiny w tym modzie o którym mówisz, zostawiłeś miastom/zamkom balisty/armaty na murach czy też usunąłeś?
Zablokowałem wszystkim możność budowy budynków produkujących sprzęt oblężniczy i usunąłęm z descr_strat takie budowle.
Nic ponadto.
Ja usunąłem też wieże z balistami i armatami co by obrońcom za kolorowo tez nie było;).
Poczekam aż dorzucisz tych katarafaktów zmienionych i (polskich możnych z oszczepami ew.) i zagram wtedy bez sprzętu oblężniczego.
Albo Polską albo Gruzją lub Bizancjum.
Pierwszy post zaktualizowany, wrzuciłem dodatek usuwający machiny oblężnicze(trebusze itp)
Ja także czekam katafraktów zmienionych przez Hellvarda i zaczynam nową kampanie:).
Byłaby szansa na przeniesienie jednostek regionalnych do roli najemników, po 200-turowej kampanii uważam, że grywalność znacznie by dzięki temu wzrosła, byłoby przejrzyściej i trudniej.