A gdzie ten submodzik ? ;)
Wersja do druku
Nie ma submoda, możliwość wyboru dziedzica jest w samym BC 7.
Nie wiem jak. :( Próbowałem tak jak w BC 6.3 przenieść portret z "cechą" :D ale chyba nie działało. Sprawdzę jeszcze raz dokładniej.
w BC 7 działa,ale z opóźnieniem. JAk przekażesz cechę "dziedzic frakcji" to stanie się o nim jako trzeci w kolejności.
Cześć,
przepatrzyłem temat instalowania modów pod steam i inne, ale ostatecznie nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Po zainstalowaniu BC 7 z bugfixerem bez spolszczenia i żadnego submoda chciałem uruchomić moda, ale wyskakuje mi okienko bat, że muszę ściągnąć advanced bat converter. Próbowałem metody ze zmianą nazewnictwa foldeeru (americas --> americas org etc.) ale to nic nie daje, ponieważ gdy wybieram uruchomienie americi steam ładuje mi podstawkę. Jak wracam do normalnych nazw to wszystko jest ok. Spójność plików również w porządku. Mam tylko jeden dysk, wobec czego zarówno medek, jak i BC7 są zainstalowane na C, ale w folderze innym niż rpogram files.
Czy ktoś zna rozwiązanie problemu odpalenia moda?
Z góry dzięki,
Vanitas
ps. Ten sam temat ze Zbrojowni proszę admina o usunięcie, nominalnie chciałem założyć temat tutaj.
Nie wiem w sumie po co nowy temat skoro takowy o błędach BC 7.0 już jest, ale niech stracę i odpiszę.
Po pierwsze to, że gra i mod są na C to już strzał w stopę, po drugie takowe okienko wyskakuje każdemu, jeśli u Ciebie nic nie dzieje się po max 30 sek to albo na maksa źle zainstalowałeś moda lub tylko lekko walnąłeś się w ścieżce. Takowy problem był wałkowany co najmniej kilka razy we właściwym wątku.
Jak 1 raz startuje kampanie to jest bląd karty graficznej czy sterownika i wywala do pulpitu. Dopiero za 2 razem działa. Sprawdziłem dla Anglii i Francji. W logach nic nie ma. Mam megasubmoda 2. Czy to normalne?.
Nie.
Teraz dokładniej przeczytałem i to niby małe zasoby komputera, za słaby sprzęt. Ale ja mam gtx 1050 ti. Dziwne. Dzieje się to tylko 1 raz po instalacji. Nawet obniżyłem lekko detale i to samo po instalacji.
Masz coś ze sprzętem nie tak. Może sterowniki nie poinstalowane lub złe. Bo mi ten mod chodził na kompie kupionym w 2003 roku. W lipcu zmieniłem na nowy i też mam GTX 1050ti i wszystko gra.
Stery nowe, crashy w innych grach raczej brak :/. Może przez windows 10:/. Jak instalowałem BC 7 to zrobił się taki log 14.5 MB ( Mam go w kopii zapasowej) Jak uruchomiłem moda po zainstalowaniu megasubmoda 2 to znikł i jest raczej czysty log, ale ten błąd z zasobami występował niestety po 1 uruchomieniu. No nic mam nadzieję, że po tym błędzie dalsza rozgrywka będzie możliwa... i się nie wykrzaczy w 100 turze. Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje:/Heh muszę zacząć od nowa na normalnych jednostkach bo na maksymalnych cieło jak Holender 5% wykorzystania karty przy poruszaniu kamerą w miescie i tłoku.
A podczas instalki BC7 instalator weryfikuje poprawnosc plikow? Tak tylko pytam, bo mam słabego neta i wolno ściąga moja radiowka, wczoraj sciagałem te pliki do 24godz i sie nameczylem i chyba bym sie zalamal jakby byly niepoprawne xD.
Instalator nie weryfikuje poprawności plików.
Spróbuje jeszcze raz ściągnąć i porównać. Doszły crashe przy wczytywaniu bitwy w miastach czasem. Jak jest crash to w systemie nie ma nic, żadnego błędu, tyle że w logu moda jest 1 linijka o systemie czy coś.
:/
13:03:19.188 [data.invalid] [error] BATTLE_MAP_AREAS unhandled situation : See Charlie
Co to za błąd przy wczytywaniu osady?. Zrobiłem parę rzeczy np przeinstalowałem stery nv ale raz ten błąd wyskoczyl.
Masz pewnie źle zainstalowaną grę lub moda.
Jaka wersja Medievala2? Pudełkowa, czy steamowa?
Czy korzystałeś z pacza, co pozwala bez problemów zainstalować mody jak masz wersję steamowską?
Grę masz gdzie zainstalowaną?
Jaki system windowsa?
Witam, zwracam się do was z prośbą o pomoc. Mianowicie mod w trakcie bitwy "tnie się" praktycznie uniemożliwiając grę, zmieniałem ustawienia graficzne, skalę oddziałów, niestety bez znacznego rezultatu.
Co dziwne podstawowy medek śmiga aż miło bez zacięć nawet na wysokich ustawieniach graficznych. Sterowniki karty graficznej nowe. Medek+królestwa z płyty.
Sprzęt:
Intel Core i5-4210H 2.90 GHz.
Ram 8gb
Karta: Nvidia GeForce GTX 960M.
Windows 10 64bit.
Ustawienia grafiki nie zmieniają się. Nie rozumiem o jaki patch 4gb chodzi???
Niestety bez zmian. Spróbuję reinstalacji gry i moda.
Masakra, po reinstalacji mod się nie uruchamia, wyskakuje czarne okno "bat exe" które po chwili znika, nie mam już sił.
Sprawdź czy wszystko prawidłowo zainstalowałeś i użyj tego patcha 4 GB nim się przerabia plik kingdoms.exe by używał większej ilości pamięci co pomaga na działanie wielu modów, które wymagania mają znacznie wyższe niż podstawowy Medek.
Witam. Mam problem z tą modyfikacją i poszukuję pomocy. Gram sobie Norwegią i przy 76 turze gdy następuje kolej Anglii w turze gra się całkowicie zacina, nic nie można zrobić i po wyjściu do pulpitu pojawia się komunikat: R6025 - pure virtual function call. Może ktoś spotkał się czymś takim i wie czy jest możliwość rozwiązania tego problemu. Z góry dzięki za pomoc ;)
Załącznik 3549
Witam i pozdrawiam. Pierwszy raz tutaj :)
Otóż postanowiłem odświeżyc sobie gre sprzed lat i chciałem zainstalować tego moda BC 7.0. Zrobiłem wszystko według instrukcji tutaj podanej i przy włączaniu wyświetla mi się okno jak w Dosie z napisem "BaT to exe" a na końcu komunikat "upgrade to pro to remove this screnn" po czym okno się wyłącza. O co tutaj chodzi? działa ten mod?
Pół godziny próbuję wyszukać ten temat, ale lipa dlatego zapytam tutaj może ktoś się orientuje.
Moi imamowie mimo odpowiedniej ilości gwiazdek wiary oraz odczekaniu danych tur ( nie pamietam w różnych wersjach było to od 10 do 30 tur od startu chyba) dalej nie mogą zwoływać dżihadu.
Gra frakcją muzułmańską bez tej opcji to jak gra bez konnicy czyli bez sensu.
Gdzieś wyczytałem, że celowo moderzy wyłączyli dżihad bo był zbyt OP - dlatego moje pytanie:
czy ktoś wie gdzie dokładnie w jakim pliku się to włącza z powrotem?
Krucjaty i dżihady totalnie niszczą grę.
W pliku: "descr_campaign_db"
Linia: "required_jihad_piety in"
Nie ma słów aby określić jak spoko pomoc zrobiłeś.
Serdeczne dzięki szczególnie za brak tekstów typu wpisz w google czy coś.
Wychowałem się na tej gierce mam nowsze części total war ale wracam własnie do tych modów głównie przez możliwość zabawy i kodzie na podląd mapy, bo dzięki niemu mam fun w sterowaniu losami innych nacji - a tu właśnie dużą role graja krucjaty i dżihady.
Witam, mam problem z instalacją BC 7.0, ściągnąłem wszystkie 12 plików, zainstalowałem 7zipa, ale gdy chcę wypakować zip nr 1 to wywala błąd nieoczekiwany koniec danych... co z tym zrobić?
Wszystkie 12 plików masz w tym samym katalogu? Na dysku jest wystarczająca ilość wolnego miejsca?
Tak, 400gb wolnego, pliki w tym samym folderze
Może coś się źle ściągnęło. Nie mam pomysłów więcej.
Ściągałem dwukrotnie :(
Hej, nie wiem czy to odpowiedni dział. Zauważyłem dwa błędy podczas rozgrywki - jeden dość poważny - nie rodzą mi się praktycznie już żadni generałowie, to może być związane oczywiście z tym że jest ich dość sporo i większość jest w bardzo młodym wieku, praktycznie większość jest pożeniona, czekam tak z 15 tur, aż może jakaś mechanika zadziała ale nic. Druga sprawa, to kwestia sukcesji i koronacji. Od 7 tur obok Kolonii oczekuje na koronacje na króla Niemiec, następca tronu, próbowałem już wszystkiego, skrypt nie działa. 3 sprawa - Wcześniej nadałem następstwo tronu innej postaci niż ta wyznaczona, pierwsza nadal posiada cechę - następca tronu- nic nie można z tym zrobić. Nie wiem czy coś źle robię, gram na polskim megasubmodzie. Wcześniej jak lata temu grałem bez tego submoda no to nie zdażały się takie błędy.
Szkol księżniczki i hajtaj je z generałami z rodów dynastycznych. Samych generałów wysyłaj na szkolenia w klasztorach, gdzie po kilku turach skoczy im wiele cech w tym zdrowie. Nie adoptuj generałów spoza dynastii.
Dzięki za pomoc, po jakiś parunastu turach zaczęli się rodzić następni potomkowie. Mam natomiast jeden problem, z koronacją na króla Niemiec (mam wrażenie że z tym skryptem zawsze coś było nie tak). Mam drugiego władcę (nie wiem czy to ma znaczenie), wysłałem go do Regensburga, ma 6 wolnych slotów na uzyskanie korony, czekam dwie tury, jest tam jakiś kardynał również (choć to chyba nie jest potrzebne) i nic, nigdy nie pojawia się koronacja. Wysłałem go niedaleko Kolonii, to samo, również gra nie odpala skryptu. Próbowałem z różnymi sejvami, również nic. Czy to jest po prostu bug, czy robię coś źle?
Witam mam problem tego typu że zazwyczaj po 160 turze wywala mnie z bitew w modzie bellum i SS 6.4. Gre mam orginalną z dodatkiem kingdoms
na steam.Próbowałem usuwać plik map z folderu jednak nic to nie dało. Robiłem również reinstal. Moda mam z bugfixa,potem wgrałem polski supermod 2. Pozdrawiam i proszę o pomoc
Hej, ktoś coś wie o co chodzi z inwazją Mongołów? U mnie to jest niecała pojedyncza armia błądząca po jakiś lasach Bułgarii Nadwołżańskiej i tyle xd gram na 7.0 i modzie Pitera. A tak na marginesie, rozumiem że kwestia braku możliwości koronacji w Regensburgu to bug którego nie da się naprawić? :/