Dokładnie tak. Tutaj więcej info - https://www.totalwar.com/blog/a-tota...announce-blog/
Wersja do druku
Dokładnie tak. Tutaj więcej info - https://www.totalwar.com/blog/a-tota...announce-blog/
W sumie ten podział na ery i wydarzenia jest już chyba od początku TW. Najpierw jako duży dodatek (Mongol Invasion, Kingdoms itd.), a później jako samodzielne gry (Napoleon, Attyla). Do tego jeszcze większe DLC do nowszych części też można by pod to podpiąć. Więc dużo się chyba nie zmieni w historycznej serii.
To jest jeden z tytulow nad ktorym pracuja.Tzw. flashpoint-bedzie nzaywal sie Total War:Saga.Bedzie to cos w stylu Fall of Samuraj do Shoguna II.
Dokladnie CA pracuje teraz nad-
1.jednym DLC do juz wydanej gry wczesniej.
2.Flashpoint-czyli to co wyzej napisalem
3.Warhammerem-2/DLC i Warhammerem 3
4.Nowym -pelnym historycznym "wielkim" tytulem .
Zgadza się. Nowy tytuł to będzie cała era. TW Saga natomiast to spinoffy o krótkich wydarzeniach. Trochę to przekombinowane bo do tego było DLC np. Last Roman do Attyli czy Caesar in Gaul do R2. Robiąc więcej niezależnych tytułów dadzą wyższe ceny niż w DLC.
https://www.facebook.com/TotalWar/ph...type=3&theater
Historyczne odsłony nadchodzą - https://www.totalwar.com/blog/update...rical-releases
Skłaniam się ku hipotezie Medieval 3 rozszerzonemu o nowe regiony:
Cytat:
[COLOR=rgba(0, 0, 0, 0.87)]Maya:[/COLOR][COLOR=rgba(0, 0, 0, 0.87)] Well we’re working on a campaign expansion for one of our older games, probably the biggest historical one CA’s done we think.[/COLOR]
Najpierw pomyślałem o Medieval TW-Viking invasion lecz po co to robić skoro jest tego pełno w samym TW Attila.Z drugiej strony ten dziad/druid/mnich wchodzący do namiotu z krótko obciętymi i jednakowo odzianymi facetami (mnisi-rycerze) też skłania do skojarzeń ze Średniowieczem.Cytat:
[COLOR=rgba(0, 0, 0, 0.87)]Maya:[/COLOR][COLOR=rgba(0, 0, 0, 0.87)] Yes, and the first time we’ve gone back to a game so long after release[/COLOR]
http://i64.tinypic.com/b3vtvl.jpg
Jeśli nie jest to Numidia do roma2 to i tak mnie to nie obchodzi.
Jeśli już to DLC do medka 2. Słowo expansion wyraźnie sugeruje,że to będzie dodatek. No i nie spodziewam się,żeby chodziło im o aż tak starą odsłonę,prędzej DLC do Rome 2/Attyli przenoszące gracza do czasów wczesnego średniowiecza. Inna sprawa,że jak można wyczytać z końcówki tego newsa - CA zmieniła plany i nie wyklucza powstania kontynuacji któregoś z istniejących już tytułów,także medieval 3 jest możliwy ale raczej nie w najbliższej przyszłości ;).
Cytat:
We can say it’s for one of our slightly older games though?
Maya: Yes, and the first time we’ve gone back to a game so long after release. That in itself is very new territory and something we’re keen to explore as a studio, because it opens up lots of exciting future projects if it’s successful.
There’s a lot of people still playing this particular game, but there’s also lot more we haven’t even touched in that era yet, some really incredible stories and events that defined history.
Z tych fragmentów oraz screena ze starcem/mnichem wynika, że będziemy mieć dodatek do M2 i wojny markomańskie, a może raczej coś bardziej rozpoznawalnego, w pudełku jako gra z serii TW: Saga. Wojna fryzyjska, Druzus, Tyberiusz i Las Teutoburski? Jeszcze pytanie czy do Rome 2, czy Attyli.Cytat:
Jack, your team is working on our first Total War Saga game, we’ve had one work in progress screenshot from it, that people seemed to decode pretty quickly, can we expect to see any more soon?
Dodatek do M2 w mej opinii nie ma większego sensu. Bardziej stawiałbym jednak na RII który to tytuł macałkowicie zmarnowany potecjał tylczo czy lenim z CA bedzie się chciało?
Cytat:
Maya: Well we’re working on a campaign expansion for one of our older games, probably the biggest historical one CA’s done we think. We’ve been working on our project for the best part of a year, and with not long to go we’re well into testing now with nearly all the content in. And yes, it’s going to be the next Total War announcement, which is exciting for us! ...
There’s a lot of people still playing this particular game, but there’s also lot more we haven’t even touched in that era yet, some really incredible stories and events that defined history.
Jest jeszcze mowa o bezpłatnej aktualizacji co równiez wskazywałoby na RIICytat:
Maya: Well of course we want players to get a big kick out of the new expansion, but I think seeing people’s reaction to the big free update we’re making to the main game at the same time will be really interesting. It’s great to be able to go back and look at a whole area of the game and make some changes.
Jedno jest jednak pewne na następny pełny historyczny Total War przyjdzie Wam czekać na pewno jeszcze z 3 lata lub więcej. Do tej pory wydadzą 3 część młotka, i pewnie jakiś tytuł z Sagi.
Myślę,że dwa lata maks. Pracuje nad tym osobny zespół a prace ruszyły pełną parą już co najmniej kilka miesięcy temu.
Cytat:
We’ve ramped up to the final team size in the past few months, so things are moving along steadily with daily visible progress. For example, it’s nice to see, after having researched historical city-layouts for months, it all coming together in the game. There are still placeholder grey boxes here and there, but the atmosphere is already outstanding and gameplay feels strong.
Z plotek wynika, że do Attyli też jeszcze później coś może wyjść.
Wszystkie posty dotyczące nowego DLC do Rome 2 zostały przeniesione do specjalnie założonego wątku i tam też proszę się o nim wypowiadać. Ten temat pozostawiam, aby służył spekulacjom o pozostałych nowościach w serii TW.
Nowe miejsce dyskusji o Campaign Packu do R2: http://forum.totalwar.org.pl/showthr...-Campaign-Pack
Ja szczerze mam nadzieję, że jednak dostaniemy coś w "wieku prochu" - po Rome II i Warhammer chętnie zagrałbym coś gdzie się strzelamy a nie znowu broń biała. O ile Empire miało swoje wady, to Fall of the Samurai pokazał, że gry prochowe też mogą być dobre.
XVI i XVII wiek byłyby idealne. Wojna trzydziestoletnia, nasze wojny ze Szwedami, Moskalami i Turkami i Kozakami. Byłoby pięknie.
Jutro kolejny tytul zapowiedza. Jako Total War Saga
Grafika z filmiku mimo że rozmyta przywodzi wykonaniem na myśl to co mamy w Attyli. Ciekawi mnie motyw przewodni czyli "Kings will rise",obstawiam czasy wczesnego średniowiecza,ale to już jutro CA rozwieje wszelkie wątpliwości :). Tak czy inaczej podoba mi się to,że wracają do historii bo nieco mi już zbrzydł Warhammer,przede wszystkim po beznadziejnym ME. Nie mogę się zwłaszcza doczekać pełnoprawnej historycznej odsłony i liczę na jej wysoki poziom w dniu premiery.(nadzieja umiera ostatnia xD)
Ten powoz jest intrygujacy. Bo nie do konca mi pasuje jako kon pociagowy ten chod. Czytalem ze niektorzy tam sie dopatrywali pociagu hehe.
Stawiam na Brytanię, bo:
- obszar ma być podobny do Japonii - Zjednoczone Królestwo z Irlandią daje powierzchnię około 300000 km2, a Japonia 70000 więcej;
- skoro CA idzie po najmniejszej linii oporu, a na tych terenach mogą zrobić Vikings TW, to wszystko pasuje;
- Empire Divided dali do R2, mimo, że bliżej czasowo mu do Attyli, a gdyby CA zaś wysunęła się za daleko, to zaczęłaby haczyć o okres potencjalnego M3; Anglia i pobliskie terytoria zdają się być logiczne;
- na grafice widać jakieś morze/ocean.
Hmm, mój typ jest na Brytanię + wybrzeże kontynentu od Bretonii do Jutlandii. Niby trochę bez sensu, ale obszar na oko podobny do Japonii, dużo frakcji, i bardzo duży potencjał na kolejne DLC. Można dać inwazję Sasów, można dać Wikingów, można dać Zdobywcę.
Sent from my SM-T815 using Tapatalk
Nawet muzyka na teaserze jest jakaś taka w klimatach brytyjsko-nordyckich, a Brytania to rzeczywiście dobra miejscówka. Hasło "Kings will rise" trochę też mi się kojarzy z Anglosasami, którzy przecież dzielili się na 6 królestw.
Mi się też kojarzy z kampanią Brytania do M2 gdzie pod koniec narrator mówi coś o królach, niby coś mało ważnego, ale po filmach Marvela jestem nauczony szukać nawet najmniej ważnej i oczywistej informacji.
Sent from my SM-T815 using Tapatalk
Małe podsumowanko informacji: Wiemy że nowy duży tytuł ma się dziać w epoce, która jeszcze nigdy nie została przedstawiona w serii Total War, na pewno nie ma być kontynuacją z liczbą 3 w tytule, z ostatniego wywiadu wynika że istnieje dużo materiałów historycznych pozwalających dokładnie odwzorować miasta w grze oraz jakże znamienne hasło "Oh, and beware the crow".
A zatem?
Na pewno nie będzie to bardzo odległa historycznie epoka, z takich ciężko jest dokładnie odwzorować miasta, musi istnieć już z danej epoki spora liczba zapisków.
Na pewno możemy skreślić starożytność, średniowiecze, japonię, XVIII wiek + wojny napoleońskie, ponieważ ta epoka jeszcze nigdy nie została ukazana a wymienione są w obecnych TW.
Jeden z udzielających wywiadu (Johny bodajże) dodaje że pomysł opiera się na bardzo niegdyś popularnym modzie do pewnej części TW, a który posiadał bardzo hardcorową baze fanów (on również udzielał się przy tym modzie); Jako że Napoleonica z Medka mamy już w postaci gry, fantasy skreślamy mi nasuwa się tylko ten mod poruszający XVI-XVII wiek (również z Medka).
Oh, and beware the crow, Oh, and beware the crow, Oh, and beware the crow... Uważajcie na kruki...
Mi się to kojarzy z symbolem kruka jako innowiercy w chrześcijaństwie, a gdzie ów motyw się przewija? Wieki średnie odpadają, ale Renesans? Reformacja? Zagrożenie Osmanami? mi to brzmi, husyci w Czechach, te sprawy - pasuje.
Dodam że jak dotąd t y l k o okres od Renesansu do XVIII nigdy nie został w jakikolwiek sposób poruszony przez serię Total War - medek kończy się gdzieś w połowie XV wieku i mamy na naszej total warowej osi czasu przeskok do 1700 w Empire.
Pozdrawiam.
Jutro dowiemy się co. Jeżeli rzeczywiście jest to Brytania to śmiało można założyć, że kampania będzie toczyć się w którymś odcinku czasu między rokiem 410 a 1066. Kampania Brytania do Medievala 2 miała ten minus, że pokazywała dosyć ustabilizowany okres czasowy na wyspach, kiedy to Anglia miała już przewagę nad resztą. A przed podbojem normańskim królów tam było dostatek - nie licząc 6 anglosaskich królestw, mieliśmy jeszcze przecież równie rozdrobnionych Celtów - a jeżeli jeszcze dojdą wikingowie... Będzie miodnie.
Mamy jeszcze "ciemne wieki", które zostały liźnięte wybiórczo - ich początek (Attyla, Ostatni Rzymianin) i ich koniec (Karol Wielki), sama epoka też była nietykana
Mi kruk kojarzy się z Odynem - który jest jednym z jego atrybutów
Husyci są zbyt niszowi a Imperium Osmańskie bardziej pasowałoby jako jedna z głównych frakcji gry o renesansie i xvii wieku na pełną skalę :)
toteż o pełno wymiarowym total warze mówie, nie chodzi mi o nową serie Sage tylko nowy "duży" tytuł.
Może i były liźnięte wybiórczo, ale tak możemy powiedzieć o każdej grze serii w zasadzie, a wyraźnie CA zapowiedziało że epoka będzie nowa. Mogą to też być Chiny, albo i XIX ale mi najbardziej tego renesansu brakujei XVII wieku. Zresztą, nie tylko mi.
Oh, and beware the crow, Oh, and beware the crow, Oh, and beware the crow... to pewnie będzie odniesienie do nowej serii SAGA. Kruk jako symbol Odyna więc wikingowie najazdy na wyspy i tego typu historie nie ma to zupełnie odniesienia to nowego pełnego tytułu historycznego. Tu akcję umieszczam w XVI-XVII, to jedyny rozsądny okres na nowy tytuł jeśli ma to nie być odgrzewany kotlet z kolejnym numerem "3".
Zakladac temat Total War Three Kingdoms :)
Heh, po sukcesach Warhammera wydaję mi się że tego typu ,,małym'' Total Warom ciężko będzie go przebić. Myślę że puki co jest taki jeden na którego wszyscy czekają trzecią część, ale jak widać CA się z tym nie spieszy :/
No nie wiem, wydaje mi się że o ile Warhammer przyciągnął do serii Total War masę nowych graczy, to "trzon" graczy TW cały czas czekał na nowy historyczny tytuł. Warhammer 3 wyjdzie pewnie po podobnej przerwie jaka była między WH1 i WH2 czyli około 16 miesiecy. Skoro Trzy Królestwa wychodzą jesienią tego roku to nic nie stoi na przeszkodzie aby WH3 wyszedł 16 miesięcy po WH2 czyli w okolicach stycznia/lutego 2019.
PS nie zdziwie się jak Trzy Królestwa będą miały mapę wielkości Mortal Empires, także małym bym go raczej nie nazwał :]
W sumie to się nawet cieszę,zdecydowanie to nie jest wyczekiwany przeze mnie okres i dzięki temu łatwiej mi będzie wytrwać w postanowieniu nie kupowania nowych odsłon TW do czasu modernizacji silnika :P. Osobiście trzymałem kciuki za XVI/XVII wiek i dzięki opóźnieniu wzrastają szanse na to,że ta odsłona jeżeli kiedyś się pojawi już nie będzie na feralnym warscape ;).
Sam trailer całkiem dobry,można z niego wywnioskować że znów będziemy mieli do czynienia z jakimś rodzajem herosów,tak jak w Warhammerze.
Zamykam temat, a za niedługo założę subforum dla nowego TW.