Bellum Kampania lekka ewentualnie nowy komputer i wszystko staje się prostsze ! :D
Wersja do druku
Bellum Kampania lekka ewentualnie nowy komputer i wszystko staje się prostsze ! :D
Z tym lepszym komputerem trochę przesadziłeś...
Wymagania gry:
Pentium 4 1.8 GHz, 512MB RAM, karta grafiki 128MB (GeForce 4 lub lepsza)
Mój komputer :
AMD Athlon 64 5000+ 2.6 GHz, 4GB RAM, Ati Radeon HD 3200 512 mb.
Więc wina nie leży w komputerze tylko w modzie. W podstawce tury idą w parę sekund, w modzie 5-10 min.
I co z tego? To jest mod, a nie podstawka- ma większe wymagania. Jak masz słabego kompa to nie pograsz i tyle.Cytat:
Zamieszczone przez Michas303
Jeszcze jeden post nie na temat tudzież wpis z fragmentem nie nawiązującym do tematu, a zrobię Wam z rzyci bitwę pod Grunwaldem i jesień średniowiecza w jednym. Głupie wpisy zgłaszamy, nie wdajemy się w dyskusję.
O wydajności BC jest poświęcony cały temat. Istnieje temat dlaczego M2 nie wykorzystuje 100% dzisiejszych komputerów.
Mam pytanie
Czy ktoś podjął się tworzenia lub już stworzenia moda na podstawie serii książek John'a Flanagana "Zwiadowcy". Jestem bardzo ciekaw jak to wyjdzie.
Jeżeli ktoś tworzy to proszę o kontakt na priv.
Pozdrawiam
Ciekawi mnie, czy jest może mod zwiększający ilość prowincji w Medieval 2 Total War. Jeśli jest takowy mod, to proszę o link do niego na PW.
Większość modów, zwiększa ilość prowincji.
viewforum.php?f=30
Witam, starałem się przeglądnąć cały temat - ale nie znalazłem żadnej konkretnej odpowiedzi. Chciałem zapytać czy jesteście w stanie polecić, jakiś mod który znacząco ulepsza AI tak na mapie kampani, jak i podczas bitew ? Nigdy nie bawiłem się w modowanie M2 (a romka 2 nie ruszam dopuki go nie 'dorobią'), więc jestem trochę nie w temacie, z góry dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam
Bellum Crucis ma niezłe AI, kampania na trudnym poziomie może być wyzwaniem a w bitwach jak dotąd lepszego nie znalazłem :)
Cytat:
Zamieszczone przez potemps
Samo AI nic więcej: viewtopic.php?f=32&t=8736
Witam
poszukuje moda z dużą mapą Skandynawii.
viewtopic.php?f=372&t=543 ten mod powinien być dla ciebie idealny :)
Dzień dobry! Szukam moda o początku państwa Piastów(Bitwa pod Cedynią i te sprawy)-podstawka. Oraz coś o XVII wieku również na podstawkę.Z góry dziękuje!
Witaj.
Co do XVII wieku to o ile się nie mylę na podstawkę jest For king or country, opowiadający o angielskiej wojnie domowej :)
viewforum.php?f=542Cytat:
Zamieszczone przez RockMiguel
Wojna 30-stoletnia, można grać RON-em ale to pod dodatek królestwa.
1648 jest pod Kingodmsy, nie podstawkę. Z XVII wieku nic nie wyszło pod podstawkę.
A jest jakiś mini modzik zmieniający skiny generałów i kapitanów ? Bo oryginalne są obrzydliwe!
Zerknij tu:
viewtopic.php?f=32&t=585
Witam
Szukam jakiegos moda odnoszacego sie do podboju kolonialnego obu Ameryk, ewentualnie dotyczacego wojny o niepodleglosc USA. Chodzi mi przede wszystkim o taki mod, ktory tylko koncentruje sie na Amerykach, bez jakis europejskich prowincji.
Jedyne, co są to dodatek America Campaign wchodzący w skład dodatku Królestwa. Wojnę o niepodległość USA masz w Empire Total War w 3 rozdziale.
Jest Secession Civil WarCytat:
Zamieszczone przez Pan Toranaga
Witam. Szukam moda z najlepszym AI. Mógłby ktoś doświadczony coś polecić ? Dodam jeszcze że nie chodzi mi o mody poprawiające AI w produkcjach CA.
Witam, szukam jakichś modów przenoszących akcję jak najbardziej "do przodu" (inaczej mówiąc, żeby akcja działa się mozliwie jak najbliżej teraźniejszości). Najlepiej, żeby dostępna była cała Europa (a nie tylko jej część). Możecie zaproponować kilka - będe bardzo wdzięczny. :)
Do Napoleona jest o I wojnie światowej, ale pytasz w dziale Medka więc ciężko będzie znaleźć moda bliskiego teraźniejszości, najbliżej są chyba OiM 2 i 1648, jest też Secession Civil War ale jak sama nazwa wskazuje o Ameryce i same bitwy.
Szukam modów do Medievala, dlatego tu piszę :)
Szkoda, że te dwa mody nie dysponują mapą całej Europy :/
Może być coś starszego: XVI wiek, ewentualnie końcówka XV wieku - tylko z mapą całej Europy? Jeśli to nie problem, może być kilka, wybiorę jakiś. Z góry dziękuję. ;)
Dobrze, zatem polecę dwa inne ;)
Renesans TW - rosyjski mod rozpoczynający się w XVI wieku, ma spolszczenie i cała Europa jest.
Eras Total Conquest - wiele kampanii w tym XVI-wieczne dwie, jedna o Europie, druga zaś o całym świecie :)
Dziękuję wielkie :) aż nie wiem na który się zdecydować, ale chyba Renesans TW. Jeszcze raz dzięki. :D
Nie ma sprawy, polecam zagrać w obydwa, bo zarówno Renesans jak i ETC są bardzo dobrymi modami, i warto je wypróbować :)
Szukam moda który zwiększa ilość armii w bitwie. Wie ktoś może, czy istnieje coś takiego ?
Witaj.
Chodzi Ci o ilość wojaków w oddziale? Grałem w wiele modów i zauważyłem że w większości ta ilosć jest standardowa tzn taka jak w czystym Medku. Ale oczywiście możesz zmienić własnoręcznie bardzo prosto, zajrzyj do poradników modderskich jeśli chcesz spróbować :)
Czy po instalacji Bellum Crusis na angielską wersję Medievala 2 oraz Kingdoms, a nastepnie instalacji spolszczenia wszystko będzie ok? Czy np. spolszczenie działa tak, że część plików jest zostawionych z oryginalnej wersji, bo zakłada, że każdy i tak ma polską?
Nie powinno być problemu żadnego.
Czy jest jakiś mod poprawiający wygląd koni? Z tego co mi się wydaje większość modów korzysta z tych z oryginalnego medka tylko z innymi teksturami. Niestety oryginalne modele są brzydkie i niekształtne. Czy są mody korzystające z jakichś lepszych modeli?
Pewnie że są, Bellum Crucis, Rusishi, Eras Total Conquest, Invasio Barbarorum 2, najnowszy Polish Kingdom chyba je ma lub będzie miał, Renesans, OiM2, Third Age, Sundering, CoW i zapewne wiele innych :)
Dzięki. Ściągnę i pooglądam. Dopiero od paru dni interesuję się modami do MTW2 i ich ilość jest nieco obezwładniająca. Do tego submody, unit packi, skin packi, fixy, kompilacje.. można osiwieć.Cytat:
Zamieszczone przez Lwie Serce
Tak jak w temacie - czy polecicie jakiegoś fajnego moda do Medievala 2 BEZ dodatku Kingdoms? On jakoś felernie u mnie działa, dlatego musiałem odstawić na bok wszystkie mody wymagające Królestw :F Najlepiej byłby gdyby mod był po polsku bo jeśli chodzi o angielski to bardzo średnio ze mną :D
EDIT: Przeglądałem viewtopic.php?f=19&t=192 ale liczę na Wasze zdanie i opinię
Witaj. Osobiście polecam Broken Crescent, wersja 2.2 jest na podstawkę, i do tego posiada spolszczenie. Bardzo dobry mod.
Wczesną wersje DLV, świetnie mi się grało :)