Ogłaszam wszem i wobec mym poddanym iż w końcu udało mi się nabyć czołg G1M! TAAAAAAAAAAAAA!
Wersja do druku
Ogłaszam wszem i wobec mym poddanym iż w końcu udało mi się nabyć czołg G1M! TAAAAAAAAAAAAA!
[youtube:183zoers]http://www.youtube.com/watch?v=iCopkeV6J4M[/youtube:183zoers]
Dawać mi tego Hellcata :twisted:
up^
Hellcat potrafił pruć 80 km/h. Ciekawe jak będzie w grze.
Dzisiaj miałem przyjemność korzystać z uroków gry. 3 razy pod rząd grając E75 nie płaciłem za amunicję :D
http://i39.tinypic.com/i4k50y.jpg
Tyle to na pewno nie dostanie, żeby 50 mu dali to będzie dobrze ;)
Ciekawy jestem pancerzy nowych TD, zwłaszcza 8 tieru. Bo jak będzie miał taki sam jak t28, to z obrotową wieżą może być prawdziwym potworem. Ostatnio stanąłem na Sluggerze ( sam czołg fajny, tak samo jak i Wolverine ), teraz idę przynajmniej do 8 tiera, podoba mi się idea TD z obracaną wieżą ( choć bardzo wolną, trzeba przyznać ).
PS: Ale trailery to oni potrafią robić. Żeby tak się do gry przyłożyli.
PS2: Na Hellcata będzie można ponoć przejść z Wolva, chyba go odświeżę ;)
Hellkacik? Chyba więc porobię trochę amerykańskich niszczycieli czołgów, chociaż z drugiej strony już niewiele mi brakuje do AMX13, który jest boski - szybki, zwrotny, o super dziale jak na lekkie.
Prawda, AMX 13 potrafi zrobić wiele zamieszania :) Szkoda tylko, że taki papierowy... nawet AMX 12 ma o 10mm grubszy pancerz.Cytat:
Zamieszczone przez Martin von Carstein
Wróciłem do Wolverina i robię expa na Hellcata. Świetna maszynka, polecam Martin, bedziesz musiał iść przez t82 ( zarówno do Wolva jak i Hellcata ) ;)
Pierwsza bitwa po dłuższej przerwie i od razu 5 fragów. Czeka mnie masa funu z tym szybkostrzelnym działkiem.
http://speedy.sh/PxsSN/20120206-2125-us ... .wotreplay
Niedawno do WoT wróciłem i póki co pocinam Pzkpfw 38(t), więc jeszcze daleka droga przede mną żeby do jakiegoś średniego czołgu dojść :( a marze o tym pzkpfw IV
Najlepiej to idź w ruskie ciężkie lub francuskie lekkie. KV ze 150mm M-10 daje dużo radochy, podobnie jak popierniczenia AMXami. ;)
Tylko szkoda mi w zasadzie zaczynać od początku jak jeszcze tylko 2 typy czołgów mi brakuje do pzkpfw IV a potem to juz z górki pójdzie, w każdym bądź razie moje 38(t) nie ma żadnych szans z tierem IV a co dopiero V bo i taki się zdarza na serwie, nawet pancerza mu nie porysuję :roll:
Tiery piąte większości czołgów III i IV tieru w większości trudno uszkodzić. Tylko TD, Art i T-28 z 85mm działem może takie rzeczy. ;)
W gruncie rzeczy wbicie na tier z Pz 38t jest bardzo szybkie, to ledwie tier trzeci. Na francuzie, na lekkim bardzo szybko wbijesz na AMX 40, bo dwa pierwsze to takie behemoty w swej lidze. Potem trochę pomęczyć się z AMXem, który ma 80mm pancerz i już masz AMX 12t z działem rewolwerowym. A strzelanie z tego typu broni to czysta frajda.
Dzisiejsza podwójna na GW Panterze :) razem z T34 wygrałem przegraną bitwę :P
http://speedy.sh/usUS5/20120207-1352-ge ... .wotreplay
Jakoś do tych Francuskich sie przełamać nie mogę :D odrzuca mnie strasznie sam pomysł że ,,francuski czołg" nie wiem czemu :P
E tam, francuskie czołgi są bardzo dobre. Zwłaszcza na wysokim tierze. (na niskich też sieją popłoch z racji swego pancerza i nieumiejących strzelać ludzi - AMX, chociaż wyciąga ledwie 20km/h to ma 80mm pancerz i 75mm działo... a trafić w ten wizjerek kierowcy łatwo nie jest_. Ja obecnie mym lekkim AMX-12t potrafię skutecznie zarżnąć KW, jeżdżąc dookoła niego. Dwa słowa - Działo Rewolwerowe. Co 1,5 sekundy oddajesz kolejny strzał. AMX-50, ciężki czołg z taką umiejętnością budzi strach. Podobno lekkie i średnie francuzy przez wielu przeciwników zostały już znienawidzone za taką siłę ognia. Brać, nie narzekać. AMX-13 ma działo, które potrafi przebić pancerz ponad 200mm. Sześć takich pocisków wystrzelić = masz rzeź. Ba, wystrzelisz trzy szybko i zmienisz pozycje... po to tylko, aby wystrzelić kolejne trzy. Przeważnie przeciwnik nie zdąży nawet do ciebie wystrzelić ani razu, jak go zaskoczysz. A z prędkością 60km/h, bardzo małą sylwetką i rozmiarami, przy siatce maskującej i krzaczkach to stajesz się zabójcą, lepszym niż spora część bezwieżowych TDków. To jest lekki czołg, co sprawia też iż jest łatwy w utrzymaniu.
Ale tej frajdy z mknięcia przed siebie, niczym kuter torpedowy (po udanym, cichym podejściu) aby wpakować kilka pieszczoszków w przerażonego artylerzystę, który stoi w bazie lub w jakiś krzaczorach i zdąży wystrzelić tylko raz, a ty opróżnisz cały magazynek...
Albo w KV, jak go zaskoczysz. Przemykasz zza piaskową wydmą niczym rekin w morzu... podchodzisz do swej ofiary na maksymalny dystans, po czym na maksymalnej prędkości wyskakujesz, automatyczne celowanie (aby nie wytracić mobilności), czekasz aż kółko będzie na przeciwniku i ładujesz raz za razem. Jak kierowca KV nie weźmie dostatecznej poprawki za pierwszym strzałem to jest trupem, ty tylko pilnujesz, aby lufa nie była skierowana na twój czołg, kręcisz się w dostatecznym tempie i zagryzasz jak stado jamników niedźwiedzia.
Jedno, co mnie najbardziej cieszy - skauci są najbardziej znienawidzoną jednostką w całej grze... bo sprowadzają burzę ogniową z nieba, a to sprawia mi dziką radość.
Polecam ruski t50 :), daje wspaniałą radochę z grania chociaż ostatnio losuje mnie nim dość wysoko do tego bez artylerii co paradoksalnie zmniejsza przyjemność z gry bo im wyższy tier tym wolniejsze działa i mniejsza szansa, ze mnie trafią a tier 5-7 pruje do mnie co pare sekund a bardzo łatwo zdejmuje się gąski no i najważniejsze, ze bez artylerii wysokiego tieru całkowicie nie opyla się grać tym maleństwem bo ani nie wyspotujesz celów dla swojej arty ani nie wyspotujesz wrogiej arty. Ale mimo wszystko dla zabawy polecam jak najbardziej:).Cytat:
Jedno, co mnie najbardziej cieszy - skauci są najbardziej znienawidzoną jednostką w całej grze... bo sprowadzają burzę ogniową z nieba, a to sprawia mi dziką radość.
To właśnie pierwsze tiery idą z górki. Do IV tierowego B1 doszedłem w 23 bitwy ( na nim rozegrałem 21, ale posiłkowałem się free expem na początkowe moduły ). Do Pz3/4 ( V tier ) zajęło mi 28 bitew do Pz3 i 42 na nim. Dwa dni gry, a jak przysiądziesz to i w dzień to wbijesz ;) Oczywiście mam premkę, ale to nawet, niech ci 3 dni zajmie grindowanie zamiast 2.Cytat:
Tylko szkoda mi w zasadzie zaczynać od początku jak jeszcze tylko 2 typy czołgów mi brakuje do pzkpfw IV a potem to juz z górki pójdzie,
Boski Wolverine w akcji.
W sumie 6 fragów, ale bez Top Guna, bo wraży KV ubił 9. Na koniec został sam z 51% HP, zmieniłem flankę i zaskoczyłem go jak się cofał, czopek w dupę go podpalił i tak padł. Jakiś frajer oczywiście zaczął się mądrzyć na koniec i od noobów wyzywać, strasząc, że sprawdzi moje statystyki! Sam okazał się dwa razy gorszy ode mnie - średniego gracza - więc w sumie trudno znaleźć określenie na tego mośka :lol:
http://speedy.sh/Wrx2f/20120207-1945-us ... .wotreplay
Martin, tobie by przypadł do gustu, dosyć szybki, 22 strzały na minute. Obrażenia co prawda tylko 115, ale nadrabia szybkostrzelnością. Zwrotnością nie powala ( w porównaniu z SU-85 i Stugiem ), ale jakby zsumować gąski z wieżą, to wychodzi więcej od Stuga. Choć mam dziwne odczucie, że wieża się nie kręci, gdy obracam się na gąskach, ale to pewnie złudzenie, bo jej obrót jest po prostu ślamazarny. No chyba, że mnie ktoś oświeci.
A myślisz, że jak tym V tierem przyjdzie ci grać z ósmymi, to coś zdziałasz :mrgreen: Ja tam Wolvem gąski ściągam i często jest to skuteczne, arta ubija takiego IS'a-3 ;)Cytat:
moje 38(t) nie ma żadnych szans z tierem IV a co dopiero V bo i taki się zdarza na serwie, nawet pancerza mu nie porysuję
A czy to że mam ang. wersję gry oznacza że nie mogę grać z tymi co mają pl? I czy moge jeszcze język zmienić itp?
Gra Cię przydziela do europejskiego serwera automatycznie. Język możesz zmienić. Otwierasz klienta gry, a następnie klikasz na amerykańsko-brytyjską flagę i rozwija Ci się lista języków. Bierzesz polski, czekasz, aż Ci się chwilkę zainstaluje i już.
No właśnie o to chodzi że nie ma, jest tylko koreański, brazylijski, hiszpański i jakiś jeszcze...ale bez PL
Marat, ja za 200k srebra mam AMX-13. Ma dobre losowania, trafia do takich samych tierów (VIII/VII/VI) co Wolverine. Szybko obracająca się wieża, solidna zręczność kadłuba (to jest bardzo ważne gdy ścigasz T-50 lub gnasz na artę). Działo ma średnią penetracje 202, szybkostrzelność jeszcze większą niż dotychczas, szybko zgrywający się celownik. Prędkość 60km/h, o wiele lepszy kąt wychylenia wieży niż w AMX-12. Nie mam się co cofać do Wolverine, który ma taką samą armatę co G1B. Ja jestem w lekkiej brygadzie huzarów! Wczoraj na zakończenie dnia, w bitwie tierów VI-IV skosiłem 2 T-28, innego uszkodziłem poważnie, prawie sam wykończyłem KV-1, a jak wpadłem do bazy na artylerię to nawet nie musiałem przeładowywać magazynka, trzy pociski na artę z bezpośredniej odległości i Wepse i Grille do nieba. Musieli być przerażeni.
W Amx-13 będę punktować w końcu czołgi gruboskórne... teraz nawet ferdinand mi nie ucieknie (wczoraj 4 pociskami zjechałem jednego do 22% stanu, na AMX-12).
Zawsze lubiałem tego francuza, nim pojawił się w grze. Teraz go uwielbiam. Sprzedałem tymczasowo nawet G1B, aby dobić do AMX-13, maszynki do zarabiania.
Może nie ściągnąłeś europejskiego klienta, tylko amerykańskiegoCytat:
Zamieszczone przez Pampalinex
Dla zainteresowanych - kto będzie miał w garażu T34 ten, po wycofaniu tego czołgu, otrzyma go jako premiuma 8 tiera. Tak przynajmniej zapowiadają devsi, którzy twierdzą jeszcze, że będzie on zarabiał tak samo, jak inne czołgi premium tego tiera. Myślę więc, że warto go odkupić lub wygrindować, żeby potem móc zarabiać kasę. ;)
Mam, czeka wymaksowany. Zrobiłem właśnie najlepsze działo i czołg daje rade, choć nie możemy sobie pozwolić na tyle samo co na innych 9 tierach. Ogólnie pozytywnie.
Ja tam czekam na to:
http://www.elmcityhobbies.com/shop/i...es_tsm1596.jpg
Może za rok, za dwa :lol:
To bydle miało mieć 170 mm... Ciekawe co z tym zrobią.
Gram dopiero od kilku dni,ale powiem jedno-gra naprawde jest dobra i potrafi wciagnac...
A teraz pytanko dla bardziej doswiadczonych-ktorym panstwem bardziej sie kierowac w badaniach?Niemcy maja chyba najbardziej rozbodowane drzewko,ale zanim dojde do tygrysow to troche minie czasu....
A dojście do IS czy T29 zajmie ci... tyle samo czasu :lol:
Ale idź w ruskie, są najlepsze, no a na pewno najłatwiejsze w obsłudze ( tak się asekuruje, bo ktoś zaraz wpadnie i powie, że gówno gadam i Niemcy niszczą wszystko :mrgreen: ). Po za tym po patchu 0.7.3 w drzewku radzieckich ciężkich ( pewnie do końca maja/czerwca wyjdzie ) będzie rozgałęzienie i z piątego tiera możesz pójść w dwie odnogi.
PS: A tak na poważnie to wszystkim da się efektywnie pograć, tylko trzeba dostosować taktykę do danego pojazdu ;)
Gra rosyjska, więc i radzieckie czołgi są dopakowane. Czasami mają tylko większą tendencję do wybuchania :D
Ja też uważam że radzieckie są trochę lepsze.Może opiszę tak ogólnie każdą z nacji (będę się opierał na ciężkich czołgach). Radzieckie mają mało celne działa ale są za to szybsze i zwrotniejsze niż niemieckie. Niemieckie mają za to "twardszy" pancerz i celniejsze działa ale są powolne i mało zwrotne. Hamburgery (USA :D ) mają bardzo twarde wieżyczki prawie nie do przebicia, mają bardzo dobre działa (największy dmg) ale ich podwozie bardzo łatwo przebić.Francuzy hmmm.... od I do V tieru bardzo dobry pancerz słabe działo od V w górę dobre działa i ich chyba największy atut-MAGAZYNKI- są także szybkie i zwrotne ale niestety także są bardzo łatwe do przebicia. Średnie francuskie uważam osobiście za najlepsze. Są małe bardzo szybkie i zwrotne posiadają dobre działa a także magazynki. Także taki mały francuz może zdjąć ci gąsienice objechać cie z tyłu strzelić z 5 razy w silnik i uciec a ty nawet wieżyczki nie obrócisz :lol:
Reasumując do gry ofensywnej polecam Radzieckie do obrony Niemieckie do wsparcia Francuzy i USA z czego bardziej polecam Francuzy ;)
Sam niedawno wróciłem do WoTa po sporej przerwie. Przyznam, że gra się całkiem fajnie.
Może zbyt dużego doświadczenia nie mam, ale warto zaznaczyć, że oprócz czołgów są też niszczyciele czołgów i działa samobieżne. Sporo zależy od tego kto jaki styl rozgrywki preferuje. Najwięcej frajdy jak na razie mam z niemieckiej linii TD. Marder z działem V tieru, w swojej klasie nie ma równych i dobrze wykorzystany potrafi być narzędziem zagłady dla pojazdów nawet o 2 poziomy wyższych. Podobnie Stug III. No, ale trzeba lubić kampić i siedzieć cierpliwie w krzakach czekając aż potencjalna ofiara wystawi bok. Przy dobrze wyszkolonej załodze przeciwnik nie powinien nawet zorientować się skąd nadeszła śmierć. Amerykańskie TD przynajmniej do tieru IV przentują się bardzo słabo w porównaniu ze swoimi germańskimi odpowiednikami. Nie mam porównania z technologią sowiecką, ale takie su-85 przynajmniej na papierze, wygląda całkiem groźnie (pewnie dlatego, że w rzeczywistości jego konstruktorzy wzorowali się na Stugu).
Mam takie pytanie, o co chodzi z trafieniami krytycznymi za 0 pkt? Takie trafienie oznacza uszkodzenie któregoś z modułów, czy jest to po prostu błąd?
Jak sobie radzicie z "historycznością" tej gry? Za każdym razem jak widzę mojego ulubionego Stuga z długolufową L/70 robi mi się przykro, że devsi tak zniszczyli sylwetkę tego pojazdu. PzIV ze schmaluturmem wygląda lekko mówiąc dziwnie, a to jak zdołano upchnąć do nadbudówki hetzera haubice 10,5 cm pozostanie dla mnie na zawsze wielką tajemnicą (chociaż może lepiej powiedzieć wielkim absurdem). Staram sobie mówić, że to tylko gra.;)
To bydle, z takim działem i do tego przedstawione na zamieszczonym wyżej obrazku to czysta fikcja naukowa. Na co komu taka wielka armata? Ja tam najbardziej czekam na drzewko brytyjskie i Centuriona.Cytat:
To bydle miało mieć 170 mm... Ciekawe co z tym zrobią.
Czasami jest to uszkodzenie np. gąski, a czasami błąd serwera i penetracja bez żadnych uszkodzeń :/ Na wysokich tierach, gdzie koszt amunicji jest spory wiąże się to z frustracją, szczególnie, gdy przeciwnik nam odda i to już z uszkodzeniami ;)Cytat:
Mam takie pytanie, o co chodzi z trafieniami krytycznymi za 0 pkt? Takie trafienie oznacza uszkodzenie któregoś z modułów, czy jest to po prostu błąd?
Bullshit! Bez herezji mi tu. Zagraj T82, a zmienisz zdanie. Większość czołgów do 4 tiera na hita masz, a i 5 poziom możesz nieźle poskładać. Dawałem zreszta kilka "ripleji" z mojej gry na tej maszynce.Cytat:
Amerykańskie TD przynajmniej do tieru IV przentują się bardzo słabo
Fikcja, nie fikcja, ale w grze mają go dodać. Działa 170 mm na pewno nie dostanie.Cytat:
To bydle, z takim działem i do tego przedstawione na zamieszczonym wyżej obrazku to czysta fikcja naukowa. Na co komu taka wielka armata? Ja tam najbardziej czekam na drzewko brytyjskie i Centuriona.
PS: No i zrobiłem expa na Hellcata, T34 wymaksowany. Patchu 0.7.2 przybywaj!
Obawiam się, że tak do końca nie jest. Które czołgi tIV bierzesz na hita? Chyba z haubicy, ale ta strzela wszędzie, tylko nie tam gdzie trzeba. Zresztą po ostatnim patchu pociski HE sprawują się słabo. Marderem swobodnie można podejmować walkę z tV, w tym z KW-1.Cytat:
Bullshit! Bez herezji mi tu. Zagraj T82, a zmienisz zdanie. Większość czołgów do 4 tiera na hita masz, a i 5 poziom możesz nieźle poskładać. Dawałem zreszta kilka "ripleji" z mojej gry na tej maszynce.
Sprawdziłem dokładniej i w sumie to wszystkie są na strzała z haubicy :mrgreen: W praktyce to T-28 i M3 Lee praktycznie zawsze, gorzej z B1 i Hetzerem, w skrajnych przypadkach nawet 3 razy muszę strzelić, ale wiadomo, duży pancerz a HE nie działa jak kiedyś. Co do celności, to mam ją na poziomie 49%, a ty na Marderze 57% - czy jest to kolosalna różnica? Tym działem po prostu trzeba umieć strzelać ;)
EDIT: A tak będzie wyglądał nowy bolszewicki tier 8 - KV-4 ;)
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...13111194_n.jpg
http://worldoftanks.eu/news/1309-preview-future-pl/
Dane techniczne tegoż czołgu i nowa mapa z Kilimandżaro w tle.
Sorry za post pod postem, ale mamy oficjalne info o nowych perkach.
http://worldoftanks.eu/news/1336-72preview-crew-skills/
Wargaming jak zwykle 'dotrzymuje słowa'. Patch miał być na początku lutego, a teraz piszą, ze info na jego temat pojawi się w nadchodzacych tygodniach :lol:
Brytyjskiego Tortoise'a widzieli już?
http://worldoftanks.com/dcont/fb/ima...rticles/td.jpg
PS: Zaraz wpadnie Nagano i powie "widzę wielki weakspot" :lol: A tak btw ( skoro już wywołałem wilka z lasu ) uwielbiam graczy z T34, którzy przyklejają się do naszego czołgu, a my walimy ich po wieżyczce dowódcy :mrgreen:
Jeden duży i kilka mniejszych :DCytat:
Zamieszczone przez Marat
Obecnie eksperymentuję z Lorraine 40t. Zamontowałem długą 90'tkę i jest całkiem niezła. Problemem jest stockowy silnik :/ Przy przesiadce na topowego maybacha czołg powinien wymiatać :) Problemem są niestety także spore rozmiary jak na taki papierowy czołg.
Jeeee! Udało mi się dorobić panzera IV :D teraz to już z górki pójdzie... tylko jedyne co mnie razi to że mnie wrzuca do gier w którym są już IX tiery i wyżej... i mój biedny czołg przyjmuje 1/2 strzały i można złomować :(
A to się zdziwisz...Cytat:
teraz to już z górki pójdzie
Dopchałem się w końcu do topowego działa w E-75. Zazwyczaj działo robie jako ostatni moduł, ale tutaj nie wytrzymałem i przy 50k potrzebnych na silnik, postanowiłem wyfarmić dodatkowe 13k i odkryć działo. A zdecydowałem się na to po fatalnej bitwie na odległość z kilkoma is4 i is7, gdzie wystrzelilem wszystko, łącznie z HE i miałem same dingi ( ew. gąski ściągałem ). Na dystansie 300-500 metrów raczej weakspotów nie ustrzelimy ( chyba, że fartem... ).
Tak czy siak, opłacało się, w sumie pograłem 3 dni i mam 40k expa, w weekend zakupie silnik.
Czołg, jest świetny i idzie na nim zarobić nawet po przegranych. Ot miałem taką serie kilku przegranych, gdzie wychodziłem po 10-15k na plus ( gdyby jeszcze mój team choć trochę potrafił grać, to byśmy wygrali ). Potem co prawda przytrafiła się czarna seria beznadziejnych bitew, z samymi pudłami, dingami, okraszona pechem i równie debilną drużyną, no ale ogólnie wystarczy zagrać w miarę dobrą bitwę, by nie mieć wielkiego minusa.
Kilka przykładów:
http://i44.tinypic.com/14nkabr.jpg
http://i41.tinypic.com/a167ah.jpg
Ta druga to chyba mój zarobkowy rekord. Mogło być więcej, ale zepsuli mi silnik i nie doczłapałem się do niedobitków kryjących się w zamku. Jak prosiłem ładnie o pomoc w ataku prawą flanką, to nikt nie pojechał i sam się musiałem mozolić, ale jak dobijać to od razu pojechały mendy. W sumie i tak połowę expa ja dostałem, bo spotowałem im cele.
PS: I jeszcze jakiś dziad mi ukradł Snipera, maiłem 12/13 ;)
http://i42.tinypic.com/wtbpd.jpg
Nikt sie nie odyzwa, to się pochwalę znowu. Epicka bitwa, mój pierwszy Kolobanov ( i pewnie ostatni 8-) ) dodatkowo Bolter, Top Gun, Sniper, Defender i Invader.