-
Re: EUROPEAN WARS - realism-mod pod ETW
Mam EW2 wszystko jest fajne tylko ludzi w oddziale strasznie dużo (słaba karta miałem pokaz slajdów ) w DBEditor v1.7 zmniejszyłem liczbę chłopa w oddziale :D mam pytanie jak zmienić zasięg strzału ( chce zmniejszyć zasięg artylerii i piechoty itd) jak wyłączyć szrapnel :roll:
uprzedzam jestem trochę zielony w tych sprawach ;)
-
Czy wersja 0.6 dostępna na twc jest najnowsza wersja i czy w EW jest ten mod z muzyczka flecikow i dymem?
Ok zainstalowałem i hmn, nie wiem czy takie było założenie twórców, ale po kolei:
zaczynam grę Polską, mija pierwsza tura i jebudu: Austria, Prusy, Szwecja, Turcy, Wielka Brytania (ktora w 3 turze desantuje mi się w Prusach zachodnich i je podbija) + mniejsze państewka w sojuszy z tymi większymi, wszystko wypowiada mi wojnę, mało tego, na początku, tj przy pierwszej turze wszyscy byli przyjaźnie do mnie nastawieni :)
ale chociaż jest ciekawie
-
viewtopic.php?t=2767
znalazłem ten temat na forum
Też zauważyłem że z niektórych państw nie da się zrobić protektoratu
-
Witajcie ,kiedy można spodziewać się polskiej wersji moda 0.6 ?
P.S
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku dla całej Ekipy tworzącej MODA EW ,oraz dla wszystkich pasjonatów TW
-
wy nie macie żadnych problemów z tą wersją?
ja mam np. tak, że jak zaczynam kampanię RON i klikam następną turę WB daje mi propozycję, że oddadzą mi jakąś prowincję w Ameryce za nic, a pod spodem nie ma przycisków do akceptacji lub odrzucenia propozycji;
mój kolega mówił, że miał takie coś już na wersji moda EW 0.51 i nie dało się grać, bo grając Szwecją Austriacy dawali mu za darmo prowincję i kasę, ale także nie było przycisków do akceptacji lub odrzucenia.
edit:
zacząłem znowu grę RON, ale znowu podczas zmiany tury teraz to Austria daje mi za darmo Chorwację chyba, a przycisków znów nie ma
-
u mnie jak do tej pory wszytko chodzi ok, moze jakies mody ci sie splataly i od wyszedl bubel
;]
-
o to chodzi, że nie mam żadnych modów oprócz EW
-
Na wszystkie pytania poodpowiadam w weekend. Byłem zajęty modowaniem i chodzeniem do kina na Avatara :D
Szczęśliwego Nowego 2010 Roku życzę wszystkim graczom moda! :D
;)
-
Pozdrwaiam wszystkich 8-)
Jak może już wiecie zrezygnowałem z funkcji moderatora globalnego i redaktora, co oznacza, że rzadziej będę tu wpadal :(
Jakbyście mieli jakieś fajne screeny polecam ten temat:http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=318708
A oto moja nowa jednostkahttp://www.twcenter.net/forums/showt...276496&page=37
Tutaj natomiast możemy podziwiać jednostki PrisonaNeohttp://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=320966
hanler
No to mam już robotę na ten tydzień :lol:
Rossoneri
CA cechuje się pasywnym AI. Każde pierwsze zmiany stwarzają je wpierw bardziej agresywne, a dopiero później zaczyna się dokładniejsze dopracowywanie 8-) Grunt, że AI jest lepsze niż w vanili.
-
a i jeszcze coś. jak grałem Bawarią (może tylko 2 tury bo mi się nie chciało) to nie dostawałem takich propozycji. na razie nie chce mi się grać w ETW, a więc nie musisz rozwiązywać SALVO mojego problemu, jak u innych dobrze działa
-
U mnie w EW 0.6 wszystkie piechoty są melee inflantri. Może to nić szczególnego, ale troszeczkę drażni ;)
-
Bo to ulepszenie AI. Vader zauważył, że wtedy AI częściej manewruje.
-
Może zmienilibyście czas przeładowania rakiet kosztem celności.
Czym zajmujecie się w następnej wersji mam nadzieje że podrasujecie coś Indie i Amerykę bo teraz zupełni nic się tam nie dzieje.
Czy dało by się bardziej udać ustrój Ronu przez na przykład ograniczenie liczby wojska możliwego do rekrutacji Dodać też technologie które odpowiadały by za reformy .
-
Witam. Mam problem dotyczacy polskiej piechoty liniowej. Na mapie kampanii ikona jednostki wyglada normalnie, ale na mapie bitewnej jednostka wyglada jak gwaridia janczarska. Czy tylko ja mam taki blad czy ktos moze tez ma z tym problem.
-
Nie wiem bo gram w 0.51. Jednak tam i w 0.6 widziałem, iż janczarzy mają ikonkę "liniówki" którą sam możesz zmienić w DBEditorze
-
mam dokładnie to samo i właśnie chciałem o tym napisać ;)
do tego dodam problem, a raczej mały błędzik, mianowicie w kartach technologii na odwrót umieszczone są tytuły technologii (w zakładce rolnictwa/przemysłu - nagłówek filozofia, w zakładce filozofia - te 2 tytuły z poprzedniej - technologie rolnicze, technologie przemysłowe). O dziwo w technologiach wojskowych tego problemu nie ma.
I jeszcze jedno. Gdy rozwinę kartę dodanych przez moda jednostek, nie mają one tytułu - opis w karcie jest, obrazek też, ale brakuje nazwy jednostki na bordowym tle na samej górze karty. W przypadku oryginalnych jednostek jest wszystko w porządku.
Oczywiście mod jak najbardziej pozytywny, możliwość gry Kozakami w Rzeczypospolitej naprawdę bardzo klimatyczna, na razie zbyt mało jeszcze grałem by dalej oceniać. Mam nadzieję, że w miarę jasno wytłumaczyłem o co mi chodziło i pomogę przez to udoskonalać moda ;)
-
Też mam ten problem z technologiami chodzi raczej o patch 1.5 do ETW niż o ew. Co do nazw powinieneś mieć folder movie_ew2_text a w środku plik o tej samej nazwie i jego też do data z tym, że do ew 2 0.6 jest tylko angielska wersja językowa z nazwami jednostek
-
Cytat:
Zamieszczone przez poplus
Mam EW2 wszystko jest fajne tylko ludzi w oddziale strasznie dużo (słaba karta miałem pokaz slajdów ) w DBEditor v1.7 zmniejszyłem liczbę chłopa w oddziale :D mam pytanie jak zmienić zasięg strzału ( chce zmniejszyć zasięg artylerii i piechoty itd) jak wyłączyć szrapnel :roll:
uprzedzam jestem trochę zielony w tych sprawach ;)
Panowie naprawdę nikt mi nie pomoże :?:
-
Będziesz miał to w pliku units_stats 8-)
olewa
W najnowszej wersji to naprawiłem.
Hammmurabi
Rakiety-tak, liczebność-tak i nie.
Jedyne co mogę to zmniejszyć ilość ludzi w jednostce, lub dać limit rekrutacyjny (np. możesz trenować tylko 10 jednostek janczarów).
Na razie to wszystko.
-
Salvo dzięki a możesz tak dokładniej bo albo jestem ślepy albo mój angielski jest aż tak marny ;)
sorki że jestem tak upierdliwy ale bardzo mi zależy
-
PrisonNeo- świetne jednostki! Szczególnie ta husaria i grenadierzy. I tu mam pytanie do twórców EW, czy w kolejnych wersjach poprawicie oficerów husarskich, tak jak to zrobił PrisonNeo(czyli że generał w stylu Skrztuskiego :D, a drugi oficer z chorągwią)?
-
Tak, jednostki Priosna będą w ew2 ;)
-
Mam problem otóż po wrzuceniu plików zgodnie z instrukcją wywala mi błąd przed reklamą SEGA HELP z góry dzięki
-
Cytat:
Zamieszczone przez Salvo
Tak, jednostki Priosna będą w ew2 ;)
A co myślicie o dodaniu jednostek Sir Cesara? Ostatnio pracuje nad wschodnimi nacjami z całkiem przyjemnym dla oka efektem. Skiny są chyba free to use.
Patrzcie tu i na następnych 5-ciu stronach:
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... 86&page=33
-
Ma fajne jednostki i niektorych już używamy...Postaram się dodać do następnej wesji 8-)
A tu moja nowa jednostka (na dole):http://www.twcenter.net/forums/showt...39#post6593839
-
a ja mam pytanie co zrobić w ustawieniach albo może jaki inny poziom trudności (!) wybrać bo jak grałem Holandią na vh/vh to po ok. 15-20 latach Austria wypędziła już Osmanów z Europy (Polska już nie istniała:( ) a grając Hiszpanami żeby sprawdzić czy to się będzie powtarzało na h/vh - Polska ok. roku 1730 zajęła już Egipt i większą część terytoriów Osmanów. Następnie zagrałem Francją h/h to też po ok 30 latach utworzyła się b. ciekawa granica Hiszpańsko- Maracko?-Rosyjsko-Polska [na Kaukazie(!)] :lol:
Każda kampania - Długa.
Jakieś pomysły jak to zmienić?!
btw.
Ciekawy screen grając Niderlandami. :D
http://img689.imageshack.us/img689/5...diawygrana.png
-
Pozwolisz, że zacytuję sam siebie 8-)
Cytat:
CA cechuje się pasywnym AI. Każde pierwsze zmiany stwarzają je wpierw bardziej agresywne, a dopiero później zaczyna się dokładniejsze dopracowywanie Grunt, że AI jest lepsze niż w vanili.
-
Prosi ma ktoś pomysł żeby działało ?? :| próbowałem mod managerem ale albo coś źle robię albo nie wiem :x a MOD działa na 1.0 ??
-
Mam takie pytanko na rozgrzewkę. Czy w ETW da radę zrobić kontrmarsz?
-
Witam Wszystkich mam problem z odpaleniem tego moda
Mam Viste 64 wszystko ładnie pięknie ale gdy dochodze tutaj
VISTA C:\Users\(Your User Name Here)\AppData\Roaming\The Creative Assembly\Empire\scripts
To zaczynają się kłopoty otóż ja nie mam w ogóle tych folderow/plikow w wyszukiwarce sprawdzałem ale nic...
Proszę o rade
-
Sry za 2 post ale cos widzę ze może mój post zaniknąć
Ma ktoś VISTE 64 tez?
-
Najprawdopodobniej musisz odblokować ukryte foldery w Opcjach Folderów
Albo użyj Mod manager wtedy nie musisz wrzucać do script
-
-
Dzięki wielkie teraz już działa :D
A i jeszcze jedno da się zrobić żeby można bylo grac i w moda i w empire?
Bo nawet jak włączam na steamie to i tak włącza sie EW 2
-
Po prostu odznacz w Mod Menagerze ew2 i laciśnij launch i włącza się zwykłe etw
-
To co z polską wersją? A i co zamierzacie dodać w następnej wersji i kiedy możemy się jej spodziewać?
-
Najlepiej na Twoje pytanie odpowie ten link:http://www.twcenter.net/forums/forumdisplay.php?f=1367
Na twc toczą się główne dyskusje o przyszłości moda.
Wersję PL zrobiłem dla 0.5, ale dla 0.6 nie mogłem bo bylem chory a teraz zajęty jestem ;)
-
Może osłabicie trochę Maratów? W 1730 w swoim Drang nach Westen po podbicu Indii, zniszczeniu Imperium Mogołów i zepchnięciu Persji do Azerbejdżanu, dotarli kilkoma armiami do mojej (tureckiej)Anatolii, a jedna pełna armia przeprowadziła desant na pd wybrzeżu Azjii Mniejsze,j po opłynięciu Afryki. W sumie ciekawa sytuacja, ale spodziewałem się, że ich ataki załamią sie w ogniu nowej tureckiej piechoty wzorowanej na europejskiej. Ku mojemu zdziwieniu piechota ta (nie pamietam jak się nazywają- czerwona liniówka w okragłych czapkach z białą szmatą) nie stosuje ostrzału szeregami. Jak to zmienić? Nie wiem czy w waszym modzie Turcy nie mają fire by rank pomimo odkrycia technologii, czy to wina Ottoman Realism Moda, czy tak było w podstawce?
-
Dzięki, gdzie mam wprowadzić zmiany, bo nie mogę znaleść?
sory za offtop
-
db.units_stats albo units-te dwa powinny ci starczyć.