Dobrze powiedziane Ja Wieśka 1 i 2 przeszedłem pare razy na wszystkie sposoby a co kilka miesięcy wracam do tej gry z przyjemnością.Jak coś mi sie podoba to gram baardzo długo :DCytat:
Zamieszczone przez Arrim
Wersja do druku
Dobrze powiedziane Ja Wieśka 1 i 2 przeszedłem pare razy na wszystkie sposoby a co kilka miesięcy wracam do tej gry z przyjemnością.Jak coś mi sie podoba to gram baardzo długo :DCytat:
Zamieszczone przez Arrim
The Witcher 2 is 75% off for the next 22 hours on GOG.com! http://j.mp/TW2EE_GOGSale
Kto jeszcze nie ma? ;)
Kto pomoże Wujkowi? Kupiłem dawno temu na premierę Wiedźmina 2. Dzisiaj dopiero znalazłem czas żeby zainstalować - lepiej późno niż wcale. ;) Zainstalowałem,wpisałem klucz po czym zaczęło się coś tam aktualizować. Patrzę a tam ściąga do pliku download ponad 10 GB jakiś łatek... Przerwałem to bo pomyślałem najpierw odpalę to co się zainstalowało a tam zonk!!! Wyskakuje jakiś error. Najgorsze jest to,że nie można tego dalej aktualizować,mogę tylko wszystko usunąć. Jakieś pomysły?
Usuń i instaluj od nowa, tym razem ściągaj wszystko. Prawdopodobnie ściągasz elementy rozszerzone gry i patche, które sporo zmieniają
Potwierdzam, jeśli masz masz Wiedźmina 2 w wersji premierowej czyli czystej 1.00 no to najpierw pościągasz sobie dużą ale to duuuuużą paczkę łatek ^^ Ale definitywnie opłaca się, bo to co CDP RED wprowadzała wraz z kolejnymi łatkami usprawiedliwia męki czekania
A jaki folder wybrać jako docelowy? Bo najpierw pokazało mi,że ściąga do 'Pobierane". Czy wskazać katalog z grą czy zostawić "Pobierane" i potem łatki odpalać ręcznie i one znajdą ścieżkę?
Prawdopodobnie po prostu pobiera je do domyślnego folderu, by potem wypakować zawartość i zainstalować dodatki. Łatki same powinny znaleźć ścieżkę gry. Na pewno nie trzeba ich ściągać do katalogu z grą
Teraz jeszcze podczas instalacji wyskakuje mi jakiś "błąd transferu składnika"...Słyszę jak napęd chodzi tak do 1/3 paska instalacji,potem chwilowa cisza i wyskakuje ten komunikat. O co biega?
Składnik: Wymagane pliki
Grupa pliku: Data
Plik: E:\data2.cab
Błąd: Błąd danych (CRC)
Dzięki Voitek. Udało się po kilku próbach,przeraża mnie natomiast ta wersja rozszerzona i patche. Trochę to potrwa zanim ściągnę 10GB. Pokazuje 1 dzień i 1 godzina. Jak wyłączę komputer to przy uruchomieniu wystartuje od nowa cz może lepiej zostawić włączony? Kurcze nie wiem czemu taka mała prędkość ściągania,jak coś aktualizuję ze steamu to leci z prędkością 700-800 KB/s a tutaj 123...
http://www.witchersite.pl/wiedzmin-2-fa ... y.html#t11
Może spróbuj Obi ściągnąć Edycję Rozszerzoną oddzielnie? http://pl.thewitcher.com/enhancededition/
Nie będę kombinować bo znowu wyskoczy mi jakiś error. Niech ssie ;)
No wczoraj jak odpalilem gre o godzinie 11.00. to konczylem,z mala przerwa na film w towarzystwie zony, o 24.00.... :D Chyba dobrze sie stalo,ze tak dlugo nie instalowalem tej gry,bo teraz mozna sobie niezle pograc. Miodzio!!!
W 1.0 też się świetnie grało, to nie CA ;) Choć fakt, po tych wszystkich patchach i darmowych DLC sporo rzeczy doszło.
Ja musiałem sobie za pierwszym razem limit dzienny wprowadzić (max. 4h) inaczej nie odchodziłbym od kompa :D
Ja powiem tylko: biedna żona :PCytat:
Zamieszczone przez Obi Wan
Dlatego tez obejrzalem z nia ten film,bo podobno kobiety potrzebuja codziennie 90 minut bliskosci z druga polowka :D Pewnie gralbym do rana ale juz czulem,ze przeginam palke...ale dzisiaj pocisne dalej. Dopiero 1 akt,ale zadan do zrobienia mnostwo,burdel odwiedzony obowiazkowo :D. A powiedzcie mi prosze ile jest aktow?
3 akty i niestety ostatni jest dość słaby:( wydaje sie być ubogi w porównaniu do genialnych wczesniejszych aktow. Moze braklo im czasu i pieniedzy.
Ale w Wiedzminie tez z tego co pamietam to ostatni akt byl dosc szybki w porownaniu z wczesniejszymi. Tak nagle gra sie skonczyla.
Dobrze radzę zapisz sobie stan rozgrywki zanim wybierzesz sobie ścieżkę Iorwetha lub Roche'a jak skończysz jedną to możesz kontynuować bezpośrednio zaraz drugą ;p
To prawda! Bo w sumie W2 ma dwa zupełnie róznie wyglądające akty;) mowa oczywiscie o akcie drugim... Kurde, jak to po polsku napisać? :P W sensie akt 2 ma dwie odmienne wersje:P
1.Prolog
2.Akt I
3.Akt II - w zależności komu pomożesz
a. ścieżka Roche'a
b. ścieżka Iorweth'a
4.Akt III - w zależności komu pomożesz
a. ścieżka Roche'a
b. ścieżka Iorweth'a
5.Epilog
Epilog to jedna rozmowa i ewentualna walka, dla formalności napisałem. Natomiast o ile akt III był strasznie krótki w 1.0, to teraz dołożyli po 2h do każdej ścieżki...i to naprawdę ciekawe 2h!
Moim zdaniem najgorszy jest akt II - ścieżka Roche'a...Niby wszystko w porządku, ale w połowie jakiś nudny się robi.
Od razu zaznaczam, że nie pamietam dokładnie jak przebiegały obie sciezki w drugim akcie to gdy za pierwszym razem wybrałem Rocha bawiłem się genialnie:P
Nie do końca jest tak jak napisałeś ;)Cytat:
Zamieszczone przez Salvo
W trzecim akcie masz znowu po 2 wybory w każdej ze ścieżek co sprawia, że są 4 ścieżki zakończenia. Dodając do tego wybór w Epilogu daje to 8 możliwości zakończenia :) Gdzieś pisali, że możliwych opcji ukończenia jest 16. :D
Ale tu chodzi o to, że są takie wybory które calkowicie zmieniają przebieg aktów. Tu nie chodzi o liczbe zakonczen.
Może nie całkowicie ale wybory dokonywane w III akcie też zmieniają jego przebieg (od pewnego momentu).
na gry-online jest osobny poradnik opisujący wszystkie ścieżki wyborów w grze ^^ Całkiem sporo ich
Pamiętam godziny spędzone z wiedźminem 2, gierka jest super, chyba najlepsza polska gra na rynku;) Gdy tylko znów będę miał czas to na pewno do niej wrócę ;)
No ja liczyłem na jakieś większe DLC... niestety nie widze zeby W2 był rozwijany. Zdaje sobie sprawe, że na początku tych patchy było sporo ale brak mi troche jakiegos potęznego dodatku zeby wrócić do tego świetnego cRPGa;)
Z dwóch ścieżek w 2 akcie najbardziej podobała mi się ścieżka Roche'a. Więcej się działo i było ciekawiej, ale obowiązkowo obie ścieżki trzeba zaliczyć.
Obi, dotarłeś już do misji z różą pamięci? 8-)
A niby tylko mężczyznom jedno w głowie ;)Cytat:
Zamieszczone przez Lena
Triss jest o wiele ciekawszą postacią niż w jedynce, brakuje jej postaci w późniejszym stadium gry. Żeby nie było to w jedynce też była w porządku i zawsze wybierałem ją, ale tutaj ogólnie wszyscy bohaterowie są jacyś bardziej charakterystyczni...no, tylko tego Talara brakuje, choć w pierwszym ackie bardzo ciekawy smaczek nam zaserwowali :)Cytat:
Zamieszczone przez Andzia
Roche środek miał jakiś nudny. U Iorwetha natomiast zdecydowanie większy klimat Vergen, taki troszkę baśniowy, szczególnie w porównaniu do szaro-burego obozu Kaedwen. Minusem u elfów jest natomiast finał, strasznie drętwo wyszło to oblężenie, szczególnie w porównaniu do epickiego prologu.Cytat:
Z dwóch ścieżek w 2 akcie najbardziej podobała mi się ścieżka Roche'a. Więcej się działo i było ciekawiej, ale obowiązkowo obie ścieżki trzeba zaliczyć.
Andzia, nie tam tylko jedno :P Ale przyznaj, że ta podziemna komnata to graficzny majstersztyk. Aż miło się oglądało te róże, wodę... a wiedźmińską scenę niestety w większości ominęłam robiąc w tym czasie kanapki :D
W drugim akcie w Vergen nie podoba mi się zakończenie szczęśliwe prawie do przesady. To ze ścieżki Roche'a jest dużo bardziej "życiowe" i lepiej komponuje się z wizją świata, chociaż bardzo brakuje mi w nim krasnoludzkiej ekipy.
W wersji Iorvetha krasnoludy według mnie są aż nadto. Chodzi mi głównie o jakąś misję z oczyszczaniem kopalni. Pomijając to że Wiedźmin pracuje sam (a już na pewno w ciasnych korytarzach) to towarzysze w tej grze zawsze zachowują się "źle".
W wersji Rochea za to w oczy rzuca się to że mimo iż ledwo do obozu przybywamy to wszyscy zachowują się i mówią tak jakby mgła była już od dłuższego czasu (szczerze mówiąc nie pamiętam czy aby w Vergen też nie ma tego błędu). Wkurzają też ci pijacy wołający swojego kumpla, rozumiem że miało to ukazać "prymitywizm" Kaedwen no ale bez przesady że kilku ludzi na okrągło łazi, zatacza się i krzyczy. W dodatku to zadanie z tym pijakiem ma bugi.
Panie i Panowie, 5 lutego zapowiedz Wiedzmina 3;)Cytat:
Do you like our latest creation? We certainly hope so! :) You may remember that we sometimes send you guys secret messages like this. it’s a great way for us to speak right to you instead of burying ourselves in corporate mumbo-jumbo. So let’s begin!
First of all—have you noticed all the details in our teaser (yes, it’s a teaser, we’ll make a proper trailer in the future)? If you know the Cyberpunk setting, there are some things you can spot, like implants—look for the weapon hands and the real skin—corporate emblems that should look familiar, and more happy hunting!
You’re probably curious about the release date. It’s currently scheduled a way off, in 2015, but in truth, the delivery date is more like, “when it’s done.” We will release Cyberpunk to you when we’re convinced it is nothing but pure, refined, unadulterated awesome. we want it to be the most kick ass futuristic RPG ever—ok, maybe this sounds pretty bully, but it is our actual goal! You judge if we deliver it!
Ok—and you may wonder why we announced our game so early before the release. The reason is that we’re still building our dev team. So if you are a talented dude or dudette, willing to work in a really different company (gamers rule & boring corporate stuff drools!) on a super ambitious project, send us your application right now: careers@cdprojektred.com
So, you want to know what kind of game Cyberpunk 2077 will be? The short description is that it will be a story-heavy, nonlinear, open world RPG based on the well known Cyberpunk pen & paper system and setting. Building open world games is something we are mastering right now, and we believe that properly joining nonlinear gameplay with excellent story telling will bring a totally new quality. Hmm. We’ll tell some more about it soon!
And that’s not all that’s new. We are about to reveal our other project, which is much closer to being completed. And yes, it will also be a fully open-world game with an intense story. You can probably guess the game we’re talking about. ;-) On the 5th of February it will all be clear.
So stay tuned, as we will have quite a lot to show and tell you soon!
We are waiting for you on our newly created forum called Afterlife—what other name could we have chosen for it? :)
CD Projekt RED Team
Nie ma to jak zapowiedź zapowiedzi...
Ja się tam bardziej jaram Cyberpunkiem. :P
Oho, ciekawe czy obędzie się bez wymiany płyty głównej :D Ależ się nie mogę doczekać trójki :DCytat:
Panie i Panowie, 5 lutego zapowiedz Wiedzmina 3;)
Ostatnio mialem gosci z Wegier wiec za bardzo nie moglem pograc. W sobote i wczoraj "troche" posiedzialem,wybralem sciezke Vernona. Fajnie sie gra choc wczoraj na koniec nadzialem sie na polu bitwy w tej mgle na jakiegos giganta z dwoma paskami zycia,strzelajacymi lucznikami i trebuszami, i poleglem :D Kejrana w I akcie dosc szybko obskoczylem wypijajac jaskolke i ten Dekokt Raffarda Białego, podnoszacy zywotnosc o 50%. Mialem tez pulapke na Kejrany. A mam pytanko czy po bitwie ze stworem jest jakies "bara-bara" z Sheala de Tancarville czy zle poprowadzilem rozmowe? :D Z Ves,Triss pobaraszkowalem byl ktos jeszcze w I akcie kogo nie udalo mi sie zbalamucic? ;)
Sheale chyba akurat nie da się uwieść
A zaliczyłeś pijaną wyprawę z niebieskimi pasami ? 8-)
Ktora? Mialem tylko jeden epizod w I akcie jak na drugi dzien obudzilem sie w samych gaciach...Cos mnie ominelo?
Ok to wtedy zaliczyłeś picie ;p
"Gigant" był beznadziejny. Żeby rozwalić go konwencjonalnie musiałem cały dzień przed komputerem spędzić, całe szczęście odkryłem patent! 20 pułapek na linii wiedźmin - gigant, góra 2 minuty walki :)
W porównaniu do jedynki mało jest okazji na bara. W drugim akcie można było jeszcze pod Vergen jedną babkę spotkać, jeśli w prologu uratowaliśmy mieszczan.