Automatycznie zaczęło ci zasysać?
Wersja do druku
Automatycznie zaczęło ci zasysać?
Tak
To u mnie narazie nic się nie dzieje. :(
Nie trzeba reinstalować, wystarczy zmienić język na polski. Jeszcze tylko 1,5 h zasysania. :mrgreen:
Hym, a po co, reinstalka trwa 20 -30 min i masz all lacznie z dlc, zasysasz to co masz na plytach, bezsensu. ale jak wolisz czekac.. twoja wola. PZDR
Dobra właśnie zainstalowałem rozegrałem jedną bitwę w wersji angielskiej. Teraz we "właściwościach" zmieniłem na Polski zrobiła się aktualizacja i jak narazie śmiga po Polsku (jestem narazie w menu ;d)
Jeszcze mam jedno pytanie jak wgrać ten "Pułk Elitarny" i ten "Towarczys Polskiej Kawalerii" z gram.pl?
Klikasz "Aktywacja produktu w Steam", wpisujesz dalej kody i Steam odblokowuje dostęp do tych jednostek....
Tylko Towarczys jest pruski, a nie polski. :mrgreen:
Kurczę, cieszyłem z a tu klops :evil: . Zainstalowałem grę w wersji polskiej z dwóch płyt. Próbuje włączyć grę a ona zaczyna ściągać uaktualnienie :( . Prawdopodobnie zaczyna ściągać całą grę z netu :shock: . Co jest nie tak?
Palaiologos
Na gram.pl pisało "Towarczys Polskiej Kawalerii w Pruskiej armii" czyli tak jednostka Pruska ,ale złożona z Polaków.
Pruski bo on nazywa sie Pruski- Polski dziedzic. :lol: :lol: :lol:
Próbował już ktoś wyzwalać Polskę? Jakie mamy jednostki?
Pogram na takim sprzęcie na viscie czy XP -
Procek ADM Athlon(tm) 64 X2 Dual Core procesor 5200+ 2.7 GHz
Ram 2gb
system 32 bitowy
Karta graficzna Geforce 9600gt(512mb)
Spokojnie tak na viscie jak i na xp. Aczkolwiek lepiej xp bo masz tylko 2 gb ramu.
Mam pytanie czy na takim kompie pójdzie NTW ?
Procek AMD Athlon +3200(tm) 64 Processor 3200+ 2.01 GHz
Ram 2GB
Karta Radeon x1800 GTO (słaba bo lepsza mi się spaliła :cry: :cry: :cry: )
ETW śmigało na średnich/wysokich ;)
N:TW to ten sam silnik - skoro na tamto ci poszło to i Napoleon.
No to może jakieś pierwsze odczucia napiszecie. Dla mnie gra jest świetna. Jest tylko 1 minus - bitwa się wczytuje minutę ... I Jeszcze ani razu nie widziałam windy więc tym razem produkt jest ostateczny. Wyszła fajna sprawa - w momencie gdy N:TW został E:TW stał się grą grywalną (wreszcie mnie nie wywala). Nie grałem w E:TW od czerwca zeszłego roku i dzięki temu ma dwie w sumie fajne gry jednocześnie :D
A jaki masz sprzęt? Bo u mnie właśnie bitwy (3vs3) wczytują się w sekundach (góra 20sec), na win7, 64bit i 4gb ram. Nie mam zbytniego porównania, bo na stacjonarnym z 2gb nie próbowałem, ale Empire robił to znacznie dłużej.
czy w napoleonie sa te wielkie latajace flagi nad oddzialami czy jest sztandarowy?
W sumie podobne do Empire, żadnej rewelacji nie ma, ale mimo wszystko można posiedzieć trochę przy tej grze.
Podoba mi się to, że AI sam oferuje pomoc żądając w zamian pomoc w jego innej wojnie (gorzej od strony praktycznej, bo jak do tej pory ani Rosja ani Austria nie pomagają mi w wojnach - gram Prusami). Denerwuje za to fakt, że są sytuacje, gdy AI żąda technologii i pieniędzy dając jedynie sojusz militarny i nie zgadza się na sam sojusz, a to nie ja starałem się o ten sojusz.
Rzeczywiście, od strony praktycznej wielkiej - w sumie żadnej - pomocy nie okazuje, zresztą w żadnej części nie okazywał. Troche nietrafione jest to, że nie można narzucić wasalowi swojej woli. Skoro grając Francją w kampanii włoskiej jestem po zdobyciu Turyny protektorem Piemontu, to powinien Piemont chyba od razu iść na wojnę z Austrią. A tym czasem on chce ode mnie 4000 kasy i wojny z Wenecją. Moduł dyplomacji jest jeszcze trochę do dopracowania, szczególnie jeśli chodzi o urealnienie zawierania paktów.
Witam mam pytanie czemu piechota liniowa nie strzela plutonami tylko strzela pierwszy rząd ? Dzieki za pomoc
Trzeba chyba wynaleźć tę możliwość. Studiowanie i badania to potęga ;)Cytat:
Zamieszczone przez AlGhouti
Coś mi się wydaje że nie ma takiej technologi.Cytat:
Zamieszczone przez Kakashi
no właśnie też nie widze takiej technologi a na filmikach strzelaja wszyscy albo jeden rząd kuca a drugi stoi i strzelają myślałem ze jednostka musi miec specjalna zdolność ale żaden odział nie ma takiej zdolnosci oprócz lekkiej piechoty .
:shock: Gupie
Krótk dzisiaj grałem i nie przypatrywałem się szczegółowo drzewku rozwoju, stąd ma niewiedza ;)
nie szkodzi ale irytuje mnie to bo w Empire byly takie technologie a tu nic a myslałem ze odrazu bedą mieli takie zdolności ... pozdrawiam
Hym, co do pomocy mi zdarzylo sie ze armia Włoska dobila rozbitych przeze mnie Austryjaków. Po mojej bitwie, zmiana tury, a tu z miasta włoskiego wyszła sobie armia i dobiła "niedobitki". Dosyć to miłe ;)
Podoba mi się drżenie obrazu podczas wybuchu pocisków i podczas szarży kawalerii (jesli bilsko kamery to nastąpi) - fajny efekt. Poza tym widać poprawe AI w stosunku do Empire w bitwach. W kampanii, w/g mnie, gra wymusza granie na granicy ryzyka (po stronie Francji), nie ma czasu na rozbudowe gospodarki itp. co troche mi przeszkadza. No ale taka specyficzna epoka i temat.
Pozdrawiam
Wystarczyłoby, żebyś spoglądnął na screeny z gry i tam widać, że są takie i takie.Cytat:
Zamieszczone przez apollo7100
Czyli w Napoleonie TW przez całą grę piechota liniowa strzela tylko pierwszym szeregiem, a reszta czeka, aż koledzy z pierwszego poumierają?
A, jeszcze jedno, w kampanii Egipskiej imperium Osmańskie wystawiło armie pod sztandarami.... Austrii z ETW ;) hehe. Taki mały bug.
Rozegralem juz kilka bitew,gra napewno lepsza od Empire ale tak naprawde nie jest to zaden przelom.Bardziej czuje jakbym sciagnal dobrego moda pod Empire...Ktos kto naprawde lubi serie TW niech kupi gre,zas ktos kto powoli przestaje z roznych powodow grac w TotalWarsy niech sie zastanowi bo zapewne bedzie narzekal.Nie moglbym nie wspomniec o muzyce bo wreszcie jest ona godna gier serii Total War(zwlaszcza ta w menu ;) )
Jeżeli masz wynaleziony szturm z ostrzałem to wtedy pierwszy szereg strzela,zaczyna ładować...a w tym czasie przed niego wychodzi druga linia i strzela,następnie trzecia linia robi to samo.Niestety oddziały przesuwają się w tym czasie do przodu a po oddaniu strzałów wracają na wcześniejsze miejsce-troche im to zajmuje,a ponadto obrywają w tym czasie.Jako takieo ostrzału szergami lub plutonami jak w empire niezauważyłem....Cytat:
Zamieszczone przez AlGhouti
Jeśli chodzi o szturm z ostrzałem, to zauważyłem, że raz moja piechota, po wlączeniu tej opcji, przeszła, po oddaniu potężnej salwy trzech szeregów, od razu do ataku. Innym razem piechota, tak jak było to pisane wyżej (tak też jest w ETW), strzelała do przeciwnika poszczególnymi szeregami, posuwając sie do przodu. Nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że w/w zachowanie piechoty, zależy od tego czy jest odznaczona obrona (tarcza na interfejsie), czy też nie. Dzisiaj sprawdzę to dokładnie.
Nie ma to znaczenia> Jak ustawisz szturm z ostrzałem i klikniesz szybko dwarazy atak tak aby biegli to po oddaniu salw zaatakują w ręcz :)
W zwykłej bitwie wszystkimi szeregami strzelają strzelcy i lekka piechota. Smutne :(
:o :shock: :? Niedopatrzenie czy co? Mam nadzieję, że poprawią to w jakimś patchuCytat:
Zamieszczone przez lucas01
Brak ostrzału plutonem to chyba niedopatrzenie. Chyba nie trzeba być Newtonem czy inną wybitną jednostką aby wpaść na to (odkrywanie takich "technologii"), że ostrzał prowadzony tylko przez pierwszy szereg to marnowanie potencjału piechoty, tym bardziej że jest juz XIX w :roll:
Na szczęście mamy mody : ;)
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=337787
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=337818
Pozdrawiam
Sprawdziłem i mi dalej strzela pierwsza linia i zauważyłem , że jak zaczynają wystrzeliwać moich ludzi to dopiero wtedy zaczynają strzelać wszyscy nie rozumie tego :?
No naprawde, tak trudno wymyśleć to ze jak jeden szreg strzeli to klęknie i strzeli drugi? Tym bardziej biorąc pod uwagę okres, skoro taką "technologię" odkrywaliśmy już w Empire w XVIII wieku to teraz powinna już być wszystkim znana. Mam nadzieję że zmienią to jakimś patchem.Cytat:
Brak ostrzału plutonem to chyba niedopatrzenie. Chyba nie trzeba być Newtonem czy inną wybitną jednostką aby wpaść na to (odkrywanie takich "technologii"), że ostrzał prowadzony tylko przez pierwszy szereg to marnowanie potencjału piechoty, tym bardziej że jest juz XIX w
1.Ja licze na szybki patch i poprawe tego błędu.Marnowanie piechoty tylko przy takim strzelaniu....
2.Zauważyłem że moja czarna straż nie różni się niczym(poza statystykami) od szkockiej piechoty :? .Na unit cards jest pokazane że ma zielony kitel natomiast w bitwie ma taki sam czarny jak reszta szkotów...Przecież to dodatkowa jednostka za którą zapłaciłem ekstra więc chyba mogliby się troche postarać bardziej nad jej zróżnicowaniem :?
Ma juz ktos achievementa "Grand General Star"?
Wygralem 5 bitew w Napoleon Battles na poziomie hard i widac srebrne orzelki ale nie dostalem acziwa...
Napisane jest "Win Silver in 5 Historic battles" to nie wiem o co moze chodzic. :/
Rozwiazanie:
Trzeba zagrac w kolejna historyczna bitwe. Wystarczy rozpoczac gre(niewazne na jakim poziomie trudnosci) i zakonczyc bitwe escapem i wyjsciem do menu. W podsumowaniu bitwy powinno byc napisane, ze zdobylo sie achieva.