Chomik z niewiadomych powodów został usunięty. We wtorek ponownie wrzucę moda na jakiś serwer.
Wersja do druku
Chomik z niewiadomych powodów został usunięty. We wtorek ponownie wrzucę moda na jakiś serwer.
Wstawisz przy okazji Wielkie bitwy i Elitarne jednostki?
Dziękuje bardzo za dobrą nowinę!Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
Cytat:
Zamieszczone przez EliminatorT
Jak gdzieś to jeszcze mam to wstawie, jak nie, to wiem kto ma i sie zgloszę ;D
EDIT: Sprawa się trochę skomplikowała, bo sam też nie mam w pełni oryginalnych plików na dysku, tylko poprzerabiane i bez instalki. Napiszę do Kruka, może będzie miał całość.
Ja mam na dysku MXL, tylko nie wiem czy ostatnią wersję.
Co więcej: OSIĄGNĄŁEM LEVEL PRO W MODOWANIU MUZY!!! ROZKMINIŁEM CO JEST PIĘĆ I MUZA W MXL GRA I TRĄBI JAK ZESPÓŁ KOMBI!!! AKCENTY SO, GIENKOWIE GODOJO ITD :D
Tak więc będziecie dalej ruszać tego moda czy już rezygnacja?
Jak chcecie to mam na dysku tą wersję co jest w przyklejonym wątku o tytule "Medieval XL - LINKI - 10-12-2012".
Mogę to całe zebrać do kupy wraz z muzą i zrobić instalkę :)
Rozwijany już nie będzie z braku czasu i osób, ale będę bardzo wdzięczny jeżeli uda Ci się zrobić instalkę i to podrzucić na serwer :D
A znasz jakiś dobry, szybki serwer, gdzie można by wrzucić to w postaci jednego pliku ważącego ponad 1 GB?
No i nie mam tych 3 łatek niestety. Jak ktoś ma to niech podrzuci to bym wtedy zmontował.
Na przeklej.org można wrzucać pliki do 1GB.
Wiem, ale tam nie ma wznawiania i nie można korzystać z menagerów pobierania, jak tam wgrałem submoda do Bellum Crucis to ludzie narzekali.
Łatki ja mam - w domu wrzucę
Samą muzę też by było miło wrzucić
Muzę mam to wrzucę :D
Twoją muzę mam :)Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
Coś wino pisze o muzie, więc to oddzielnie było do niego
Na razie grafika mi padła i medek poszedł na półkę, ale na pewno do MXL wrócę
Muzę też mam, zrobiłem tak, że można ją już normalnie modować. Wcześniej KAM ją jakoś modował na bazie Bellum, teraz naniosłem poprawki, dzięki czemu wystarczy tylko dopisywać nowe kawałki do pliku descr_sounds_music.txt i słuchać nowych kawałków w grze :) Wcześniej to nie banglało.
Tak więc Grost zapodaj te dodatki a ja zrobię instalkę całości, z muzą i ze wszystkim co tam tylko chcecie :)
Łatka z trzema plikami
Super, po pracy zassam i zabieram się do roboty.
Niestety instalki nie będzie, bo w katalogach są pliki z dziwnymi ogonkami w nazwach i instalka tego nie trawi (np cyrylica lub ogonki skandynawskie). No ale w sumie i tak niewiele się by ona różniła od samorozpakowującego się archiwum, a takie właśnie zrobiłem. Czyli MXL + muza + 3 pliki z poprawkami. Łącznie zajmuje jakieś 50 MB mniej niż poprzednio. Tylko że przeklej.org padło i dzisiaj już nie wrzucę, mam nadzieję że jutro się uda. Jest to jeden plik mxl.exe, ale z racji objętości ponad 1 GB będę musiał go podzielić na dwa mniejsze.
Dzięki za przywrócenie MXL do życia :)
Spoko, żaden problem :) Tylko że jest trochę błędów, najwięcej w EDB, bo jak zmieniłem, żeby w logu pokazywał tylko errory, to właśnie był ogromny raport :/ Kilkadziesiąt błędów w EDB i klika w innych plikach, na szczęście dotyczące traitsów, czyli nic groźnego.
Te trzy poprawki to ma się rozumieć Elitarne oddziały,Wilekie bitwy itd?
Nie - patrz temat linki: http://forum.totalwar.org.pl/viewtop...=11222#p245152Cytat:
Zamieszczone przez EliminatorT
Od Łatka w dół
- kasa na starcie
- kasa dla kompa
- szybsza rekrutacja kupców (od 2 poziomu budynku)
Ok, udało się :)
Part1: http://przeklej.org/file/XYoeHL/MXL.part1.rar
Part2: http://przeklej.org/file/DmiFvp/MXL.part2.rar
1. Pobieramy
2. Rozpakowujemy WinRARem i z dwóch plików rar powstaje nam jeden plik mxl.exe.
3. Uruchamiamy go i wskazujemy katalog mods w Medievalu (np. "D:\gry\Medieval II Total War\mods\".
P.S. KAM możesz też wrzucić to w wątek z linkami jako drugi post. Temat jest zablokowany więc ja nie mogę.
Chwała Ci! Cześć Ci! Niech ludzie stawiają Ci piwo po wsze czasy!
Daj spokój, ja miałem to tylko na dysku to wgrałem na serwer, to chyba nic wielkiego. Chwała należy się tym co zrobili moda. Szkoda że nie robią dalej.
Nie umniejszaj swojej zasługi,bo bez Ciebie chyba już by nikt tego moda nie ściągnął!Cytat:
Zamieszczone przez wino
Linki zmienione :)
To teraz możesz dodawać muzę do woli :) Zmiany na plikach porobione, wystarczy tylko edytować descr_sounds_music.txt.
Ale za to, to Ci piwo, albo lepiej wino, się należy.Cytat:
Zamieszczone przez wino
Maiłem kilka pomysłów na parę utworów i miałem nawet do KAMa pisać w tej sprawie
A jakby co to moda mam co najmniej w trzech kopiach, więc jak znowu zginie z forum to wiecie gdzie szukać ;)
Linki nie działają.
Oczywiście, że działają :) Właśnie pobieram z linków wino z początku tej strony.
To normalne że czas pobierania mam nieznany?
OK nie było tematu.
Jednak linki nie działają! Próbuję ściągnąć i nic!
http://przeklej.org/file/XYoeHL/MXL.part1.rar
http://przeklej.org/file/DmiFvp/MXL.part2.rar
na firefoxie działa, nie zrażaj się tym że nie pokazuje ile czasu pozostało.
Jest problem! Część pierwsza jest OK, ale w części drugiej jest jakiś błąd. Ściagałem ją kilka razy z różnych komputerów i zawsze przy wypakowywaniu sciagniętego pliku (gdy już rozpakowano ok. 435 MB) wyskakuje błąd. Czy dało by się zamiescić te część (albo calość w jednym kawałku - to by może było najlepsze) jeszcze raz? Byłbym wdzięczny.
Mam pytanie czy ten mod jest do pierwszej części Medievala czy do drugiej?
A w jakim dziale jest umieszczony ten temat? ;)
Powtórzę prośbę! Czy można zamieścić nowy link do 2 części modu (lub zamieścić link do modu w całości), gdyż w ściaganym jest bład i nie daje się go rozpakować! Będę bardzo wdzięczny.
Pozwolę sobie jeszcze raz poprosić o link do miejsca skąd mógłbym ściągnąć mod M2TW XL. Powyższe nie działają, zresztą część druga ściąga się z jakąś wadą i nie da się jej rozpakować (wcześniej próbowałem kilka razy). Będę dozgonnie wdzięczny.
Będę uparty i kolejny raz poproszę albo o podanie aktualnych linków do tego moda (podane nie działają) albo o jego przesłanie w jakikolwiek inny sposób (jeżeli to możliwe). Będę wdzięczny za pomoc.
Wielkie dzięki za namiary!!! Ale dalej mam problemy. I to pomimo przeczytania instrukcji. Byłbym więc wdzięczny za "łopatologiczne" wyjaśnienie montażu moda.
A przechodząc do konkretów:
Po ściągnięciu otrzymałem dwa pliki WinRAR. Rozpakowałem w osobnym, specjalnie do tego celu utworzonym folderze (poza grą), najpierw ten z nr 1 a potem ten z nr 2. Przy drugim pokazało mi się pytanie czy zamienić istniejące pliki - ? To mnie skonfundowało, bo w zasadzie innej opcji nie było. Więc zrobiłem to. Otrzymałem plik 7z SFX który rozpakowałem do katalogu z grą do katalogu "mods" (tam gdzie są teutonic, crusades, british_isles i americas oraz gdzie mam innego moda PDER). Próbowałem ruszyć i po odpaleniu pliku wsadowego MXL (ikonki na pulpicie oczywiście nie miałem - w ogóle nie zauważyłem żadnej ikonki) gra ruszyła ale nie mogę uruchomić mapy kampanii (możliwości kończą się na wyborze frakcji). Nie działają również bitwy - do bitwy z własną konfiguracją miałem tylko machiny i nie mogłem uruchomić jej, bitwę szybką uruchomiłem ale też miałem tylko machiny, które znalazły się na morzu (!) błyskawicznie utonęły i wszystko się skończyło. Co tu jest grane? Podejrzewam, że coś skonociłem. Ale co? Intuicja mi mówi, że coś na samym początku. Byłbym bardzo wdzięczny za poradę co rozbić.