Ja odpowiem na twojego posta... zachar siedzial i czekał aż skończę żeby otrzymać turę... link wstawiłem profilaktycznie... nie myl owcy z niedźwiedziem...
Wersja do druku
Ja odpowiem na twojego posta... zachar siedzial i czekał aż skończę żeby otrzymać turę... link wstawiłem profilaktycznie... nie myl owcy z niedźwiedziem...
http://www.sendspace.com/file/yx86o8
Bizancjum
http://www.sendspace.com/file/0mqr3j
Nowogród
Niech was, Włosi! Wojownikami jesteście co prawda beznadziejnymi, ale Wasze plugawe kobiety sprowadzają na naszych dzielnych żołnierzy wszelkie choroby i przypadłości, które zapewne wśród was są codziennością, a wśród bardziej cywilizowanych ludów zostały dawno wyplenione.
Gdy Cesarz zauważył raporty, skwitował to, cytuję: "cholera!". :D
Swaciak wraca w poniedziałek z tego co mówił.
Swaciak wraca w poniedziałek (jutro - ale chyba wieczorem dopiero), to czekamy na niego czy mam zrobić za Nowogród :?:
Bo jeśli ma być znowu przeklikany, to już lepiej zrobię. Ale najlepiej jak poczekamy na niego, bo nie bardzo mam czas.
A czemu ma być przeklikany? Wraca jutro wieczorem, a ma czas do wtorku 12.00
12:24 :mrgreen:
W sumie to nawet do 20:58 we wtorek, bo Blackhand chyba wstawiał nowego sejwa o 8:58 (edytował post).
Cos chyba źle liczysz.
A racja, Oskar dodał jeden dzień. Ma czas do 20:58 w poniedziałek, a wraca w poniedziałek wieczorem.
Czyli tak jak pisałem - trzeba będzie trochę poczekać. Chyba, że mam ja za niego zrobić :?: Ale lepiej poczekajmy, bo ja się nie chcę mieszać tam.
Egipt
http://speedy.sh/t6pND/mko23t22egipt.sav
Dobra jestem już z powrotem.
Proszę Polske o poczekanie na ture ode mnie, będzie wieczorem ok. 20-21. Nie miałem wczoraj i dziś dostępu do kompa z Medkiem. Przepraszam za zwłokę.
Ok to czekam na turę
Dzięki.
Wyskoczyła mi Aragonia.
http://speedy.sh/aJp3G/mko23tura22.sav
No to Aragonia zrobi jeszcze raz? Po tylu browcach i tak nie jeste,.m w stanie zrobic tury, ale jak będzie jutro to zrobir! !
Kurde, jestem u rodziny i najszybciej wrócę w poniedziałek/wtorek wieczorem
Oskar mógłbyś sprawdzić czy po prostu zapomniałem kliknąć klepsydrę czy tura jest nietknięta w ogóle ?
Twoja tura jest ok, więc chyba będę musiał zrobić z niej, wtedy Dania będzie stratna, ale nie możemy tyle opóźniać z tymi 3 frakcjami. No chyba, że ktoś zrobi za Aragonię z tego save co dał Marat.
W takim razie niech MG doklika już ta Danie, bo jest ona w tym momencie kompletnie niegrywalna.
Cytat:
Zamieszczone przez OskarX
Jeśli o mnie chodzi to możemy poczekać, bo teraz dostałem 3 oddziały Szpitalników z misji, a wolałbym Spieszonych Szpitalników. :D Pytanie, czy ich dostanę, bo jeśli zamiast tego będzie jakieś gówno typu chłopi, to robię z tego sejwa co mam teraz. Już lepiej mieć Szpitalników na koniach niż chłopów. :)Cytat:
Zamieszczone przez Marat
Rób turę, nie ma co czekać do wtorku żeby turę zrobiła Dania, Aragonia, Polska i Węgry, skoro dzisiaj już może być tura Bułgarii.
Co tam czekanie do wtorku, kiedy stawką są Spieszeni Szpitalnicy. :D
=============================
Dobra, zadowolę się zwykłymi Szpitalnikami, trudno.
1. Trzeba było nie wybrzydzać propozycji PolskiCytat:
Zamieszczone przez Marat
2. Trzeba było zrobić turę na czas
Wziąłeś tą frakcję, to teraz graj, bo nawet jednej tury nie zrobiłeś, a już marudzisz. Mg nie będzie przeklikiwał frakcji która ma ponad 10 prowów, 2 flagi i statki :D
Jutro.
Bizarazancjum :D
http://www.sendspace.com/file/ojxt14
http://www.sendspace.com/file/mpd4m7
Nowogród
Marat (Dania) pisał coś takiego:
viewtopic.php?f=3&t=6842&p=297588#p297588
Cytat:
Zamieszczone przez Marat
on zrezygnował z tej ko. a może trafniejsze byłoby nie podjął się prowadzenia. Szkoda że ostatnie 2 tury Danii, kiedy 2 państwa rzucają się na to państwo, MG je zwyczajnie przeklikał
To ja moge sie podjąc podciagniecia tego jak ma to byc przeklikane...(co z tego że gram Gruzja, taka odskocznia xD no chyba ze ktos ma jakies obiekcje...)(a może ktoś chce?)
To może niech Yangberg zrobi (on gra Anglią a Anglia zdaje się ma sojusz z Danią).
Tak to jest kiedy opóźnia się długo kolejkę bez słowa wyjaśnienia. Marat narzeka, że inni tak robią, a sam też tak zrobił.Cytat:
MG je zwyczajnie przeklikał
Ja osobiście jestem przeciwny przeklikiwaniu w ogóle, ale Marat chyba je popiera, więc w sumie nie powinien się obrażać kiedy to jego przeklikano.
Nowogród też został w tej KO przynajmniej raz (a może nawet dwa razy) przeklikany przez MG. Anglia też przynajmniej raz.
Został wprowadzony w błąd bo w "Poszukiwanych zastępcach" ktoś napisał, że Dania wygrywa wojnę z Anglią.Cytat:
a może trafniejsze byłoby nie podjął się prowadzenia.
Tak naprawdę inwazja duńska na wyspy została odparta, wygrywali jedynie na kontynencie, a i tak podpisali teraz pokój.
Nie mogleś sobie darować...
Ja nie mam pretensji za to, że została przeklikana, bo moja wina ze nie zrobiłem na czas.
Natomiast sytuacja wygląda tak, że to pierwsza tura dla nowego gracza, podejmującego trudna nacje. Właśnie się rozpoczeła wojna, drugie państwo wypowiedziało sojusz. Trochę wyrozumiałości, można było poczekac te 3 dni, zwłaszcza, że to Oskar ( i jego sojusznik ) pośrednio zyskuje na tej całej sytuacji. Jestem zwolennikiem przekilikiwania, ale nie przeszkodziło mi to zgodzic sie na czekanie na turę Francji w mko27, z którą miałem wojne i która była też w trudnej sytuacji ( zwłaszcza, że nie lubie takich dwuznacznych sytuacji, gdy to ja zyskuje na przeklikiwaniu - widać inni lubią grac sobie przeciwko "farmie", pozostaje życzyć powodzenia, ale chyba lepszy do tego jest singiel ).
To co zawsze powtarzam, odrobina dobrej woli i wyrozumiałości, a w KO byłoby o wiele mniej kłótni.
Sytuacja Danii była trudna nawet gdybym zrobił turę ( choć do ogarnięcia, dzięki odpowiednim ruchom na mapie i w dyplomacji ), a bez zrobienia jest jeszcze trudniejsza ( choć pewnie też da rade ogarnąć ). No ale skutecznie zostałem zniechęcony do podjęcia wyzwania.
Sprawa jest jasna, gracz przejął nacje, nie zrobił na czas pierwszej tury i porzucił kampanie. Mozna podawać na CL.
viewtopic.php?f=3&t=7117
Zapraszam.
Oskar chciał czekać ale Andzia nie mógłby powtórzyć tury bo wyjeżdżał. Musielibyśmy za nim czekać okrągły tydzień a nie 3 dni.
Przecież Andzia wrócił dopiero wczoraj - więc gdybyśmy wtedy czekali, to teraz byłaby dopiero poprzednia tura Aragonii.
Mówisz do Zachara jak rozumiem :?: Bo to on zaczął niepotrzebne komentowanie całej sprawy postem z 21 maja 2013, 23:22.Cytat:
Nie mogleś sobie darować...
Ok, czyli nie zrobisz jednak :?:Cytat:
Sprawa jest jasna, gracz przejął nacje, nie zrobił na czas pierwszej tury i porzucił kampanie.
To niech MG znowu przeklika bo minęło już 36 godzin na turę a nie zamierzam czekać tydzień na turę.