Oryginalny plik mam, też gram bez oleju, bo mod super. Chodziło mi o to że jak będzie sposób na to żeby olej leciał, to zainstaluje na nowo mod i wprowadzę zmiany na świeżo, powinno wtedy zaskoczyć.Pozdrawiam.
Wersja do druku
Oryginalny plik mam, też gram bez oleju, bo mod super. Chodziło mi o to że jak będzie sposób na to żeby olej leciał, to zainstaluje na nowo mod i wprowadzę zmiany na świeżo, powinno wtedy zaskoczyć.Pozdrawiam.
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=458494 to link do kolejnego submoda do Broken 2.3 ja używam z niego tylko jednego pliku descr_strat gosć zwiekszyl wszystkim frakcjom ilosc startowej kasy oraz ilość wojsk i sakiewkę króla. W prowincjach startowych możemy rekrutować wszystkie narodowe jednostki nawet te elitarne. I mamy lepiej rozbudowane prowincje oraz duzo ulepszonych dróg. Ten plik działa tez z submodem Karaislama. Nalezy go wgrac do data/world/maps/campaign/imperial_campaign nadpisując istniejacy descr strat. wczesniej robimy koniecznie kopie oryginalnego descr_strat. No oryginalny pomysł, zagram z ciekawosci jak to wpłynie na grę. Pozdrawiam fanów Broken Crescent 2.3.
Witam wszystkich mam pytanie odnośnie upgrade'u fortecy do cytadeli. Jaką nacją bym nie grał nigdy nie mogę spełnić wymagania by zbudowac cytadelę a tym samym rekrutować najlepsze jednostki. Po prostu za mało jest jedzenia albo za duża nędza i brak przyrostu. Z kolei tych większych miast nie da się zamienić w zamki:/ Jak Wy sobie z tym radzicie? dodam że miałem wybudowane wszystkie budynki, miałem bonusy nawet o handlu i budynków dających happines
Grasz na Broken 2.3 czystym? Czyli bez submodów? Ja daje tam namiestnika z najwyższą szlachetnością. Znaczy w miastach mam niskie podatki wtedy namiestnik lapie punkty szlachetności i takiego potem robię namiestnikiem fortecy. Jak nie da rady w ten sposób można pliku descr_setlements_mechanics obniżyć ilość ludności wymaganą dla cytadeli. Jak nie umiesz sam tego zrobic to wyslij ten plik i Ci obniżę te wymogi.
edit: polecam submoda Karaislama, ja na nim gram plus kilka innych zmian własnych i z innych submodów.
Ew. w pliku export_buildings w farmach III go poziomu dodaj wpis population_growth_bonus bonus 1 a w farmach IV poziomu dodaj wpis population_growth_bonus bonus 2 to zwiększy przyrost populacji i pomoże Ci dobic do cytadeli. ;)
Zrób tak jak radzi Araven- wsadź gościa z jak największą szlachetnością. Jak nie to zawsze możesz użyć kodu: add_population "nazwa osady" ilość ludności
powróciłem ostatnio do tego modu zagrałem kampanię Hindusami, teraz gram Bizancjum i w obu kampaniach nie zmarł mi żaden generał śmiercią naturalną..w mojej obecnej kampanii Manuel Komnen ma 92 lata a wokół niego stadko 80 latków :lol: . Czy komuś przytrafiło się coś takiego? Jeżeli ktoś wie jak to zmienić wdzięczny będę za pomoc
By generałowie nie żyli tak długo, zmień to co na zielono w pliku descr_camapign_db np. na 75. :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Zachar
Plik descr_camapign_db w data moda:
<family_tree>
<max_age uint="90"/>
<max_age_for_marriage_for_male uint="75"/>
<max_age_for_marriage_for_female uint="50"/>
<max_age_before_death uint="105"/>
<max_age_of_child uint="8"/>
[list=1]
<age_of_manhood uint="16"/>
<daughters_age_of_consent uint="16"/>
<daughters_retirement_age uint="50"/>
<age_difference_min int="-10"/>
<age_difference_max int="30"/>
<parent_to_child_min_age_diff uint="12"/>
<min_adoption_age uint="20"/>
<max_adoption_age uint="30"/>
<max_age_for_conception uint="50"/>
<age_of_manhood_close uint="14"/>
<max_number_of_children uint="4"/>
</family_tree>
Jest nowy submod do Broken 2.3 dzieło Turka dawniej Karaislama teraz zmienil nick na Bordobere07 czy coś - oto link do jego submoda o nazwie Szary wilk http://www.gamefront.com/files/21149303 ... EY+WOLF+MAİN+FİLES.7z
Ja napewno pobiorę bo gram na jego submodach od dawna nie tylko w Broken.
Lista zmian:
WHAT THİS SUBMOD CHANGES-ADDS-DELETES ARE
1-COMPLETE NEW MUSİCS
2-NEW MONGOL ARMY
3-NEW GEORGİAN ARMY
4-NEW KYPCHAK ARMY
5-NEW TURKİSH SULTANETE ARMY
6-RUSİCHİ MONGOL HORSES FOR MONGOLS,GEORGİA,KYPCHAKS
7-RUSİCHİ RUS HORSES FOR TURKİSH SULTANETE
8-NEW COMPLETE 2D STUFF(LOGO,LOADİNGBAR,LOADİNGSCREENS,SPLASH,BORD ER MENU,UNİT CARDS,UNİT İNFO CARDS,Uİ DİSAYN,CURSORS,PORTRAİTS,EVENT PİCS
9-1 NEW UNİT FOR KİNGDOM OF JERUSALEM
10-1 NEW UNİT FOR BYZANTİNES
11-BETTER GRASS MİNİMOD
12-BETTER WATER MİNİMOD
13-HİGH QUALİTY SKY TEXTURES MİNİMOD
14-BLOOD AND DİRT MİNİMOD
15-NEW MAP TEXTURE MİNİMOD
16-NEW CİTY-CASTLES MİNİMOD
17-REDUCED CİTY TEXTURES MİNİMOD
18-Forts provide an upkeep of any 4 units, gives them a purpose for the player to control them.
19-Cities and Castles give free upkeep to levies and aor units, so a stone wall allows 2 units to be free when garrisoned
20-CAMPAİGN ECONOMY TWEAK FOR ANADOLU SELCUKLU DEVLETİ-GEORGİA-KYPCHAKS
21-NEW CAMPAİGN TWEAK FOR THE ANADOLU SELCUKLU DEVLETİ(RENAMED)
22-DELETE ALL THE İNGAME VİDEOS
23-SPECİAL ARMİES FOR ANADOLU SELCUKLU DEVLETİ.AS WE KNOW OTTOMAN EMPİRE REPLACE ANATOLİAN SULTANETE.SO THİS COUNTRY LL VE BOTH SELJUK AND OTTOMAN SOLDİERS.
24-Lifting of famous ankara siege in the beginning of campaign
25-BORDOBERE07 WAR CANDY
u are right to ask what the hell is war candy(u can think what a stupid name).but its the system which i ve been working on.and it ll make the release delay.cos it ll take much time(especially i ve not much time cos of work).what this system ll give u are these:
1-crimson tide 4.2 blood-dirts
2-epic unit size
3-new unit stats(i ll use the stats of dear game geek 2.its the best one around.and there is no point to discover america one more time(we turks says such)
4-new formations for units
5-new prices for units
6-all the units are standard.for example most of spearmen has 250 soldiers swordsmen 225 archers 200 etc.
7-new skeleton system so that in the war ur enemy wont be too far from ur sword.u ll see that his sword touching his body at least.u ll see correct fatalities.
8-new animation system of dear warman222-RUSİCHİ-BOW STRİNG.so except decap u ll ve the latest animations around.
9-new upkeep prices for units
10-more longer realistic wars
11-new upgrade price for the units
so i called all of this BORDOBERE07 war candy.
Mam problem z odpaleniem bc2.0. Mod zainstalowałem poprawnie ( przynajmniej tak mi się wydaje) mimo to wyskakuje mi komunikat Medieval II suffered a fatal error and will now exit. Dodam że medka mam w wersji1.3. Proszę o pomoc ,bo męczę się z tym dość długo...
Wersja 2.0 jest stara pod Medka II jak piszesz, jest do niej patch podnoszacy ją do 2.02 instalowało sie do katalogu głównego Medka tak robisz? jaki masz system? Utworzył Ci się skrót na pulpicie?Cytat:
Zamieszczone przez Kwiatoss
Aktualna wersja Broken to 2.3 ma III party, ale ona wymaga Kingdoms 1.5. O ile masz legalnego Medka powinno sie zainstalować, bez problemu. Ew. Wrzuc patcha 2.02 może to coś pomoże. Pozdrawiam.
Tak instaluję do katalogu głównego. Instalowałem moda na dwóch kompach jeden chodzi na viscie ,a drugi na 7 i w obu przypadkach kończy się to tak samo.płytki mam oryginalne. spróbuje na tym 2.2 dzięki
Niestety nie udało się... Może ktoś ma jakiś pomysł?
Witam. Spróbuj tak usuń plik map.rwm z : Medieval II Total War/broken_crescent/data/world/maps/base i po usunięciu pliku odpal grę.Cytat:
Zamieszczone przez Kwiatoss
W przypadku Visty i Win7 autorzy moda pisza by je koniecznie instalować poza Program Files. Generalnie gry w Win7 i innych systemach lepiej instalowac na innej partycji niż dysk systemowy. Nie wiem jaką masz wersję Broken, ale jest taka która zawiera już patch 2.02 w sobie.
Edit: Jak napisałem najpierw usuń plik map.rwm, jak nie odpali sprawdź gdzie masz zainstalowanego Medka jak na dysku systemowym w Program Files, konieczna będzie reinstalka w innym katalogu. Pozdrawiam.
Edit 2: Tu masz link do Broken 2.02 od razu z patchem, czyli instalujesz z tego linku i nie musisz nic potem doinstalowywać. Oto link: http://www.fileserve.com/file/haWgxhs
Wielkie dzięki Araven ;) Zainstalowałem medka na dysku D + bc z linku który podałeś i wszystko śmiga. Jeszcze raz dziękuję za pomoc\pzdr.
Proszę bardzo, jak pograsz i zacznie Ci się nudzić BC 2.02, się odezwij. Jest fajny submod do Broken 2.02 a nawet kilka, ale na razie pograj na podstawce. Powodzenia.
Witam.
Opublikowaliśmy dziś Broken Crescent 2.3.2.
Zapraszam do testowania. ;)
Bardzo dobra wiadomość. Dzięki Wudang_clown za info. Zaraz pobieram.
Ja obiecuję pograć później, za to link do patcha dodany w pierwszym poście temat.
Witam. poz zagraniu na Broken w patch 2.3.2 muszę przyznać, że to dobra robota. Poprawiono campaign_script w sensowny sposób tak, że wg mnie rozgrywka jest bardziej zbalansowana niż na 2.3. Ogólnie poprawek jest kilkanaście. Zdecydowanie polecam grę na tym patchu. Pozdrawiam.
Hmmm, czuję że wkrótce będzie KO opartej na tym modzie 8-)
Opublikowaliśmy quickfix usuwający bug "skorumpowanego wezyra". Bug powodował po 99 turze ubytek wielkich sum pieniędzy ze skarbca gracza - powodem było umieszczenie w campaign_script.txt błędnej wersji skryptu regulującego odpływ gotówki ze skarbca AI.
Jeśli ktoś zaczął już kampanię i chce ją kontynuować, z pewnością doświadczy złośliwości skorumpowanego wezyra, ale można to obejść poprzez wpisanie w konsoli komendy
Oczywiście, "turks" zastępujemy nazwą kodową naszej frakcji, a w miejsce sumy wpisujemy sumę, która nam zaginęła. Komendę wystarczy wpisać raz, a później w każdej turze (jako, że błędny skrypt będzie działał w każdej turze) wystarczy otworzyć konsolę i hitnąć klawisz kursora-strzałki "up-góra" (nie wiem, jakiej tu nomenklatury użyć ;)) - konsola zapamiętuje komendy wpisywane podczas danej sesji, więc używając strzałek góra-dół można wybierać wpisane wcześniej komendy.Kod:add_money turks, 100000
Pozostaje tylko przeprosić fanów za zepsuty skrypt: przepraszamy! ;)
Nie myśleliście nad tym, żeby zrobić kilka niegrywalnych frakcji, nie mających własnych budynków, czy jakiś wyróżniających się jednostek, mogłyby mieć jakąś podstawową milicję, łuczników i konnicę itp, różnić się między sobą tylko barwami (np stworzyć te niegrywalne frakcje np. z co większych muzułmańskich miast, gdzie między Azją mniejszą, a Indiami są prawie same rebelie, nie znam historii tych terenów i nie wiem jakie frakcje można by tam zrobić), ale przynajmniej nie byłoby takich połaci rebelii do podboju dla niektórych nacji, bo jak można zdobyć pół mapy na samej rebelii to to nudne po prostu... Mod ma przepiękne jednostki, grałem w niego już przedtem i wiem, że jest niezły... Ale te rebelia strasznie drażni i jeśli się gra frakcją mogącą ich multum podbijać, to troche psuje przyjemność z gry ;)
Pracujemy teraz nad 2.4. Będą dwie nowe frakcje, jedna w Syrii, druga w Azerbejdżanie, być może będzie też trzecia w północnym Chorasanie, więc będzie lepiej. Szkoda nam czasu na prowizorkę. ;)
To świetnie :)Cytat:
Zamieszczone przez wudang_clown
Jeśli chodzi o prowizorkę, to macie limit bodajże 31 frakcji, warto to wykorzystać, bo lepsze takie niegrywalne frakcje od rebelii, z którymi nie można zrobić nic poza żmudnym podbijaniem ;) Można wybrać kilka frakcji, które mogą być w przyszłości, zrobić je niegrywalne, dać im istniejące już jednostki, dać herb, przemalować, a potem wraz z następnymi wersjami dodawać jednostki itp i odblokowywać, roboty dużo mniej niż z tworzeniem pełnowartościowych frakcji, a gra, klimat, poziom trudności (w końcu rebelie łatwo podbijać, atak sojusze, dyplomacja itp) dużo się podniosą. No ale to już moje marzenia w każdym razie czekam na kolejną wersję :mrgreen:
A tak spytam z ciekawości, ekipa BC de facto nad czym pracuje ? Jeśli się nie mylę to swego czasu zapowiadaliście wersję 3.0, co z nią się stało ? Zadecydowaliście koniec końców że nie będzie skoku z 2.3 na 3.0 lecz powolna ewolucja przez kolejne patche ?
Przy okazji wydania 2.3.2 napisali, że cały czas pracują nad 3.0 a to jest taka miniratka, znaczy miniłatka.
Otóż to. Będziemy publikować kolejne wersje rozwojowe, przy czym nie musi być tych wersji siedem czy sześć. Być może po 2.6, powiedzmy, zdecydujemy na skok do 3.0. Czas pokaże.Cytat:
Zamieszczone przez Andzia
Czyli lepiej teraz nie rozpoczynać KO na BC jeśli wkrótce mają być kolejne łatki
2.4 wyjdzie nieprędko, bo to będzie wersja z wieloma poważnymi zmianami.
Co do łatek do 2.3.2, to zobaczymy, póki co zgłoszono tylko jednego buga (krytycznego), który został już usunięty w 2.3.2.1. Innych poważnych błędów nie zauważam, wczoraj testowałem 150 tur, przeszło bez problemów, ale trudno oceniać własną robotę. Ja myślę, że można grać.
A czy tą korupcję da się zwalczać rozbudowując np. administrację? Bo rozumiem, że ten skrypt dalej działa, tylko jest ograniczony.Cytat:
Zamieszczone przez wudang_clown
Nie da się. "Skorumpowany wezyr" to tylko nazwa buga, który nie ma nic wspólnego z zaprojektowaną przez CA korupcją, będącą częścią gry. Bug potrafi odebrać i pół miliona dinarów podczas jednej tury i bez aplikowania 2.3.2.1 można go niwelować tylko używając konsoli. Jest to po prostu nasz błąd w skrypcie.
Witam. I jak tam Ktoś gra w tego wspaniałego moda, czy tylko ja w niewielu wolnych chwilach jakie mam? Pozdrawiam.
Na razie muszę ściągnąć ostatnią wersję i może wezmę sie do roboty nad jednostkami Wudang.Ale zaznaczam może...:P
Fix nr 2.3.2.2 do patcha 2.3.2, wydany. Link jest na stronie nr 1 tego tematu. Ktoś gra w tego świetnego ale nieco zapomnianego moda? Ja za wiele czasu ostatnio nie mam ale gram co jakiś czas w Broken Crescent 2.3.2 z powyższym patchem. Pozdrawiam.
Mam ochotę zagrać w tą modyfikacje, pamiętam jednak co mnie zniechęciło do niej grając dawno temu w jedna z pierwszych wersji, bodaj 1.5?, chyba. Był to ogromy spam armii. Czy w wersji 2.3.2 z fixami także to występuje z taką siłą?
W 2.3.2 z fixami jest lepszy balans niż w wersji pod Medka tej wcześniejszej, spróbuj jak coś powiem Ci co możesz zrobić by zrównoważyć rozgrywkę, na razie zagraj na oryginale. :mrgreen:
Witam wszystkich i mam pytanko czy trzeba instalować jakąś poprzednią wersję czy wystarczy zainstalować wersję 2.3 + patch + fix żeby gra śmigała jak należy?
Wersja 2.3 jest samodzielna wymaga Kingdoms w wersji 1.5. I żadnej wcześniejszej wersji BC nie trzeba instalować. Pozdrawiam.
Jak to zainstalować?
Jak to zainstalować?