Bo PZPN to nie tylko dziadki z zarzadu to cale skorumpowane srodowisko lokalnych dzialaczy. Albo zlikwidowac i stworzyc cos od nowa, albo gruntownie zreformowac nie tylko gore, ale i doly, a przede wszystkim doly.
Wersja do druku
Bo PZPN to nie tylko dziadki z zarzadu to cale skorumpowane srodowisko lokalnych dzialaczy. Albo zlikwidowac i stworzyc cos od nowa, albo gruntownie zreformowac nie tylko gore, ale i doly, a przede wszystkim doly.
Dobra koniec gadania o tym pzpn i innych nowych stworach .
Wczoraj odbył się meczyk co się dawno już nie zdarzyło na szczycie gdzie grały dwa zespoły ze śląska Ruch vs Polonia , górą Ruch który moim zdaniem ostro niespodziewanie goni w majstra :lol: hehehe dziś Wisła wygrana z Piastem ale tylko 2:1 więc jeszcze chwila złapią zadyszkę i niebiescy będą na czele, a na Łazienkowskiej Janek staną pod ścianą i od razu widać efekt :lol: 5:2 z Koroną , o meczu w Gdyni gdzie grała moja Jaga pisać nie będę bo niema o czym, jedynie co mogę napisać że piździ tam nad morzem jak cholera przez ten wyjazd chory będę na 100 i sektor gości to chyba więzienie alcatras XD :lol:
A tutaj 2 filmiki z derbów
http://www.youtube.com/watch?v=wwCAfKRJIp4
http://www.youtube.com/watch?v=pGkv5vzv0Wk
mimo iż to parę kilosów z Chorzowa do Bytomia to jednak taka liczba robi wrażenie hehehe
Tyle o lidze polskiej. 8-)
http://sport.wp.pl/kat,1726,title,Gazet ... caid=18fb6
A tu ciekawy artykulik, tak a propos akcji "koniecPZPN" ;)
Widziałem ten mecz legii. Niezłe emocje, 1:1 do przerwy, a w drugiej połowie ostrzał jak z karabinu. I jeszcze Korona grająca w 9, potrafiącą zdobyć gola kontaktowego ... a wynik wręcz hokejowy ;)
hehehe o tym stworku koniecpzpn nie chciałem gadać bo pomyślałem że tutaj akurat ludzie na mnie ostro skoczą ale jak już marat wkleił artykuł to powiem tak, jest to stwór na czele której zaczeły się pojawiać osoby które działają tak aby zdobyć władzę. Powiem wprost pzpn był zawsze bagnem które OZSK zawsze karciło tylko że nikt nie chciał stowarzyszeniom pomóc, gdy stowarzyszenia próbowały zablokować ustawę tego pojeba Schetyny to nikt wtedy się nie ujawnił czemu? a no bo celem koniecpzpn nie jest tylko zabranie władzy od pzpn ale także wywalenie (czyli zabranie 1 głosu) od OZSK i wprowadzenie czegoś takiego na stadiony co było swego czasu tak niedawno na Legi. Stowarzyszenia są traktowane jak grupa kryminalistów a ten stwór jak cudotwórcy , którzy jakby chcieli zrobić coś nowego czego my nigdy nie chcieliśmy ,żal. Czemu nagle media zaczęły zapraszać do siebie tych typków a szczególnie TVN a o OZSK nawet nikt nie wspomina bo ktoś z czegoś będzie miał jakąś korzyść (czyli kasę). Pamiętajcie jedno to co zostanie kiedykolwiek wynegocjowane w pzpn na korzyść dla kibiców to wynegocjowało OZSK a nie jakieś stwory.
Takie jest moje zdanie. Wkleił bym 2 linki z super artykułami lecz dziwnym trafem zostały wykasowane lub linki nie działają.
Cytat:
1:0! Fernando Torres uciekł graczom z Manchesteru, podał do wchodzącego w pole karne Torresa, który z pięciu metrów huknął pod poprzeczkę. Van der Sar nie miał szans przy potężnej bombie i "The Reds" wyszli na prowadzenie
Liverpool 2:0 Manchester
Tak na prawdę, to mecz rozpoczął się 15minut przed końcem. Szkoda ManU, ale emocje były.
boo hoo ;< oglądałem cały mecz. Liverpool dzisiaj był o wiele lepszy choć sam też popełniał wiele błędów. Manchester za to nie miał pomysłu na grę i pressing Liverpoolu zrobił swoje. Zasłużone zwycięstwo.
Weźcie przestańcie ja nie rozumiem jak drużyna, która dogorywa z Benitezem na czele mogła strzelić dwa gole mojemu ukochanemu Manchesterowi ;( Najwidoczniej byli przemęczeni po meczu z moskalami.
Oglądaliście Widzew - Znicz ?
Bagatelka 7:0 :D
No nieźle się rozstrzelali choć po 1 połowie 2:0 jedynie było :lol: hehe za tydzień wszystkich świętych więc kibice z Pruszkowa za ten wyczyn niezłe znicze powinni kupić swoim kopaczom XD.
A Milan w Lidze Mistrzów z modnymi druzynami wygrywa, a ze slabymi przegrywa. Grają bardzo "w kratkę". Nie wspominając o Serie A.
Za to w polskiej lidze Ruch nadspodziewani wysoko. Chociaż teraz będą mieli serię trudnych meczy. Nie jestem ze Śląska, ( na marginesie jestem z Poznania ) ale jakos darzę ten klub sympatią :D
http://sport.onet.pl/74327.3,1248704,20 ... omosc.html
Galaktyczni :lol:
Galaktyczni tak, ale w drugą stronę ;<
"Naruto, Real przegrał 0:4"
http://www.bankfotek.pl/image/434503.jpeg
Jakoś nie chce mi się wierzyć, że ten mecz nie był ustawiony.
A po co ustawiać taki mecz? Mam nadzieję, że niedługo przyjdzie taki moment, w którym Ronaldo i Kaka powiedzą, że żałują swoich transferów ;]
No a we Francji miał się odbyć mecz super ze strony kibicowskiej na co czekałem lecz z powodu świńskiej grypy nie doszedł do skutku co nie znaczy że kibice się nie spotkali 8-)
http://videos.tf1.fr/jt-1...ts-5048980.html
http://www.laprovence.com...provence&cat=om
Ale takiej rzeczy z samochodem to nawet u nas nie widziałem, jednak co kraj to obyczaj 8-)
a i fajny fimik koleś zrobił co do tego Euro 2012 jeżeli chodzi o sferę kibicowską
http://www.youtube.com/watch?v=tYW7JE85-dE&feature=sub
Pieknie Juve !!! 5:1 z Sampdorią, w końcu świetny mecz, którym mozna było nacieszyć oko. Co prawda nie widziałem pierwszej połowy, ale słyszałem, że grali dobrze. Podoba mi się Giovinco, powinien grać na lewej flance, bo to mu wychodzi najlepiej. Na pozycji Diego gra beznadziejnie i mam nadzieje, że Ferrara w końcu to dostrzegł. Cieszą bramki napastników ( dwie Amauri i jedna Treze ). Mam nadzieje, że kryzys mają już za sobą i będą grali własnie taki futbol jak dziś. To pierwszy mecz, z którego jestem zadowolony w 100%. Trio Giovinco-Diego-Camoranesi na prawde genialnie ! Dla zainteresowanych brameczki:
http://www.caughtoffside.com/2009/10/28 ... hts-video/
PS: A Milan stracił w doliczonym czasie 2 gole i zremisował 2:2 :lol: Licze, że jutro Inter zaliczy wpadke z Palermo ;)
Można powiedzieć, że wkońcu na taki mecz czekaliśmy 8-) pokazali jaki mają potencjał, bez odpuszczania po strzeleniu bramki brawo... teraz jestem bardzo ciekawy następnych meczy
Trafilo sie slepej kurze ziarno ;) ... czesto ogladam gol TV jakos tak wieczorkami jak sobie cos pichcze dla kobity, no i leci wloska niekiedy, kaleczą tam pilke!! Jeden mecz na 5 ciekawy... a Juve do tej pory to co widzialem to gdyby nie Buffon..........
Z Realu sie nie smieje, szkoda gadac, szkoda mi ich prawdziwych kibiców, musza sie ostatnio nacierpiec, nawet jak wygrywaja to po takiej grze, ze juz czasem wolalbym Italie ;)
Tak ogolnie, moje prywatne zdanie, najlepiej sie oglada La Lige, Premier Ligue i Ligue I... no chyba, ze sie kibicuje np. Juve czy Interowi, wtedy w czasie ich meczu są zapewne calkiem inne odczucia.
Ja zawsze na pierwszym miejscu daję Premier League. ;) W Hiszpanii to oglądam tylko mecze Barcy z Realem np, albo ewentualnie Valencii.
A komu kibicujesz z Premier LeagueCytat:
Zamieszczone przez mRe
Jakiegoś 'ukochanego' klubu nie mam. Szanuję firmy typu Manutd, Liverpool. Mistrza życzyłbym Arsenalowi. :) W PL po prostu grają szybko, potrafią się przepchnąć. A to mi odpowiada.
PS: Naprawdę oddany jestem Lechowi :) tak na prawdę.
W PL jest wszystko - szybka gra, ostra gra i gra techniczna. Nie brakuje tam majstersztyków ;] Dlatego też jest moją ulubioną ligą.
Mnie tam ta szybka gra nie do konca kreci... bo czasem to jest poprostu bieganina bez sensu i jakby Anglia nie wziela trenerów z importu i pilkarzy to pewnie zawsze bylaby to kopanina bez sensu, teraz graja szybko i bardzo ulozenie, ale czasem poprostu ganiaja dla ganiania... dlatego lubie dla kontrastu obejrzec sobie cos z Hiszpanii(oprocz Barcy, bo to obowiazek)...
http://manusite.pl/?co=aktualnosci&id=18598
Bliźniacza afera. ;)
Też lubię popatrzeć na grę Lecha, ale nie podoba mi się sposób obecnego zarządzania nim. Ogólnie uważam, że nasza liga to outsider.Cytat:
Zamieszczone przez mRe
Rozumiem ;) lubisz oglądać wymianę piłek między pomocą a obroną jak to było w finale Ligi mistrzów ManU v FCB, do tego 3-4 ataki na bramkę by coś strzelić i później znów przeciągające się jak flaki z olejem podawanie.Cytat:
Zamieszczone przez Barsa
A w której lidze nie ma trenerów z importu :?:Cytat:
Zamieszczone przez Barsa
Kibicować można jednemu klubowi, resztę można lubić czy sympatyzować.Cytat:
A komu kibicujesz z Premier League
Ein Reich, Ein Volk, Ein Fuhrer.
Ja widzialem w zyciu kilka naprawde dobrych finalów LM, a w pamieci to tylko dwa mam z KILKUNASTU!... i Barca z Man Utd to nie byl jeden z gorszych na pewno.Cytat:
Rozumiem ;) lubisz oglądać wymianę piłek między pomocą a obroną jak to było w finale Ligi mistrzów ManU v FCB, do tego 3-4 ataki na bramkę by coś strzelić i później znów przeciągające się jak flaki z olejem podawanie.
Jezeli dobrze pamietam pisalismy o ligach, a tam sie inaczej gra, nie liczy sie pojedynczy mecz tylko forma prezentowana przez caly rok, a to tworzy inne mozliwosci... Tak dla Ciebie "nudno" grajaca Barca strzelila najwiecej bramek w Europie w tamtym sezonie, malo tego 3 ich zawodników strzelilo wiecej bram niz jakis inny zespol z liczacych sie lig...a czasem grali tylko pierwsze polowy a w drugich bawili sie pilką, bo po co grac jak juz po pierwszej polowie jest 4:0..
Inna sprawa, tak ja lubie ogladac atak pozycyjny, wiem to takie niepolskie, bo my to tylko z kontry potrafimy grac :lol:
Ja lubie angielska gre ale znam tez ludzi, którzy w grze ofensywnej w Anglii, no oprocz kilku firm, nie widza nic szczegolnego... cóz gusta i gusciki..
Naprawde policz sobie ilu w Anglii jest obcokrajowców trenerów oraz ilu zawodników z importu a potem porównaj to z Hiszpania czy Wlochami...Cytat:
A w której lidze nie ma trenerów z importu :?:
A Włosi nam się rozstrzelali. Wczoraj Inter wygrał z Palermo 5:3 ;)
tia, krycie Palermo totalnie do tyłka. Inter też w pewnym momencie poszedł spać.
Hmm tak sobie patrze na wyniki i klikam na ligę Włoską i nagle coś mi się przypomina że ktos ostatnio sie tutaj śmiał że Napoli w doliczonym czasie gry 2 bramy walneła Milanowi i przez to Milan zremisował na wyjeździe no to chyba te Napoli takie złe nie jest jak przyjeżdża do Turynu i strzela 3 bramy XD
http://michalpol.blox.pl/2009/11/Hanba- ... skiej.html
For Milanos, bo ten lubi takie "kibicowskie" zajawki... zaraz napisze, ze to nie prawda, ze prowokacja itd ;)
Ja tam z Wawki powazam tylko kibiców Hutnika, bo to zgoda Narwi Ostrołęka :lol: Taki joke ;)
Milanos, wstyd, hańba, noobostwo. Tyle w tym temacie :roll:
Przecież Milanos jest za Jagą, a nie za ległą więc o co kaman ? tego chyba nie usprawiedliwi. Bo można mieć konflikt z działaczami, ale śmierć, to wiadomo - trochę szacunku by się przydało.
Aha to jakby byl za Jagą to by usprawiedliwiał? :roll:
Nie o to chodzi mRe... Milanos jest, powiedzmy oględnie za "polskim stylem kibicowania" i ogolnie wiekszoscia co sie z tym wiąze, i ciekawy jestem co o tym powie ;)
Jestem osobą wierzącą więc takie zachowanie potępiam bo mimo wszystko gość zmarł a każdemu szacunek po śmierci się należy nieważne kim był a co to wogóle ma do ogółu? Tam jest parę osób które nawet odwróciły się od postanowienia SKLW nie przyjmując do wiadomości że podano rękę ITI i zakończono proces więc to one wykorzystały. Ostatnio nawet były pewne plakaty w wawie z pewnymi zdjęciami osób i napisami typu uwaga zboczeniec itp do czego SKLW wogóle się nieprzyznało a nawet to potępiło więc powiem ci barsa że nie zawsze co sie wydarzy robią i popieraja to wszystkie frakcje itp bo nieraz widziałem jak ludzie kibicujący jednej drużynie będący w 2 różnych frakcjach potrafili się miedzy sobą lać jakby byli z 2 zupełnie innych drużyn np tnąc nawet kosą po plecach drugiemu co sam widziałem pare lat u mnie.
Edit a tak mi się przypomniało ITI w tych względach nie jest aniołkiem bo jak kilka miesięcy temu poproszono zarząd o minutę ciszy dla jednego z zasłużonych kibiców Legii to ten cwel co zezwala na takie rzeczy wyśmiał SKLW i powiedział żeby o tym zapomnieli , w inncyh klubach normalnie jak zarząd jest o taką rzecz poproszony to niema problemu.
i co do relacji to jak tkos chce przeczytać co i jk naprawde się tam satło to niech sobie tu poczyta http://www.legialive.pl/mecz/441/relacja_z_trybun
No pewnie juz to przerabialismy, dziennikarska wersja jest blee a "kibicowska" prawdziwa ;)
Nie mieszkajac w Wawce jakos tak bylem za Legią(i Stomilem swego czasu), nie wiem w sumie dlaczego, moze dlatego, ze w Ostrolęce ludzie do Legii maja sentyment(prócz "ultrasów" :lol: Narwi Ostrołęka, no i HID-u ;)) ale po ponad roku mieszkania w Wawce juz wieksza sympatie mam do Polonii(i Hutnika, za ich "doping" na skrzyzowaniu pod Wilenskim :lol: ), nawet nie wiem dlaczego ale Legia kojarzy mi sie z najgorszą chołotą, mam nadzieje, ze nikogo nie urazam tym, ale cóz takie odczucia po roku mieszkania w Wawce. Choc i jak przy konwiktorskiej jechalem to napytanie dziewczyny:"kto gra", odpowiedzialem: "jakies patalachy z innymi patalachami", ale to juz kibiców nie dotyczylo, tylko "zawdoników"... choc wtedy sie pomylilem, byl mecz rugby, zaluje, ze nie poszedlem :(
Aaaa sympatycy Juve... co znów ta sama bajka? "Ten rok jest nasz"... a Inter znów na majstra :P
Jasne tylko co miał Wejhert do Legii? A gó*** to była prowokacja właściciela, który chciał sprowokować kibiców do głupiego zachowania i to niestety uzyskał, bo niestety zachowali się po buracku, ale z drugiej strony skoro tak go kochał to czemu w TVN prezenterzy nie ogłaszali żałoby etc? Bo miał zamiar sprowokować kibiców i to mu się udało.Cytat:
Przecież Milanos jest za Jagą, a nie za ległą więc o co kaman ? tego chyba nie usprawiedliwi. Bo można mieć konflikt z działaczami, ale śmierć, to wiadomo - trochę szacunku by się przydało.
Chloerne przerzuty, tępić tylko. :DCytat:
ale po ponad roku mieszkania w Wawce juz wieksza sympatie mam do Polonii
Mi się Polonia kojarzy jak najgorzej - tchórze którzy odwagę mają przy przewadze 5-1 inaczej spier*** no i z konfidencją mi się kojarzą a tego w środowisko się nie wybacza. swoją szosą widzisz hołotę która kibicuje Legii w WWA bo zwyczajnie Legii jest więcej a Polonii nie ma, więc jak możesz nie widzieć? podkreślić HOŁOTĘ, nie cholote :DCytat:
, nawet nie wiem dlaczego ale Legia kojarzy mi sie z najgorszą chołotą, mam nadzieje, ze nikogo nie urazam tym, ale cóz takie odczucia po roku mieszkania w Wawce
oj żałuj tylko pytanie z Czechami czy Belgami, niestety tym pierwszym pogrzebaliśmy nasze szanse na grę w mistrzostwach ale i tak jest lepiej niż za czasów kiedy ja grałem w rugby :DCytat:
choc wtedy sie pomylilem, byl mecz rugby, zaluje, ze nie poszedlem :(
Staruch przegiął niemiłosiernie, odcinam się tego :roll: nigdy nie popierałem ITI, ale i tym bardziej takich przyśpiewek...
Niewiem czy to była prowokacja, nie byłem na meczu... ale to i tak go nie usprawiedliwia. Pewnie dostanie zakaz stadionowy i znowu dopingu na Łazienkowskiej nie będzie, ehh chora sytuacja :(
co do Juve to zatkało mnie :roll: nie pamiętam takiego meczu od 14 lat... może jednak dla Ferrary są to narazie za wysokie progi? niewiem