-
Tak jak jest jak gra się innymi frakcjami.
Inaczej jest jak kieruje się goblinami. Wtedy ma się obie strony Morii, a Balin przybywa za kilka tur, sytuacja się powtarza. Przybywa, a następnie wygrywa bitwę, ale osady nie zajmuje, co kończy się tak samo.
-
To dokonali tu zmiany, bo w 1.0 testowym Balin w Morii był od 1 tury jak grałem Goblinami i musiałem ją odbić, i powstały z 2 armie krasnoludów z Morii (mimo straty ich jedynej osady), jakie z 10 tur się kręciły po okolicy i po jakimś evencie z zabiciem ich króla bodajże się zbuntowali dopiero. Masz wiele innych wyzwań graj dalej.:)
-
Z kolei jak rebelianci kontrolują Morię przed ekspedycją to wywala gdy ma się wyświetlić event o ich nadchodzącej wyprawie.
A nie mógłbyś podesłać pliku z skryptami?
-
Obecnie mam tylko wersję jaką upublicznili testowej już nie mam. Więc skrypty mamy te same.
-
Ok, czyli muszę samemu pogrzebać i to wywalić xD
Ha! Udało się! Krasie zaczynają w Morii nawet jak gra się goblinami, tyle, że bez wojska xD
Edit 2
Ale zrąbałem przy tym kampanię Khazad-Dum i kilka innych rzeczy. Usunąłem teraz linijkę odpowiedzialną za zniszczenie frakcji gdy nie uda im się podbić Morii. (Udaje im się zawsze, ale ją plądrują z uporem maniaka.)
-
Wie ktoś jak edytować moda, by Mordor mógł budować ulepszone zamki? Chodzi o to by Mordor, a najlepiej wszystkie frakcje miały zdjęte ograniczenia konstrukcji.
-
Dla twojej wiadomości od 60 tury odblokowują się wszystkie budynki odpowiedzialne za rekrutacje wojsk. Wcześniej nie da się ich budować.
-
Tury tam lecą szybko, więc poczekaj i będziesz mógł budować i rekrutować. Wiele osad ma maksymalny poziom rozwoju i w części nie można budowac zamków i murów miejskich. Niskie podatki i bydynki od przyrostu ludności buduj. Mod jest dobrze zbalansowany, lepiej go nie psuć zmianami.
-
Ogólnie mod potrzebuje kilku poprawek i będzie już w takim momencie że już nie będzie do czego się doczepiać i będziemy czekać na te skrypty o których Krystian wspominał.
A Krystian jak to czytasz to musze Ci powiedzieć że Carn Dum posiada bug taki że wrogie wojska mogą obchodzić mury przez górkę po lewej stronie.
Gdybym wiedział gdzie zapisują sie ss z moda to bym wrzucił.
-
To bug, który ma prawo być. Osady "własnej roboty" to dość ciężka praca, najważniejsze, że nie crashuje :D
-
Fajnie byłoby gdyby to zostało troche edytowane tak by komputer tego nie wykorzystywał xD
-
Zdobyłem Mordorem osadę Bree, w której był pierścień(generał nazgul w mieście jest) i osada dalej jest zaznaczona czerwonym kołem. Czy muszę coś zrobić by aktywować pierścień ? Czy mam go odnieść do Mordoru, a jeśli tak to jak ?
Down:
Dzięki.
-
Cześć, musisz poczekać kilka tur bosem w mieście :)
-
Niestety to nie działa:/ Stoje tym nazgulem W Bree i nic się nie dzieje, miasto cały czas otoczone czerwonym kołem.
-
Jeżeli twój generał ma 8 itemków (świtę) to nie weźmie peirścienia. Daj innego generała lub daj innego gostka do tego miasta.
-
Hej. Mam pewien problem podczas kampanii Isengardem v 1.01 oczywiscie. Rohanowi została 1 osada, którą oblegam już ostatnią turę, jednak gdy tylko przejme tą osadę (wyswietla się wybór czy złupic, przejąć, zmasakrować), nieważne co wybiore gra w tym momencie crashuje. Region nazywa się Tirith Anduin.
Tutaj save, może ktoś sprawdzi czy u niego też wywali?
http://www.filedropper.com/autosave_8
-
Witam, pobrałem i też wywala, jak grałem krasnalami z morii to wywalało jak nie zrobiłem misji które które nie pokazywane są w menu misji (wysłanie dyplomaty po zabiciu barloga, spotkanie z dowódcą goblińskim,czy jak byłem na minusie podczas zdobycia morii), może jest coś podobnego. Pozdrawiam.
-
Problem nie był z miastem Rohanu, a zapewne jednostkami albo generałami Rohanu poza ostatnią osadą. Jak wiadomo gdy przejmie się cały obszar frakcji jednostki znikają albo stają się buntownikami. Pokombinowałem troche oddajac Rohanowi 1 obszar, ich jednostki wycofały się w stronę tej osady,(dziwne bo mając tylko 1 osade kryły sie po krzakach i nie mogłem ich zlokalizować), wybiłem co się da i nie było już crashy. Dzięki ;) Pozdrawiam
-
Witam mam pytanie jak zwolac inwazje tol acharn frakjami dobra.. ?????? w DaC 1.0
-
Witam, niemożna zwołać inwazji frakcjami dobra :) Było by za łatwo :)
-
w MOS mozna zwolac krucjate
-
Witam jeszcze raz czy da sie grac w Mos i DaC jednoczesnie???? zeby nie odinstalowywac DaC?
-
hej "rychu567"
da się tak zrobić żeby mieć równocześnie D&C oraz MoS
z tego co zrozumiałem to teraz masz zainstalowanego D&C, jeśli tak to możesz to zrobić w ten sposób:
1) wejdź w folder gry "medieval II total war" (u ciebie to może być inna ścieżka, zelży gdzie i w jaki sposób to zainstalowałeś)
ogólnie chodzi o to żeby wejść w medka w folder "mods". Tam są wszystkie mody.
2) masz tam folder o nazwie "Third_Age_3". To jest twój D&C.
3) zmień nazwę tego folderu np. na "Third_Age_3_D&C"
4) pobierz sobie MoS 1.7 i zainstaluj go
5) teraz w folderze mods będziesz miał nie tylko "Third_Age_3_D&C" ale również "Third_Age_3"
to "Third_Age_3" to jest teraz MoS (oczywiście jeśli wszystko dobrze zainstalowałeś, nie pomyliłeś się itp.)
6) jednocześnie możesz grać tylko w jeden z tych modów (w tym momencie jest to mos)
co jeśli chcesz akurat zagrać w D&C:
1) w tym samym miejscu w folderze "mods" zmieniasz nazwę "Third_Age_3" na powiedźmy "Third_Age_3_mos"
2) a folder "Third_Age_3_D&C" z powrotem zmieniasz na "Third_Age_3"
3) w zależności od tego w jaki mod chcesz grać zmieniasz nazwę tych folderów. Gra startuję zawsze z folderu "Third_Age_3".
Jeśli zrobisz gdzieś literówkę, czy inaczej nazwiesz folder to Ci nie pójdzie.
-
dzieki instaluje mosa i zobaczymy czy zadziala ;)
-
możesz też zrobić sobie osobno foldery na stałe.
myk : http://forum.totalwar.org.pl/showthr...660#post412660
-
hmm
no masz rację, nie pomyślałem o tym,
tak to nawet lepiej jest wtedy
myślę że sposób jaki przedstawił GRUHA jest lepszy od mojego pomysłu.
-
Co mam zrobić by powstał Arnor w divide and counqer ?
-
Czesc panowie mam pytanie co zrobic aby gondor nie dostawal takich batow od mordoru?????? bo ciezko sie gra jak nie pomaga gondor hehe
-
przemek - nie da sie z tego co wiem
rychu - atakuj mordor ?XD sproboj moze dac im hajs
-
Jak to ? Mają w własnej bitwie jednostki gondoru, to na kompanii też powinno dać się je jakoś zrekrutować. Zresztą jeśli nie można utworzyć Arnoru to właściwie nie chce mi się tą frakcją dalej grać.
Może ktoś wie czy da się jakoś ten Arnor utworzyć ?
-
W Divide and Conquer nie można odtworzyć Arnoru, North Dunedain mogą za to rekrutować jednostki Arnoru i wolnych ludów Śródzeimia w ich rdzennych prowincjach np.: jednostki Gondoru, na terytoriach Gondoru, to samo z Rohanem. Oczywiście najpierw te regiony trzeba podbić nie ważne czy od orginalnych właścicieli czy od ich wrogów. A nazwę państwa można zmienić w którymś z plików tekstowych, jeśli aż tak to przeszkadza.
-
Taa
z tego co widziałem to nacja Northern Dunedain w ogóle jest jakoś dziwnie zrobiona w D&C 1.01
Religię mają "dunedain" taką jak gondor
natomiast kulturę mają taką jak klany z Enedwaith oraz Dunland
Jednostki werbuję się w obozach dunedainów a nie w koszarach (nie wiem jak po reformie jest)
Ich jednostki to głównie dunedainy oraz cardolan + kilka innych np. Tharbad Guard
Jest to jakieś rozwiązanie. Czy lepsze sami oceńcie. Ja osobiście wolałem takie opcje jak w mos'e były.
Już nie mówię nawet o odrodzeniu Arnoru, ale powiedzmy żeby po reformię można było jakieś wojska tego typu robić.
I te obozy zamiast koszar to też mi trochę nie leży.
Oczywiście można się bawić w zmianę nazwy nacji (jak napisał August II Rex) a nawet nazwy kultury/religii
no tylko trzeba mieć chęci i umiejętności do tego, a z tym to już różnie:d
-
Czy Dunedainowie z Północy budowali koszary? Wątpię. Małe oddziały działające w ukryciu nie budują wielkich stajni czy strzelnic, tylko obozy. W Divide & Conquer jest około 4 systemów rekrutacji. W MOS-ie tylko 1.
Jaką kulturę mają mieć Gondorczycy? Taką jak Dunedainowie z Północy, ponieważ dzielili jedną krew. System rekrutacji jest bardzo fajny. Obozy są tylko na ziemiach ojczystych i przygrsnicznych, a w pozostałych koszary z lokalnymi oddziałami . Czy warto jest poświęcić obecny stan rzeczy dla Arnoru? Zdecydowanie nie teraz. Czas pokaże, plany były. Teraz powiedzcie mi: jakich jednostek Arnoru nie ma w Divide & Conquer, a które są aż tak niezbędne? :D
-
Dunedainów było zwyczajnie za mało żeby odradzać królestwo Arnoru, co się wydarzyło ale to dopiero za panowania Telcontara i to nie od razu.
W DaC nie ma religii, jest kultura, nie ma takiego wyznania jak Ludzie z Północy czy tym podobne.
Stałych osad nie posiadali po za tą jedną, a o odbudowie miast takich jak Fornost czy Annuminas nie było mowy.
DaC lepiej odzwierciedla sytuację panującą w Śródziemiu niż MoS.
-
Witam mam zwariowane pytanie czy dalo by sie zamienic jednostki rhunu a clan of endewaith ? :D
-
Po pierwsze: da się.Duuuużo pracy. Łatwiej byłoby pozamieniać im startowe prowincje. Po drugie: ciekawi mnie dlaczego wpadłeś na taki pomysł?
-
To by sie nazywał rozpiernicz gdyby Rhun musiał walczyć w rejonach Bree xD
-
lajtowo, wystarczy podbic wszystko po drodze xd
-
Nie wiem czy ktoś ogląda głównodowodzącego projektem DaC, Arachîr Galudirithon ale u niego z kampanii gondorem można zauważyć nowe jednostki takie jak " Dunedain Hunters" pytanie czy on nagrywa z nowszej wersji 1.2 :3
-
Tak, nagrywa, na wersji 1.1. Regularnie oglądam jego filmiki. Będzie rework dla Doliny Anduiny.