Ja też nie napisałem, że oglądałeś w Polsce. Podejrzewałem żeś Ty uciekł z Polski :P
Wersja do druku
Ja też nie napisałem, że oglądałeś w Polsce. Podejrzewałem żeś Ty uciekł z Polski :P
W Olsztynie będzie można obejrzeć wersję 3D? Bo właśnie nie mogę się coś dopatrzeć na stronie żeby grali Tytanów w trójwymiarze...Cytat:
Ja idę na to prawdopodobnie w sobotę na 3D :P
Kurka, ja oglądałem trailer w Heliosie jak byłem z niuńką na Alicja w krainie czarów ^ ^ i chyba za bardzo zasugerowałem się tą reklamą, że niby w 3D. Jakoś nie widzę na stronie Heliosa żeby puszczali to w 3D ;/Cytat:
Zamieszczone przez Bronti
Lepiej żeby Helios nie puszczał tego filmu w 3d. To co zrobili z Avatarem to skandal. Jeśli chodzi o 3d to CC lub IMAX. :)
A na "Koszmar z ulicy Wiązów" ktoś idzie do kina (o ile bd)? ;)
Może i jestem przewrażliwiony, ale niech będzie...Ostatnio jak chciałem obejrzeć starą wersję to zakończyłem seans po 5 minutach. Nie dało się tego oglądać. Tego też nie obejrzę ^ ^Cytat:
Zamieszczone przez Brave
Domyślam się że należysz do "nowego pokolenia", a to jest zrozumiałe.Cytat:
Zamieszczone przez Kakashi
Ja też jestem z "nowego" i starych filmów nie lubię oglądać, ale kino grozy wyjątkowo. Czy może jest inny powód?
Tępe dialogiCytat:
Zamieszczone przez Brave
Tępy scenariusz
wszystko jest proste :D
To też prawda, że nie przepadam za starymi filmami.
byłem na Clash of Titans w 3D i szczerze mówiąc się zawiodłem. kupiłem bilet do CinemaCity w Poznań Plaza i co się okazało? dostałem okularki 3D (te czerwono-zielone). pierwszy zawód, gdyż myślałem, że pójdę na wersję płaską. Olbrzymią zaletą był fakt, że CinemaCity wyposażone jest w projektory cyfrowe zdolne do projekcji w rozdzielczości 4kpikseli - fantastyczna jakość obrazu. ale żeby nie było zbyt słodko, idźmy dalej... rzeczą, która mnie zawiodła, mimo fenomenalnej rozdzielczości, była jakość tego 3d. znacznie lepiej prezentował się trailer jakiejś Głębiny Mórz 3D, niż prawie cały Zmierzch Tytanów! Osobiście bym wolał efekty w tym filmie oglądać jako płaskie, niż trzywymiarowe, no ale trudno, jak się zapłaciło, to się obejrzało.Cytat:
Zamieszczone przez exar
Obsadę aktorską znaliśmy już dużo wcześniej, w sumie silnie odcisnęli się jedynie Liam Neeson, który nawet krótką rolę jest w stanie zagrać nieźle (aczkolwiek, moim zdaniem, trochę źle dobrano kostiumy olimpijskim bogom) oraz Sam Worthington. zdaje się, że młody aktor ma coraz silniejszą pozycję w kinach akcji, i spycha powoli nudnego Vina Diesla oraz podstarzałych Stallone czy Willisów do lamusa. Z drugiej strony, aktorzy tacy jak Ralph Fiennes, który grał Hadesa, w ogóle jest niewidoczny - praktycznie przez cały film myślałem, że to był Jeremy Irons (!!!), a Mads Mikkelsen, grający Draco... cóż. W roli Draco osobiście bym widział Kevina Sorbo. nie, nie żartuję, taka rola byłaby naprawdę fantastycznym ukłonem w stronę aktora, który przeszło 10 lat temu zachwycał nastolatków w telewizyjnym Herkulesie. jeżeli chodzi o kobiece role, to Gemma Arterton błyszczała, i zdecydowanie przyćmiła Alexe Davalos. Pań jednak zbyt wiele w tym filmie nie uświadczymy. Fabularnie... co tu dużo mówić. Film leży i kwiczy. Fabuła jest prosta jak budowa cepa, bardzo przewidywalna (nawet jak na remake). sceny walk nie powalają - bullettime, znany z 300 (oraz Siedmiu Samurajów), strasznie krytykowany, pasowałby tu idealnie. Co do samych efektów specjalnych, czy scenografii, nie można mieć najmniejszego zarzutu. CGI poszło na tyle do przodu, że ciężko odróżnić, co jest charakteryzacją, co jest prawdziwym człowiekiem, a co jest wytworem grafików komputerowych. Muzyka - ta była raczej niesłyszalna, przynajmniej przeze mnie. Może jeden lub dwa utwory, jednak pod względem muzycznym nie jest to Sherlock Holmes, gdzie muzyka miażdżyła, niszczyła i wgniatała w fotel.
Czekam teraz z niecierpliwością na wersję reżyserską (a mam nadzieję, że taka się pojawi), gdyż po seansie czuję wyraźny niedostyt. a może to Avatar tak wysoko postawił poprzeczkę w filmach akcji? raczej nie, gdyż po wcześniej wspomnianym Sherlocku Holmesie wychodziłem z kina zadowolony z (nienajmniejszej) inwestycji w rozrywkę, a tutaj... trochę żałowałem wydanych 22 zł (Poznań jest niestety dość drogim miastem).
z całej tej wyprawy pozytywnie oceniam jedynie Gemme Arterton (ach co za piękność) oraz trailer Iron Man 2, który swoją premierę będzie miał już 30 kwietnia, i nie mogę się już doczekać.
http://www.youtube.com/watch?v=ISGLd-UYAnc
Ekranizacja Janka Muzykanta, sam koncept świetny.
"Nie było strzelanin, nie było goła baba" - hahaha mocne :lol: :lol:
Apocalypto ktoś oglądał (ja dzisiaj na polsacie)? Trzeba przyznać, że film bardzo przeciętny, ciągle uciekanie i pościg.. ;)
Polecam fanom husarii! :D
http://www.youtube.com/watch?v=AKhRFYoC ... _embedded#!
Zastanawiam się czy nie powinno znajdować się w centrum humoru...
Dooglądałem do ataku husarii bez koni i zatrzymałem.
Co to za ruskie propagandowe gówno? :D :D Szarża husarii bez koni wraz z piechotą - ciekawy widok.
Ostatnio odświeżyłem sobie znakomity film Wernera Herzoga - "Aguirre, gniew boży", kogo interesują filmy o podboju Ameryki lub zwyczajnie lubi dramaty pokazujące ciemną stronę ludzkiej natury to bardzo polecam. Więcej na temat filmu w mojej obszernej recenzji: http://igorks.blogspot.com/2010/04/agui ... -bozy.html
Film ten nalezy do mojej ulubionej "Piatki" na mojej polce z DVD ;) ...wspaniala rowniez muzyka :!: .Generalnie film-poezja.Genialna kreacja Klausa Kinskiego,wspaniale zdjecia i ta atmosfera poglebiajacej sie rozpaczy w trakcie projekcji ;)
A odnosnie linka podanego przez KLA to husaria ma przynajmniej skrzydla :lol: zas tutaj to parodia polskiej armii na Ukrainie :mrgreen: :
http://www.youtube.com/watch?v=67yVHZzy ... re=related
Ten film od Kinga to nawet fajny mógłby być.
Wracajac do "Clash of the Titans ".Liam Nesson(Zeus) oraz Ralph Fiennes(Hades) znow razem w jednym filmie.Kto pamieta w jakim innym filmie ci sami aktorzy zagrali wspolnie ;) :?:
W filmie "Lista Schindlera" zagrali razem
Starcie Tytanów to niezwykłe rozczarowanie z jakim się do tej pory nie spotkałem. Nawet pod względem rozrywkowym wypada marnie. :)
Efekty specjalne dziwnie zrobione - jedne naturalne i realistyczne a inne jak sprzed 5 lat np. postać meduzy bardzo sztuczna.
Ostatnio to http://www.filmweb.pl/f32735/Czy%C5%BC+ ... ew.id=6185
2 lata już miałem na dvd,ale dopiero teraz obejrzałem,wstrząsający. Zwierzę okładane batem też ciągnie wóz aż padnie, a pamiętam jak było 18 czy 20% bezrobocie i nie odwarzyłem się zwolnić w tym wyścigu szczurów,szkoda tylko zdrowia.Niby masz teoretycznie wybór ale jak zostaniesz przyciśnięty to sprzedasz swoją wolność za pełną michę.
E : Kto zaiwanił podpis. Uwolnić orkę i Heichaci Mishimę!
Starcie dziś obejrzałem, i nie żałuję. nie jestem specem od filmów, jak mi się podoba to dobrze :). najbardziej przypadł mi do gustu Dżin :D fajne ludki.
Mi też się przyjemnie oglądało tylko miałem takie dziwne odczucie, że strasznie krótkawy ten film. Dziny mówisz... hmm mi tam do gustu przypadła Io ;)
http://m.blog.hu/fi/filmdroid/image/...titans/io1.jpg
:lol: Hehe, wydało się że wolę dżiny :D po prostu, taka inna postać. świecące się oczy.
http://www.youtube.com/watch?v=66TuSJo4dZM
jaram się!
a. i polecam kick ass. naprawdę... teraz w kinach leci!
Zajebiście to wygląda, ten podnoszący się plac zrobił na mnie duże wrażenie. Co wiadomo o fabule, bo na filmwebie jest tylko jednozdaniowy opis mówiący o tym, że rozgrywa się to w umyśle bohatera?
Ja już od dawna czekam na Incepcję. Nie nastawiam się nawet na zawód ;)
Agrh, do kina jadę za parę dni, a premiera Inception dopiero na koniec lipca :? Trudno, może się kiedyś obejrzy w inny sposób. Tym czasem rozejrzę się za Memento, bo film tego samego reżysera, a ponoć świetny.
Przy okazji, na polskim i woku oglądaliśmy Pachnidło, tak psychicznego filmu dawno nie widziałem ;p
Jutro wieczorkiem do kina ;) :!:
http://www.youtube.com/watch?v=qK1tVLVaqFs
Podoba mi się muzyka w drugiej części trailera :)
dziwne, że nikt nie wspomina o Iron Manie 2, który to hasa pod polskim niebem już od ładnych kilku ładnych tygodni (2 dokładnie).
moim zdaniem jest to całkiem niezły kawał dobrej rozrywki; dobre efekty specjalne, ciekawy villain, wspaniały Downey Jr. który Starka gra tak przekonująco, że po 3. części i Avengersach pewnie nie będziemy w stanie rozdzielić ich, jak to miało miejsce z Markiem Hamillem i jego postacią - Lukiem Skywalkerem. bardzo dobry soundtrack; humor dobrany tak, że nie obraża inteligencji odbiorcy (mimo że nie jest film "ambitny", to jednak nie są to także transformery).
teraz wady. brakowało riffu Iron Mana, który w pierwszej części pojawił się. ostateczna walka z głównym przeciwnikiem, Ivanem Vanko (postacią stworzoną specjalnie na potrzeby filmu), wydaje się zbyt krótka, przynajmniej ja takie wrażenie odniosłem. Tony Stark, jest geniuszem. w poprzedniej części zbudował reaktor łukowy w afgańskiej jaskini, to jednak teraz dokonuje cudów wręcz niebywałych. (SPOILER ALERT) miałby małe szanse, wytworzyć nowy pierwiastek w swojej piwnicy, przy użyciu składanego poziomnicą akceleratora. aha i jeszcze jedno - na samym końcu filmu, już po napisach, widać krater, w którym wylądował Thor.
Jeden z filmów, na które jutro mogę jechać. Z tym humorem to jest podobnie jak w filmach o Hellboyu?
Mam pytanie, bo nie znam tytulu pewnego filmu, a chcialbym go obejrzec tym razem w calosci.
Byl to rosyjski film sensacyjny, akcja dziala sie chyba w niedalekiej przyszlosci. Bohaterami byli czlonkowie druzyny komandosow, ktorzy mieli za zadanie odszukac jakas opuszczona baze w gorach i sprawdzic co tam sie stalo. Baza zostala "wymordowana" przez wirus, stworzony na jej terenie, sami komandosi tez zostali zarazeni. Mogli stworzyc antidotum, ale brakowalo im jednego dosc pospolitego skladnika do jego stworzenia.
W kazdym razie, chyba najbardziej charakterystycznym motywem dla tego filmu byl swego rodzaju turniej, w ktorym zolnierze chcieli sie nawzajem pozabijac nie chcac umrzec z powodu wirusa. Losowali niesmiertelniki itd.
POMOCY? :D
Byłem właśnie na filmie fantasy - nowym "Robin Hoodzie". Dawno nie czułem takiego zażenowania. Stężenie głupoty, infantylizmu i angielskiego szowinizmu na zastraszającym poziomie. Myślałem, że Scotta stać na coś lepszego. Gdybym był Francuzem to z chęcią zastosowałbym się do do zasady, że z Anglikiem można zrobić tylko jedno - dać mu w mordę.
Paragraf 78 ,są 2 części voitek. O Robin Hoodzie napiszę jak znajdę siły nabluzgać tochę.
Dzieki! O to mi wlasnie chodzilo :D Ten Robin Hood jest taki tragiczny? Ale chyba jako film czysto rozrywkowy moze byc?
A co z tym filmem jest nie tak? To w pewnym sensie ma być AF story i co aż tak tragicznie wyszło???Cytat:
Zamieszczone przez Fumanchu
Wybieram się jednak chyba na Wyspę Tajemnic, jak nie uda mi się zsynchronizować, to na Iron Mana, ale najprawdopodobniej ten pierwszy. Zwiastun mnie zajarał, a ocena na film webie zaskakująco dobra, skoro ma ponad 8, to gniotem nie jest.
Nowy Robin Hood to normalny, infantylny film, jak prawie wszystkie superprodukcje obecnie. Nie ma jakiś fajerwerków w tym aspekcie.