Oczywiscie ze w przypadku szczepien mamy do czynienia z pojeciami calkowicie od siebie zaleznymi.Spoleczenstwo to zbior jednostek ludzkich wplywajacych swoja postawa na jego i w ostatecznosci na swoja wlasna kondycje zdrowotna.
Wersja do druku
Oczywiscie ze w przypadku szczepien mamy do czynienia z pojeciami calkowicie od siebie zaleznymi.Spoleczenstwo to zbior jednostek ludzkich wplywajacych swoja postawa na jego i w ostatecznosci na swoja wlasna kondycje zdrowotna.
Mówiłem, gdzie możemy to znaleźć. Ale w sumie, przecież każdy polityk robi, nikt za to nie mówi o tym otwarcie :). https://www.youtube.com/watch?v=MDq08I9iJFQ Link do tekstu "sam nieraz się z sobą nie zgadzam"
Ech robicie afere z takiej blachostki.Juz byl jeden co paplal w podobny desen:
"Nie chcem ale muszem".
"Jestem za a nawet przeciw".
Zajac, fakt faktem, że odkąd są szczepienia to nie ma aż takich epidemii jak Dżuma w średniowieczu. Oczywiście, zawsze ktoś trochę źle zareaguje, ale tak już bywa. Sam kiedyś się pochorowałem po szczepionce na grypę i de facto miałem grypę. Ale tylko raz tak było, pozostałe były ok. Diabli wiedzą czemu tak to wyszło. Nie można pisać, że szczepienia są złe i basta.
OK, skończmy ten offtop.
Wolność ma swoją granice. Korwin jest zgrzybiały i nie nadaje się do polityki zbytnio. Dlatego głosuję na , na innych ludzi w owej partii, których poglądy na temat wolności maja jednak granice. Przykładowo według Wiplera jeżeli istniałoby prawo do noszenia broni, to w przypadku wchodzenia do jakiś imprez czy baru, całą broń trzeba zostawić u ochroniarza\innego członka personelu. Korwin natomiast uważa że powinno się karać ludzi dopiero jak dany czyn popełnią. Jak dla mnie-kompletna głupota. Tak samo jest z pijanymi kierowcami. Dlatego proszę was, żebyście nie przyszywali każdemu wyborcy KORWiN'a plakietki "korwinista". Kucem mogę być, bo to bardzo przyjazne i miłe stworzonko :).
Jak to mówią "Twoja wolność kończy się tam gdzie zaczyna innego człowieka" ;)
Osobiscie bylem szczepiony przeciwko Odrze chociaz (na szczescie) nigdy tego chorobska nie zalapalem ale takie kiedys byly rzadowe rozporzadzenia i dzieciaki sie poddawalo zabiegom.
https://faktyoszczepieniach.files.wo...75-3.jpg?w=630
Szczepienia powinny byc obowiazkowe (oczywiscie uwzgledniajac konsekwencje zdrowotne osoby poddawanej zabiegowi) bez wzgledu na rodzicielskie widzi mi sie wynikajace ze swiatopogladu lub uporu a czesto kaprysu gdyz w ostatecznosci cierpia na tym najslabsi.Jednak nie nalezy rowniez popadac w swoisty rodzaj histerii i szczepic caly narod poniewaz nie ma takiej potrzeby pomimo akcji promocyjnej przemyslu farmaceutycznego.
Nalezy monitorowac stan zdrowia spoleczenstwa co jest wedlug mnie procedura tansza anizeli zakup kliku(nastu) milionow szczepionek ktore beda lub nie uzyte.
Wipler to tak na serio? Z chodzeniem z bronią po ulicach? :eek:
Kaczyński, Miller, Piechociński, Kopacz plus jeszcze wielu innych polityków też jest zgrzybiałych i uważasz, że dopuszczają oni do głosu innych? Nie, bo są liderami partii i to oni tworzą jej wizerunek oraz linię polityki jaka ma być prowadzona. Korwin też nie pozwoli,gdyby doszedł do władzy, by ktoś nie zgadzał się z jego twardą linią. Zresztą jak pokazują jego losy, nie jest to człowiek zdolny do kompromisów.
Czyli gówno rozumiesz i nie zamierzam tłumaczyć po raz kolejny.Cytat:
Czyli zwykły populizm i nic więcej. Zgrabne hasełka, a później zero wyników.
#populizmtakbardzoniewidocznyuinnychkandydatów
To że płaca minimalna wzrasta, to nie jest nic dobrego. Zresztą chwalisz się śmiesznymi 70 złotymi, gdzie ktoś stwierdził trafnie, że w tym samym czasie dostaliśmy podwyżki podatków.Cytat:
I bez wolnego rynku mogę zmienić pracę, jeżeli uznam, że za mało mi płacą.
Dla Twojej wiadomości płaca minimalna ciągle wrasta. W tym roku została podwyższona o 70zł. - http://biznes.newsweek.pl/pensja-min...,354333,1.html
Pracodawca nie zatrudniałby takiej ilości osób... to oczywiste, ale również bez tego Twoja przyszła pensja u takiego pracodawcy byłaby śmiesznie niska, bo on ponosiłby małe koszty produkcji, Ty zaś zarabiałbyś praktycznie nic. Coś, ale Indie, Pakistan, Bangladesz. Likwidując płace minimalną zlikwidujesz w jakimś tam stopniu bezrobocie, ale poziom życia w kraju również się obniży.
W Polsce możemy zmienić pracę ot tak? Cóż za odważne stwierdzenie. Dlaczego więc ci Polacy nie zarabiają po 3000zł?
Płaca minimalna eliminuje szanse w większości dla ludzi młodych, ale skąd ty mógłbyś to wiedzieć, skoro nie obejrzałeś dokładnie tamtego filmiku.
Pracodawca nie zatrudni teraz kogoś, kto chce zdobyć jakieś doświadczenie, bo musi mu zapłacić min. tyle ile wynosi płaca minimalna, a nie zawsze wykonana robota przez jakiegoś nastolatka jest tyle warta. Bez płacy minimalnej pracodawca zatrudniałby większą ilość młodych, bez doświadczenia i płaciłby im tyle, ile uznałby za słuszne. Gdyby stawki były małe, to zawsze można zmienić prace, bo inny pracodawca także nie musi uwzględniać płacy minimalnej. Aż tak trudne jest to do zrozumienia?
Dlaczego nie podnosimy płacy minimalnej o 100 zł co np. 3 miesiące? Albo pół roku? Wprowadźmy płace minimalną - 3000 zł. Dobrobyt jak nic. Nie uważasz?
Śmiać mi się chce ze związków zawodowych i obecnie z ciebie, że chcecie zwiększać płace minimalną.
Zabrakło ci jeszcze porównania - "będziemy pracować za miskę ryżu!"
Korwin nie jest złoty i ma głupie wypowiedzi i czasami przyjmuje głupie stanowiska, ale jest to najmądrzejszy i najrozsądniejszy polityk w obecnej III RP.Cytat:
Mam Ci wypisać w zamian jego inne durne pomysły lansowane przez jego partie? Chyba, nie. Bo w tym temacie było to wielokrotnie dyskutowane. Nie muszę iść głosować na Korwina, by jakaś partia złożyła projekt - choćby podwyższenia kwoty wolnej od podatku. Próbował to przeforsować TR, ale mu się nie udało.
Oczywiście, że samemu Palikotowi się nie udało. Miał w opozycji samych komunistów. Wiemy przecież wszyscy, że komuniści za nic nie chcą dać ludziom wolności.
Oczywiście, że nie byłby lansowany, bo mówi o postulatach zupełnie sprzecznych z głoszonymi przez media.Cytat:
:rolleyes: jak Korwin zostanie prezydentem to też będą go lansować. No cóż, 60-latek również nie zobaczy jak młodzi ludzie wykrzykują w kierunku prezydenta, że jest złodziejem.
No to wskaż, jaśnie panie fragment o którym mówisz, a jak nie to zamilknij na wieki i nie siej głupot.Cytat:
Dla mnie było.
Nie skupiam się na jednej partii, tylko nie mam czasu zajmować się innymi w takim samym stopniu co KORWiN'em. Zapomniałem, że nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Cofnij się może kilka klas?Cytat:
HA HA :D normalnie uśmiałem się :) Mnie nazywasz hipokrytą, a sam skupiasz się na jednej partii, bo na inne nie masz zwyczajnie czasu :D Na koniec odpiszę Ci tyle - proponuję przed każdymi wyborami zrobić Polakom test wiedzy o polityce,. Kto zda tej pójdzie głosować! Precz z demokracją! :D
W starożytnej Grecji, aby zostać obywatelem trzeba było spełnić kilka postulatów. To bardzo dobry pomysł, aby robić test wiedzy o polityce i ekonomii dla wyborców. Oczywiście mowa o takich podstawowych informacjach.
Tutaj powód tego:
https://www.youtube.com/watch?v=9mFbsrnk-t8
Oczywiście sondaże w ogóle nie wpływają na wyborców!
Beka z ciebie koleś.Cytat:
Powiało hipokryzją jak korwinowcy postawili argument, że życie prywatne człowieka będzie w jakikolwiek sposób regulowane przez państwo :lol: przecież według nich państwo nie ma prawa regulować życia obywateli. Co chcą niech biorą, co chcą to niech piją, co chcą to niech jedzą!
Gówno wiesz o Korwinie, powtarzasz utarte schematy i walisz hasełkami zamiast podać coś konkretnego.
Mogę się zapytać, gdzie Korwin mówił o bezprawiu?
Jeszcze proszę o twój komentarz w sprawie podwyższenia kwot wolnych od podatków w: Anglii, Brazylii, Kambodży, Ekwadorze? (2015 rok)
I o absurdalnie głupim pomyśle rezygnacji z PIT'u w Anglii?
Według mnie to straszne. Jak ci ludzie teraz będą żyć, jak w ogóle państwo będzie funkcjonować bez tych pieniędzy, które wcześniej dostawali w podatku? Według mnie możemy spodziewać się niedługo wielkiej fali emigracji do Polski. Jak ty uważasz?
http://www.gazetaprawna.pl/artykuly/...e-z-pit-u.html
http://x0.cdn02.imgwykop.pl/c0834752...3aab1f89619591
Reżimowy Pampa, wedle Twojego ideologicznego kolegi Zakapiora, wstawia Ci ostrzeżenie. Dodam tylko że w starożytnej Grecji tylko płacący podatki mogli głosować, a Ty płacisz że tak bardzo się ciskasz i rzucasz hasełkami jak to się zarabia skoro sam pewnie nigdy nie pracowałeś? Przemyśl to. :)
Za co to ostrzeżenie?
Podatki płacę. Może nie dochodowe, ale w żywności, książkach i innych artykułach? Oczywiście.
Masz wytłumaczone w PW. Pampa