Zastanawia mnie czemu nikt nie komentuje meczu Barca Porto ;)
Wersja do druku
Zastanawia mnie czemu nikt nie komentuje meczu Barca Porto ;)
Cóż tu komentować? Obrońcy FC Porto zrobili wszystko by Barca wygrała,
jako sympatyk ( nie mylić z kibicem! ;) ) jestem zadowolony, a kibice FC Porto mogą mieć pretensje do swoich zawodników.
-----------
Mnie bardziej interesuje, by mój zespół wywiózł pkt z meczu ze Śląskiem, i czekam z utęsknieniem, by ktoś w końcu wywalił selekcjonera Canarinhos na zbity pysk :twisted:
-------
Podsumowując sympatyk Barcy, kibic Widzewa i fan piłki brazylijskiej :D
Fajny rzut z autu 8-)
http://www.youtube.com/watch?v=zisAK2vV ... re=related
Gra Barcelony w europejskich pucharach była już omawiana wiele razy. Niepodyktowany karny dla Porto, 2 czerwone kartki z czego ta druga moim zdaniem z dupy, przecież ten Guarin ledwie zahaczył przeciwnika :shock: , gdyby wszedł mu wyprostowanymi nogami, to co innego...Cytat:
Zamieszczone przez Witia
i pewnie będą mieli dodatkowo do siędziego, ale to już norma po meczach FarsyCytat:
a kibice FC Porto mogą mieć pretensje do swoich zawodników.
Byłoby co komentować, jakby Barca przegrała. A tak? Nudy.Cytat:
Zamieszczone przez Witia
Tak, a jak sędzia nie puścił stuprocentowej akcji Barcy, to już spoko :D.Cytat:
Gra Barcelony w europejskich pucharach była już omawiana wiele razy. Niepodyktowany karny dla Porto, 2 czerwone kartki z czego ta druga moim zdaniem z dupy, przecież ten Guarin ledwie zahaczył przeciwnika , gdyby wszedł mu wyprostowanymi nogami, to co innego...
Wszyscy przecież wiemy, że Barca to ,,zuooo wcielone", wszystkie trofea wywalczyła tylko i wyłącznie dzięki sędziom, a bez ich pomocy grałaby co najwyżej w A-klasie 8-)Cytat:
Zamieszczone przez Czik
Zas Wisla bez pomocy sedziego kiepsko sobie poczyna w Extraklasie :lol: Licze na minimum remis dzis w Chorzowie lub skromne zwyciestwo Jagi ;) i kolejna masakre LKS w spotkaniu z Legia :mrgreen:...ile bedzie tym razem ;) :?:
Jeśli Legia zagra tak, jak w eliminacjach LE, może pęknie piątka :D.Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Bramki:Nika Dzalamidze(33.)Jarosław Bieniuk(38.) :D :D :D :D :D
I Widzew wygrał 2:1 ze Śląskiem. Ciężko jest być kibicem tego klubu, powinni nam refundować kropelki na uspokojenie :lol:
Ogląda ktoś Man Utd - Arsenal oprócz mnie ? Wszystkie bramki miodzio , ciekaw jestem co Arsenal w drugiej połowie pokaże.
Dokładnie :)Cytat:
Zamieszczone przez Nagano
O kur.... ale mecz Manchesteru.
Pięknie !! Co za brameczki dzisiaj padały. Nawet humoru nie zepsuje mi to, że Arsenal strzelił dwa gole, a Arszawin powinien wylecieć z boiska w 1 połowie.
Cytat:
It was the first time Arsenal had conceded eight goals in a league match since 1896.
8 bramek? :shock: Niezbyt dobra reklama dla Szczęsnego... Tak się kończą wyprzedaże w takim klubie!
jak na zakupy to do Arsenalu :mrgreen:
http://spendsomefuckingmoney.com/
:mrgreen:
No tak to jest jak sie sprzedaje w okienku 4 graczy, z czego 3 (clichy, fabregas, nasri) na codzien grali w pierwszej 11, a kupuje paru 17latków i jedno realne wzmocnienie - Gervinho, który jest już zawieszony na 3 mecze za agresywne zachowanie w meczu z Newcastle.
Sytuacja kadrowa wygląda tak, że w tej chwili 2 graczy (song, gervinho) jest zawieszonych, a 4 kontuzjowanych (diaby, wilshere, gibbs, koscielny). Wenger po prostu nie ma kogo postawić na boisku, nie mówiac juz o ławce, do konca okienka zostały 3 dni i jakos sie nie zanosi na jakies ruchy na rynku...
Arsenal:
Szczęsny, Jenkinson, Koscielny, Djourou, Traore, Ramsey, Coquelin, Walcott, Rosicky, Arszawin, van Persie
Ławka rezerwowych: Fabiański, Oxlade-Chamberlain, Chamakh, Lansbury, Miquel, Ozyakup, Sunu
Tak wygladała wyjsciowa jedenastka arsenalu na mecz z manu:
Jenkinson przeszedł w tym okienku z trzecioligowego Charltonu ma 19 lat, Traore na wypożyczeniu w Juve grał cały czas piach, teraz jest to samo ma 21 lat. Dla Francisa Coquelina, którego nazwisko ujrzałem pierwszy raz w życiu to jest debiut w Arsenalu... gosc ma 20 lat.
Nad ławką nie ma nawet co dyskutować, bo Lansbury, Miquel, Ozyakup, Chamberlain i Sunu to są dzieci z u-21.
Miało być w lato zatrzymanie najlepszych graczy w drużynie i 50 mln funtów na transfery, wyszlo jak zawsze, tzn. Arsenal wydal 25 mln, zarobił 75. cały zarzad na pewno szczesliwy i z nadziejami ze jakos to bedzie, nic ze od 6 lat nie bylo zadnych trofeów, wazne za pieniązki do kieszeni. Jak bedzie jeszcze pare kontuzji to chyba Kroenke, Wenger i Pat Rice wejda na boisko i beda grac tylko zeby bron Boze nie wydawac kasy na jakieś wzmocnienia. Jak to mówia wszyscy w Arsenalu: mamy wystarczającą jakoś i szeroką kadrę żeby zdobywać trofea
Edit:
@Sam Fisher
To nie jest decyzja Wengera, tylko zarządu i własciciela, którzy świrują jak małpy że im zalezy na klubie, a tylko napychaja kieszenie kasa. drugi Ajax/ drugie Porto sie zrobiło z Arsenalu, tanio kupić, wytrenować, drogo sprzedać. Szkoda tylko że tutaj to nie idzie w parze z jakimiś sukcesami. Tak czy siak IMO najpierw do wymiany cały zarząd, Wenger chciał dać Nasriemu tygodniówke prawie jak w City to nie było na to zgody. Arsene wciaz jest jednym z najlepszych menegerów na świecie i nie można o tym zapominac
Obie ekipy z Manchester rozniosly w drzazgi swoich przeciwnikow(8:2 i 5:1) :shock: Zas Jaga zmarnowala szanse na objecie prowadzenia w tabeli.Potrzebny jest napastnik bo sam Franek niczego ne zdziala(juz i karne psuje :? )i rozgrywajacy ktory pokieruje druzyna(wciaz nie moge przebolec odejscia Bruno :? )
W tym roku Manchester rozniesie Londyn :DCytat:
Zamieszczone przez zajac
No też nie bardzo, 34 za Fabregasa to nie duża suma, to samo 24 za Nasriego.Cytat:
Zamieszczone przez Rafi
Och nie wątpię, że Arsene jest świetnym trenerem, ale coraz częściej poddaje się w wątpliwość jego metody. Pod pewnymi względami jest trenerem jedynym w swoim rodzaju.Cytat:
Zamieszczone przez Rafi
Nasri? Nasri chciał odejść mimo wszystko i żadna tygodniówka w Arsenalu nie mogła go do tego przekonać. Jedyne co mógł dobrego Arsenal zrobić to sprzedać go, bo inaczej odszedłby za darmo. Mniejsze zło.
Śmiem się nie zgodzić. 58 milionów to dużo pieniędzy. To, że mamy zniekształcony rynek, gdzie za piłkarzy płaci się niebiańskie kwoty, nie oznacza, że to jest mało. Owszem, nie są to powalające kwoty biorąc pod uwagę klasę transferowanych piłkarzy, ale da się za to zrobić dobre wzmocnienia.Cytat:
Zamieszczone przez kizi
Problemem Wengera jest to, że zawodnikom nie chce się czekać na sukcesy Arsenalu. Rozwija się tam wielu świetnych piłkarzy, ale drużynie potrzebne jest też doświadczenie... Kiedyś zapewniali je np. Ljungberg, Henry czy Gallas, teraz nie ma takich postaci.
Dzisiaj płaci się większe kwoty za zawodników młodszych i mniej doświadczonych. Fabregas i Nasri udowodnili na europejskich boiskach, że coś znaczą.Cytat:
Zamieszczone przez Czik
To, że się płaci, nie oznacza, że taka jest cena rynkowa, tylko że niektórzy mają tendencję do przepłacania.Cytat:
Zamieszczone przez Sam Fisher
A niektórzy mają tendencję do wymuszania większych kwot ;)Cytat:
Zamieszczone przez Czik
Rynek transferowy jest bardzo nieregularny - powiem tylko, że Barcelona kupiła Afellaya za 3 miliony euro, a Trabzonspor dał ponad 5 milionów za Łukasza Mierzejewskiego :D.Cytat:
Zamieszczone przez Sam Fisher
Bo Affelay przyszedłby po sezonie za darmo, więc PSV chciało choć trochę zarobić, a dla Barcy nie był to "musowy" transfer.
Jestem tego doskonale świadomy, ale właśnie to między innymi miałem na myśli, mówiąc, że rynek jest nieregularny :).Cytat:
Zamieszczone przez Marat
Zresztą, o ile się orientuję, Nasri miał tylko jeszcze rok kontraktu, i twierdził, że jak go nie sprzedadzą, to odejdzie za darmo... Dlatego te 24 mln to nie jest taka zła kasa.
Rzez Kanonierow :twisted:
http://pilkarskiekomentarze.com/
Real Madryt wklepal wczoraj 6 Saragossie.Odi musi byc w siodmym niebie bo sedziowie w koncu nie byli przeciwko jego pupilkom ;) :lol:
:lol: Jak patrze na tą la liga to po prostu żenada. Kiedyś taka Saragossa, Deportivo, Valencia, Villareal czy Sevilla to byli przeciwnicy. Teraz to tylko chłopcy do bicia. Liga 2 klubów a reszta to kelnerzy z punktami.
Ja od dawna liczyłem na to, że zadłużoną Valencię kupi jakiś szejk i zrobi się ciekawie. A tu nic. Jest co prawda nowy właściciel w Maladze, ale zanim ta drużyna zacznie coś znaczyć, minie dobre parę lat...Cytat:
Zamieszczone przez odi.profanum
Kluby same są sobie winne. Bardzo duża liczba klubów na świecie zaciągnęła wielomilionowe pożyczki, w tym te największe kluby. Do końca istnienia się nie wypłacą...
Kibice Aresnalu bardzo chcieliby, żeby ich klub tak się zadłużył, byleby zrobić jakieś transfery :D.Cytat:
Zamieszczone przez Nagano
Też sprawa tych praw transmisyjnych. W Hiszpanii to już jest przegięcie pały; jak kluby mają być konkurencyjne skoro dla Barcy i Realu połowa i dla pozostałej 16 połowa :roll: .
Szejk by się przydał, też lubię Valenice i kiedyś ( 2000 2001, 2003 ) ta drużyna miała zajebistych grajków. Przyjezdzała na Camp Nou albo SB i lała sobie Barcelonę czy to Real - częściej wtedy Barcelonę 8-)
Trener bez matury,pilkarze "gwiazdorzy",farbowani "Polacy"-oto reprezentacja Smudy ktora,na nieszczescie,dla Nas-kibicow biega z bialym orzelkiem:
http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/kadr ... tykul.html
J.Tomaszewski jest osoba dosc kontrowersyjna ale mowi to co mysli bez owijania w bawelne.Zaciekawily mnie podane przez niego liczby dotyczace wybudowanych w Polsce stadionow...niezly przekret :?
http://sport.onet.pl/tylko-w-onet-pl/g- ... omosc.html
Przeglądam sobie pesstatsdata a tutaj w Forlan w Interze :shock:
Atletico się ostro osłabiło w tym okienku, a poza tym mam sentyment do Diego
Forlan nie jest wieczny. Ostatnia szansa dla Atleti by go upchnąć z konkretnym zyskiem. Choć szkoda, że kolejny klub la liga sprzedaje piłkarzy :cry:
Barcelona Villareal 5:0. Żenada
http://www.youtube.com/watch?v=H7YA2zoDoLs
Sprzedali Forlana, ale pozyskali Falcao. Patrząc na ostatnią formę Urugwajczyka to i tak na tym skorzystali... No, ale stracili również Aguero, który się wydaje lepszy od wspomnianej wcześniej dwójki.
No jakby Tomaszewski był trenerem to by było mistrzostwo świata, też nie jestem za przefarbowywaniem Polaków, ale póki co chyba 3 w podstawie takich gra, co ten Polański, to będzie rezerwa najwyżej.Cytat:
Zamieszczone przez zajac