Dotarłyście do straganu z sukniami. Od 3 do 9 złotych monet dość dobre jak dla mieszczki, szykowne od 10 złotych monet wzwyż.
Wersja do druku
Dotarłyście do straganu z sukniami. Od 3 do 9 złotych monet dość dobre jak dla mieszczki, szykowne od 10 złotych monet wzwyż.
Anna de Loiret
O! Ta jest ładna, uwielbiam błękit - podeszła do sukni kosztującej 10 złotych monet. W sam raz dla mnie a i w siodle chyba nie zawadzi. Przyłożyła suknię do siebie i stwierdziła, że pasuje po czym wyjęła z sakwy 10 złotych monet i dała kupcowi.
Anna de Loiret
Anna obróciła się po zakupie by pochwalić się nową suknią, zanim zostanie spakowana przez kupca i zobaczyła jak Glorgina trzyma jedną dłonią przegub ręki klęczącego człowieka, a drugą ściska jego gardło. Nie wyciągaj łapska po cudze, bo Ci ją ktoś złamie warknęła odpychając sinego na twarzy niedoszłego złodzieja. Upadł i nie poruszył się, na krtani ma ślady palców Twej towarzyszki.
Anna de Loiret
Jej oblicze spochmurniało - za takie coś w Bretonni każe się ucięciem ręki. Ale to Tilea, nie wiem czy tu można poczynić tak, by sprawiedliwości stało się zadość. Puść go Glorgino, i tak prędko zdechnie. Po tych słowach sprawdziła czy ma obydwie sakiewki przy sobie.
Anna de Loiret
Masz rację Anno, teraz, gdy stracił przytomność, złamanie mu ręki nie sprawiło by mi frajdy.
Techniczny:
Masz obydwie sakiewki.
Anna de Loiret
Zatem wybierz sobie jakąś suknię i wracajmy.
Anna de Loiret
Nie ma nic w moich rozmiarach, ale stragan wcześniej widziałam ładną bransoletę. Kupię ja i wracajmy, akurat będzie odpowiednia pora.
Bradni Algrimmson, Sven z Norski, Arden z Loningbrucku, Alessio Contrarini:
Alessio zaprowadził Was do pobliskiej karczmy. Czym mogę Waściom służyć? Pokojem na nocleg, panną do towarzystwa, jedzeniem? spytał się karczmarz.
Alessio
Dla mnie tylko pokój szacowny karczmarzu,strudzony wielce jestem po ostatnich wydarzeniach.
Jedna złota moneta się należy, a dla reszty Panów?