Re: Shogun 2: Total War - DYSKUSJE OGÓLNE
Mam wrażenie , że w nowym patchu jednostki są mniej świecące i plastikowe hym jak sądzicie czy mi sie tylko wydaje ? wszystko chodzi płynnie nawet przy 40 odziałach czasem małe przyciecia i ustawienia maksymalne oprocz AA aż sie zdziwiłem myślałem ze bedzie mulić :)
Cytat:
Zamieszczone przez Tomek1989dgl
Mam wrażenie , że w nowym patchu jednostki są mniej świecące i plastikowe hym jak sądzicie czy mi sie tylko wydaje ? wszystko chodzi płynnie nawet przy 40 odziałach czasem małe przyciecia i ustawienia maksymalne oprocz AA aż sie zdziwiłem myślałem ze bedzie mulić :)
nooo :D a już myślałem że dzisiaj będzie zły dzień. 40 jednostek bez mulenia... chyba wezmę urlop w pracy :lol:
czy ten patch jest kompatybilny z Darth mode ?, bo mnie wywala do pulpitu po turze .Może trzeba zacząc od nowa kampanie ? w Shogunie 2 ? wie ktoś może coś na ten temat .
Powinieneś raczej zapytać, czy darthmod jest kompatybilny z nową wersją? Nie, nie jest. Ale najlepiej poszukaj na forum twcenter, tam Darth publikuje wszystkie zmiany i informacje o zgodnościach.
Jak jest oficjalna nazwa tej gry? Bo na Wikipedii widnieje nazwa "Total War: Shogun 2". To jest błąd z ich strony, czy też nie?
... i u mnie w skrótach jest taka sama ;) choć wiki to słabe źródło informacji, ale tym razem chyba oki.
Od Shoguna 2 przestawiono człony nazwy.Ta nazwa na wiki jest poprawna.
Wie ktoś może, czy w kampanii jest różnica w punktach sławy za podbicie prowincji, a utworzenie wasala? Jak tak to za co jest więcej?
Mam takie pytanko, czy w Shogunie 2 jest ten sam system uzupelniania jednostek co w Napoleonie ?
Bardzo podobny. Nie ma co prawda obozów uzupełnień, ale można mianować generała odpowiednim urzędnikiem.