adriankowaty
To ja pójdę jutro do salonu samochodowego żeby mi dali najdroższą wersję modelu samochodu w cenie najtańszej. Płacę, wymagam. Taka sama logika.
Wersja do druku
adriankowaty
To ja pójdę jutro do salonu samochodowego żeby mi dali najdroższą wersję modelu samochodu w cenie najtańszej. Płacę, wymagam. Taka sama logika.
To może inaczej zapytam, czy uważasz że obecność rydwanów w armii rzymskiej około roku 270 p.n.e ma jakieś uzasadnienie? Czy raczej powiedziałbyś na widok rydwanów przecież oni ich nie używali!Cytat:
Zamieszczone przez voitek
Jeśli Rzym miał na stanie jakieś rydwany to absolutnie nie miałbym nic przeciwko ich obecności w rosterze.
Egipt miał rydwany, co sam potwierdziłeś, ale nie wiedzieć czemu zabraniasz graczowi ich używania w grze, bo jakiś starożytny dziad ich nie lubił. Wspaniałe.
Przecież nikt cię nie zmusza do werbowania ich.
Mam pomysła! :mrgreen: Niech dadzą w grze gołych facetów plus baza pancerzy. Każdy zrobił by takich wojaków jakich by chciał i tyle i dał im takie nazwy jakie by chciał. Historyk - historycznych, a miłośnik fantastyki germanów w lorica segmentata walczących w falandze macedońskiej.
Owszem według jednego z rzymskich dziejopisów, Rzymianie użyli rydwanów w bitwie pod Ausculum. Kłopot w tym, że tylko on o tym wspomina, inni nie. Później też nie słychać o zastosowaniu rydwanów. Co z tego że coś było na stanie jak nie ma żadnych dowodów że tego używano? Tak samo z Ptolemeuszami, mieli rydwany, ale nie ma wzmianek że je używali. I to nie chodzi tylko o jednego dziada (Ptolemeusza IV) bo inni władcy też jakoś nie znaleźli uznania dla rydwanów.
Ok. ja ich nie będę rekrutował, ale komp pewnie nie będzie już taki uprzejmy.
To chyba nie dokonca tak jest...Cytat:
Zamieszczone przez voitek
Czy bedziesz tak samo zadowolony placac za kiepski samochod tyle samo co za lepszy?
TW to maraka i wyzsza cena.Skoro jedna gra kosztuje 80 zl a TW kosztuje powyzej 120 to po tej tanszej nie oczekuje czegos mega,natomiast po tej drozszej oczekuje i wymagam juz wiecej...
Zaraz ktos mi pewno powie-to zrob lepsza gre---ale to nie tedy droga...
NP.---idac do skelpu kupujesz chleb i masz do wyboru-chleb spalony,nie upieczony itp itd...Czy nie bedziesz sie czepial jakosci chleba?Przeciez sam nie umiesz upiec chleba to dlaczego narzeaksz?Bierz co Ci daja i sie ciesz....
Memnon
Czy idziesz do piekarza i instruujesz go jak należy wypiekać chleb?
Nie rozumiem niektórych.
Nie podobają się jednostki.
Nie podoba się mapa.
Nie podobają się zwiastuny.
Nie podobają się inne części serii.
Nie podoba się ABSOLUTNIE NIC.
A pomimo tego, nie wiedzieć czemu, czekacie na tę grę. Fascynujące zjawisko.
Jeśli chodzi o moje stanowisko w kwestii rydwanów w rosterze Egiptu jestem za tym by były, dlaczego? Jak ktoś pisał były wtedy u Ptolemeuszy choć nieużywane, a ja jako nowy władca mogę ich użyć, czyż nie? W końcu je mam, nie muszą stać bezczynnie ;)
Jestem zawsze za historycznością, i nie będzie ahistoryczności jeśli skorzystamy z rydwanów które miała w składzie armia egipska, a że nie używali ich - trudno, liczy się że mieli.
Zrozumiałbym jeszcze gdyby ta gra już miała premierę i jedynym sposobem by dowiedzieć się co się w niej zawiera jest jej kupno.
Ale skoro JUŻ TERAZ nic niektórym nie odpowiada, bo twórcy ujawniają niewielkie szczegóły gry, nie rozumiem dlaczego w ogóle na tę grę czekają?
Narzekacie, a i tak kupcie.