Re: DYSKUSJA MEGASUBMOD (Wino+Mietek77+Aramegil+Araven)
Mietek77 zmiany są duże, przydałby się dokłądny wykaz co pozmieniałeś na mapie i w campaign_scripcie.
Nie wiem czy zastosowałeś najnowsze pliki tekstowe jakie darius_d porobił. W temacie o Bellum Dagorad zgłosił kilka poprawek do plików tekstowych, wg mnie powinieneś je wstawić do zmienioneych export_anicillaries i export_vnvs. Mała mapka (minimapa) wygląda fajnie tylko na toggle_fow, jakie włączyłem by zmiany na mapie ogarnąć. Z mgłą wojny jest taka pikselowa. Gra Polską Gruzją, Abbasydami ulegnie zmianie znaczącej. Jak ludzie pograją i będzie ok, na tej bazie Wino zrobi Instalkę Megasubmoda IV, za jakiś czas.
Mi wyskakuje ze medieval 2 napotyka bład dy chce zaczać gre na zmianach mietka...przeinstaluje ale wątpie by to coś dało...
Mnie nic nie wywala. Masz waćpan Megasubmoda III z oboma patchami? Po instalacji plików Mietka77 nowych usunąłeś map.rwm z Full i Light?
Mam oba patche i wszystko zainstalowałem jak było przykazane :) pliki usunąłem...wiecej grzechów niepa.........
Na win7 jak wklejam te patche to pisze mi "czy chcesz scalić folder...." zgodzić sie czy nie?
Oczywiście, że tak. Bez scalenia nic z tego nie wyjdzie. Masz scalić i nadpisać wszystko. Jak wy, tak instalujecie, to się nie dziwię, że nie działa.
zainstalowałem ponownie i znów jeden h...
Można prosić o całościowy screen mapy, za dobrze idzie mi kampania Gruzją na megasubmodzie III i na razie nie zamierzam instalować nowej mapy, ale jednak ciekawość trochę dręczy:)
Yakamura, to pobierz ponownie wypakuj, scal jak należy, usuń map.rwm i musi działać.
Edit: Komuś działa poza mną, proszę o odpowiedź.
Gdyby kogoś interesowało to zintegrowałem MEGASUBMOD III z 2 poprawkami i dodatkami nr 2 i 3, nie trzeba wszystkiego oddzielnie nadpisywać i ściągać - dostępne jest to pod adresem (o ile autorzy nie mają nic przeciwko): http://radax.pl/m2bc/MEGASUBMOD3SP1i2plus23.7z - instalacja polega na rozpakowaniu za pomocą programu 7-zip tego archiwum w dowolnym miejscu, a następnie przeniesieniu BellumCrucis6 do folderu "mods" gry Medieval II Total War za pomocą Eksploratora Windows nadpisując wszystkie pliki (oczywiście po wcześniejszej instalacji Bellum Crucis v 6.3 z Bugfixer i MEGASUBMOD II z muzyką "wino" - muzyka po MEGASUBMODZIE II z zaznaczonymi wszystkimi opcjami). Wybrałem wariant dodatku nr 2 w postaci ograniczona rekrutacja z Free Upkeep + szybsza budowa, co uważam za idealne.
Tak wiec sprawdzałem wszystko po kolei i po wrzuceniu ploików od radaxa jest wszystko ok ale po wrzuceniu plików mietka gra wyrzuca gdy włączam gre wenecja...
EDIT: Na kampani Light działa a na full ni huhu...