Wszystkie razem jako jeden dodatek wydali przy Kingdoms, nie było żadnego dzielenia na części, wtedy jeszcze nie było ery DLC ;) Dodatek to zbyt dochodowa rzecz, żeby sobie ją odpuścili, więcej osób kupi takie coś niż np DLC.
Wersja do druku
Wszystkie razem jako jeden dodatek wydali przy Kingdoms, nie było żadnego dzielenia na części, wtedy jeszcze nie było ery DLC ;) Dodatek to zbyt dochodowa rzecz, żeby sobie ją odpuścili, więcej osób kupi takie coś niż np DLC.
Nie będzie żadnego łączenia kilku dlc w 1 dodatek. Poco mieli by robić coś takiego? Mogą jedynie wydać pakiet kilku dlc.
Jestem zaskoczony podwójnie : u mnie osobiście bpatch 10 , zrobił różnicę na mapie , optymalizacja poprawiona o jakieś 50% w stosunku do poprzedniej wersji. Naprawde wszystko śmiga dużo lepiej, ładniejsze kolory i kilka drobnych szczegółów o których się nie bede rozpisywał ;) Dodam, że gram Macedonią i w basenie m.śródziemnego dzieje się sporo, co przy 360 turze powodowało spore przycięcia od nadmiaru jednostek, agentów, flot etc. Może jak ktoś pisał dla słabszych komputerów jak mój to zrobiło różnicę ( karta 1GB lekko podkręcona , 8GB RAM , 3,6 Ghz Core 4 procek ). Gram na wszystkich modach od Radiousa.
No ale teraz drugie zaskoczenie , to niemiłe. Zniknęła mi opcja forsownego marszu, a co gorsza armie które, były w tym trybie przed zapisem tak pozostały i nie można tego zmienić. To samo tyczy się floty - cała naprzód. Czy ktoś tak jeszcze ma ? Szkoda by było zaczynać kampanię od początku :/
EDIT: "Forced March now invisible to select and gone from the game" - czasem warto przeczytac changelog ;))
Tutaj rozwiązanie jak "odhaczyć forsowny marsz" i grać dalej gdyby ktoś miał ten sam problem :
Radious : "Open my mod in PFM, find lua_script - extract them, then delete them from pack, save, go to the game, get your armies out of FM, save, quit, open my mod in pfm, include back lua_scripts, save and play till you can!"
Dzięki za info o forsownym marszu. Przejrzałem sobie savy i powyłączałem go.
Flagellum_Dei czy dobrze zrozumiałem na bpatchu 10 mapa kampani działa ci o 50 % szybciej, mozesz potwierdzić, pytam bo z obecna optymalizacja mapa kampani u mnie jest nie grywalna, mimo ze bitwy chodza w miare płynnie.
Optymalizacja naprawdę u każdego wygląda inaczej, dużo zależy od procesora, np. na Intelach Rome chodzi lepiej, ale już na AMDkach sprawa wygląda gorzej ;)
Fakt, tym bardziej że większość changelogów jest tłumaczona w odpowiednim temacie na bieżąco i był czas temu zaradzić :)Cytat:
Zamieszczone przez Flagellum_Dei
U mnie mapa kampanii spowolniła, zaś bitwy działają bezproblemowo. Radious na swoim kompie z GTX 780 zauważył niewielkie przyśpieszenie. Ogólnie zrobiła się afera wokół LOD, czyli poziomie detali grafiki przy operowaniu zoomem kamery:
[youtube:25sb9ji4]http://www.youtube.com/watch?v=olMg1n3MCuE[/youtube:25sb9ji4]
co do optymalizacji to to prawda ze na patchu 10-tym, gem obniza wydajnosc?Jesli tak to sa to jakies znaczace spadki?
Nie wiem jak to jest z GEM Mod, nie używam go. Natomiast wydajność grafiki u mnie poprawia ten mod
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... beta-added
ponieważ eliminuje HDR, tak samo jak swego czasu praca Mech Donald'a.
Włączyłem sobie Rome'a i mam takie wrażenie - Patch 10 pod względem optymalizacji spie*rzył wszystko, co poprawił Patch 9. Innymi słowy znajdujemy się w punkcie Patcha 1.8 :?