Re: Komputery,programy,sprzęt itd. - temat ogólny
Hai,mam problemik drobny.Otóż czy istnieje jakiś adapter midi?
Problem jest taki,że kupiłem nowego keyboarda Yamaha PSR-E333.Myślałem że ma MIDI,a tu dupa,tylko USB.I tu takie pytanko,czy jest jakiś adapter/konwerter pod to,żebym mógł USB podłączyć do tego ustrojstwa jesli istnieje i do kompa?
I tutaj wątpliwosc,bo mam w nim takie wejścia:
-OUTPUT/PHONES
-SUB
-12V(zasilanie)
-sustain(czyli do pedała)
W razie mojego przeoczenia jakiegoś,przepraszam
Poprzednie problemy zostały rozwiązane przez oddanie do serwisu. Komp był tam ponad 2 tygodnie. Wczoraj go odebrałem. Dopiero w domu kapnąłem się, że nie ma głosu. Jak oddawałem do serwisu głos był. Wszędzie mam poustawianą głośność włączoną i przesuniętą na maksa - panel sterowania, ikonki głośnika, przyciski laptopa. Dzwoniłem do serwisu i twierdzą, że wszystko było w porządku. Trochę to irytuje - oddaję na długi czas, płacę sporo za naprawę i oddają mi z nową usterką... Wie ktoś jak można ten głos ustawić?
Sprawdzałeś może, czy w wyjściu słuchawkowym jest głos?
Niestety nie mam teraz żadnych słuchawek. :roll:
A głośniki albo coś w tym stylu?
Szkoda. A w menedżerze urządzeń w sekcji "kontrolery dźwięku, wideo i gier" co pisze?
Głośniki też nie działają. W menadżerze wszystko należycie podłączone i jest napisane, że głośniki pracują w tle. Podnosi się nawet wskaźnik dźwięku.
Tak to jest - płacisz kasę za naprawę, biorą drogo (nie mam pewności czy ta usterka była rzeczywiście tyle warta, czy najzwyczajniej w świecie zamienili części które były dobre) i oddają kompa z nową usterką.
Sprawdź jeszcze raz wszystkie możliwości wyłączenia dźwięku, łącznie z playerem i oprogramowaniem sterowania dźwiękiem dołączonym do sterowników płyty głównej jeżeli taki jest. Ostatecznie spróbuj przeinstalować sterowniki.
Witam! Mam generalnie taką sprawę, nabyłem laptop Fujitsu Siemens Amilo L1300 (taki już dosyć wiekowy sprzęt ale przydatny przy pracy) lecz ciężko się z nim obchodzi, wiesza się niemiłosiernie, więc myślałem nad dokupieniem ram(jest 512 bodaj że) oraz zmianą procesora (oile to możliwe, jest 1.4), i chciał bym się spytać czy taka operacja jest sensowa w ogóle?
Jak dla mnie bez sensu. Jeśli będziesz mógł coś tam wymienić to na niewiele lepszą część i dużo Ci to nie pomoże ;). Jak się wiesza to może zrób ostry format, przeczyść go, sprawdź czy ram sprawne i takie tam.
BTW. Nie słyszałem nigdy żeby wymiana w laptopie czegoś oprócz dysku twardego była sensowna ;) Może to dzisiaj już tańsza operacja no ale...