To nie bug, oni w warunkach zwycięstwa dla siebie mają do zdobycia prowincje Litewskie to i tak je atakują, nie patrząc jaka tam religia panuje. Historycznie też się tym nie przejmowali.
Wersja do druku
To nie bug, oni w warunkach zwycięstwa dla siebie mają do zdobycia prowincje Litewskie to i tak je atakują, nie patrząc jaka tam religia panuje. Historycznie też się tym nie przejmowali.
Czy jest moze mozliwosc uzycia mapy kampanii (wraz z regionam) z http://www.twcenter.net/forums/showthre ... erly-SSMAP)-Beta-7-patch-up-Beta-8-announced! do standardowego SS? Jezeli tak (zapewne) to ktore pliki odpowiadaja za co?
Wróciłem do poczciwego SS i podzielę się kilkoma uwagami.
W opisie instalacji jest błąd, SS nie instaluje się do głownego katalogu mediewal tylko do podkatalogu mods. Ci z Was którzy pobiorą pliki instalacujne z rozszerzeniem bin mogą mieć mały kłopot z instalacją. Zaznaczcie wszystkie pliki bIn i jeden exe na czerwono i dopiero uruchomcie instalatora (plik z rozszerzeniem exe).
Teraz kilka słow o jednostkach i rekrutacji. Niektóre jednostki wyglądają ślicznie ale są też z wyglądem ohydnym i mam wrażenie że mod jest niedopracowany. Wygląd figure Bizancjum na mapce to jakiś koszmar... Potrafili zrobić tak śliczne figurki Nowogrodu i Rusi kijowskiej, że dech zapiera a Bizancjum ma od kilku już wersji jakieś półprzezroczyste zjawy przypominające na dokładkę krzyżówkę samuraja z kukiełką. Figurki zachodnich generałów biegających od początku w pełnej płycie to też poważna niedoróbka a wybór mają przecież niemały - cóż kto umie to może poprawić, kto nie umie gra na tym co dali albo poszuka przeróbki.
Polska konnica i jej statystyki to jakaś kpina chyba - dobrze, że poprawienie tego nie jest trudne bo w porównaniu do innych wypadamy blado jak chyba w żadnym innym modzie. Nie mamy też polskiej Szlachty w rozumieniu z podstaki lub poprzednich modó czyli silnej jednostki miotającej. Wiem, że darowanemu koniowi nie patrzy się w zęby ale ja czekałem długo na finałową wersję SS a kilka lat to już trwa i...
Taki potencjał jaki zrobili, mapka, nacje, system rozgrywki... ech, ktoś poszedł na skróty i pozostaje mu albo raczej im i za to podziękować bo wkłąd pracy w moda był na pewno gigantyczny.
Mam takie wrażenie, że skrzyżowanie Bellum z SS byłoby megaprodukcją zamykającą definitywnie pytanie o najlepszego moda pod MTW 2. Cóż pomarzyć zawsze można a sama gra trzyma się nadal dobrze choć od wydania MTW 2 minęło już wiele czasu.
Jeszcze na koniec napiszę a raczej zapytam o instalację - pod sam koniec pojawiają się tabelki z zapytaniami:
1. Którą kampanię instalować - u mnie po wyborze "later" nie mam dostępu do 'Early"
2.Kilka zapytań min. o wersję AI co do reszty to słabiutko u mnie z angielskim więc nie będę pisał zaimprowizowanych tłumaczeń.
Czy trzeba odchaczać powyższe zapytania i decydować się na wypór kapanii już przy instalacji bo wcześniej w wersji bodajże 6.1 miałem wszystkie kampanie dostępne.
Może istnieje jakiś submod do SS który warto polecić a nie doszukałem się go naforum, jak pisałem nie znam praktycznie angielskiego więc szukanie czegoś godnego instalacji mam ograniczone.
Kliknij jeden raz na ikonkę SS 6.4 własciwości i znajdź element docelowy, uruchom plik SS setup potem Campaigns i będziesz mógł wybrać kampanię Early albo Late Savage Ai wybierz. jak masz niezbyt silny komp odznacz opcje Parmanent Arrows zuzywa sporo mocy kompa. Z submodów Battle for the Baltic dla SS 6.4 link podawałem w temacie SS, poszukaj. jak nie znajdziesz daj znać sprawdze ponownie na TWC.
Dzięki Araven, jak zwykle ratujesz mi tyłek, po submodzie spolszczenie będzie działać?
Uniwersalne powinno działać z submodem. Zrób kopię katalogu text z moda nim zainstalujesz jakiekolwiek spolszczenie.
Jakieś czary chyba... Żaden link do patcha 6.4 nie działa....? Albo jestem niedoinformowany ale po ściągnięciu patcha 6.4 ściąga się pli htm i nic nie da się z nim zrobić.
Żadne czary gamefront dla Polski od pół roku zablokowany, tu spróbuj http://www.twcenter.net/forums/showthre ... 5&t=417435 inne linki niz gamefront
Dzięki - ściągnąłem wreszcie plik przez Bittorrent.
Tutaj jednak uwaga - plik nie instaluje się samodzielnie ale wymaga wrzucenia do poprzednich czyli part1-5 i exe 6.3, ponownego zaznaczenia całości na czerwono i dopiero wtedy pozwala się aktywować. po raz pierwszy spotykam się z taką instalacją więc piszę, żeby kolejni nie rwali włosów z głowy. Teraz zainstaluję submoda polecanego przez Aravena jeżeli gra mnie wciągnie to przerobię Konstantynopol z z kampanii early na poziom z light. To miasto było w XII wieku już bardzo rozbudowane, to w modzie jest ubożuchne.
Edit:
Działający link - patch 6.4:
http://www.gameupdates.org/details.php?id=4430
Edit:
Zna ktoś linka do działającego spolszczenia do wer. SS 6.4?
Edit:
Niech szlak trafi te linki, prawie nic już nie działa.
Jeżeli ktoś ma działający do Baltic for SS 6.4 to proszę niech poda - wiem - to kolejny o który nudzę. Problem jestt w tym, że linki z forum przeszły do historii.
MOże ktoś mi pomoże. Gram teraz w SS 6.4 ale czasami też pogrywam sobie w OiM2 gdzie najbardziej zachwyca mnie polska Husaria :D
Moje pytanie jest: czy nie da się może modelem husarii z OiM2 jakoś zastąpić model polskich Husarzy w SS tzn. podmienić jakieś pliki etc, a jak już co to które? Proszę o chociażby najmniejsze wskazówki jak to zrobić a do reszty już sam dojdę :mrgreen: Z góry dzięki