Re: Frakcje w TW:R2 - dyskusja (Preview frakcji nr 8 - EGIPT
Przy okazji rydwanów, to obie strony tutaj piszą o dwóch innych rzeczach tylko tego nie wiedzą.
Tu chodzi o RYDAWNY Z KOSAMI, nie rydwany ogółem. Osoby piszące o braku rydwanów w armii Ptolemeuszy piszą o braku rydwanów wyposażonych w kosy, podczas gdy ich oponenci piszą o zwykłych rydwanach.
Heh no pięknie, wpadłem we własne sidła ;) Jak sobie chcecie z tymi rydwanami, ale idąc tym tropem, to ja jako wymagający klient mogę sobie zażyczyć płonących wozów zaprzężonych w woły dla Iberów, wszak Justyn o takim patencie wspomina.
A czekam na tą grę bo nie mam alternatywy.
A ja chcę, żeby nowa Mazda RX-9, która podobno ma wyjść, miała 600 KM, bo obiecuję im, że kupię ten samochód, tak więc płacę to wymagam. Co z tego, że być może 10 milionów innych ludzi którzy też kupią ten samochód, ale im tego nie obiecali, nie chcą takiego silnika w tym samochodzie. Jak również co z tego, że jego twórcy w swoim zamyśle także chcieli dać inny silnik do tego samochodu, ale przecież to ich dzieło, nie mają do niego prawa, tylko ci co kupią.
Edit. Jak to nie masz? Możesz iść na forum oficjalne kolejnej części Króla Artura i pisać im jak coś mają zrobić, bo teraz jest beznadziejne.
A czemu nie? Gra ma być FAJNA dla wielu ludzi. Czemu więc nie wprowadzić do gry płonące wozy? W końcu jest to coś ciekawego, coś co rzeczywiście mogło istnieć i prawdopodobnie istniało, jak piszesz.
Podobnie nie rozumiem awersji do płonących świń. Czy Pliniusz Starszy nie wspominał o używaniu takowych przeciwko wrogim słoniom?
Dlaczego więc JA, jako gracz, miałbym nie mieć możliwości postraszenia słoni w ten sposób?
I tak trzymaj! Ty kształtujesz rynek! ;)
Edit
Dzięki tomciopogromcio, zaraz ich nauczę jak robi się gry 8-)
Widzisz gdy myślę o rydwanach dla Egiptu według CA, to zaraz widzę oczami wyobraźni coś takiego:
[spoiler:1v5fulh2]http://www.hipologia.pl/uploads/gall...ski_rydwan.jpg[/spoiler:1v5fulh2]
Przesadzasz, na pewno będą wyglądać normalnie. Tak naprawdę jedyną częścią TW, która miała takie wynalazki typu wrzeszczące baby na polu bitwy był pierwszy Rome, cała reszta już jako tako trzymała poziom(poza Empire)
Nie szkoda Wam czasu na takie jałowe dyskusje? :) I tak nie będzie w tych kierunkach, jak wygląd jednostek czy granice państw żadnych zmian dla 1% fanatyków historycznych którym nie podoba się makijaż falangitów albo kształt hełmu katafrakta :D Większość konsumentów będzie usatysfakcjonowana grą bez względu na takie detale, byle gra sprawnie działała i była pozbawiona jakichś irytujących bugów. Jak Wam się nie będzie podobała to jej nie kupujcie, a stwierdzenie "Płacę - wymagam" jest akurat bardzo nietrafione, bo nie zamawiacie tej gry jako jakiejś usługi, za którą z góry płacicie. Otrzymujecie mozliwosc kupienia gotowego produktu i jesli Wam sie nie podoba to nikt Was nie zmusi do kupna.
Cytat:
Chyba nie powiesz mi, że jakiś obdartus z ręcznikiem na głowie i wiklinową tarczą w ręku może równać się z zakutym w kolczugę i chronionym przez duże scutum legionistom?
Od takich "obdartusów" legioniści dostawali baty a cesarz Walerian robił za podnóżek kiedy król Partów wsiadał na konia. Nie w tym rzecz. Chcesz "historycznej gry". To jest takiej, gdzie w samym Lacjum jest kilkanaście miast, a co z resztą ziem? Jak wielka ma być mapa, ile GB gra ma zajmować, gienek będzie chodził na mapie 1-2 cm? Chcesz wzorem, Naczelnego Modera Polski KLA, mieć jednostki z brązowymi gaciami i niebieską nitka albo z tarczą na której jest umbo takie albo inne. Takie pierdoły zmieniają całą koncepcję gry, która zaczyna się od minimów i schematów a do silnika gry i całej mechaniki nie wnosi po prostu nic.
Postawa "miesienależy" jest tutaj śmieszna. Zróbcie sobie grę "historyczną" z KLA i jego cukierkowatymi skinami albo debatujcie czy rydwany mają mieć kosy, widły czy wykałaczki. Do czego to ma prowadzić? Nagle szefostwo przestanie liczyć diengi i wypuści na rynek coś co zadowoli grupkę kilku ospreyowców a reszta dzieci będzie płakać bo "mamo! a w Egipcie nie ma rydwanów!"? Nie o to chodzi w biznesie.
Cytat:
I tak trzymaj! Ty kształtujesz rynek! ;)
bueheheheh :lol:
o naiwności! :)
Może tak, może nie. Ale skoro CA nie potrafi zrobić porządnej mapy, co moim zdaniem jest najłatwiejsze, to kto wie co jeszcze może sprawić im kłopot.