-
Ktoś może wie dlaczego nie działa mi mapa taktyczna w czasie bitwy??
W instrukcji jest napisane że wystarczy myszką oddalić obraz i wejdzie automatycznie albo wcisnąć Tab.
W czasie mapy kampanii działa ale w czasie bitwy nie...
trzeba cos ustawić albo jest od tego inny przycisk??
Bardzo proszę o odp. :)
-
Na jakim poziomie trudności grasz?
-
To taki bug (TAB nie działa w bitwach), do przechodzenia do trybu taktycznego użyj okrągłego przycisku koło minimapy :). No chyba, że grasz na legendarnym, wtedy ta opcja jest chyba zablokowana.
-
-
Właśnie przed chwilą zauważyłem podczas bitwy, że podwójne wciśnięcie TAB uruchamia tryb taktyczny :)
-
wlasnie zauważyłem ze mam wlaczony realizm bitwy, a w nim nie można robić podglądu... :)
ale dzięki wszystkim :)
Upominam by stosować się do zasad języka polskiego.
Samick
-
jeżeli w jakimś regionie mam zaznaczone że jest produkcja oliwy albo złota to co tam warto rozwinąć?
bo jeżeli mam wino to handel i rolnictwo, jeżeli marmur i żelazo to przemysł, jedwab - handel
A oliwa?
I złoto?
-
Należy rozwinąć, to do czego, dany surowiec daje premie(patrz centrum miasta ).Oczywiście nie zawsze, jest to opłacalne tzn. mamy inny plan zagospodarowania lub pilnie potrzebujemy np.żywności.Patrz perspektywicznie ,czego całe twoje państwo potrzebuję.
-
Pytanie bardziej techniczne: czy zmiana kart jednostek (np. na zestaw BullGod-a) jest dozwolona w grach multi ?
-
W Rome II jakikolwiek mod wiąże się z brakiem możliwości gry multi. Dlatego należy wyłączyć jakikolwiek mod przed grą na multi ;)
Możesz jednak grać na multi, ale tylko z tymi osobami, które mają włączony dokładnie ten sam mod, co Ty.