wiadomo dlaczego ze steam znikly dwie czesci DeI ?
Wersja do druku
wiadomo dlaczego ze steam znikly dwie czesci DeI ?
Pewnie ma to związek z tym, że zawierały jakieś błędy.
Na twcenter jest już wersja 0.80a, więc pewnie naprawili niektóre usterki i zaczną ją udostępniać :)
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... -HAVE-COME!)-Download-link-(version-0-80a-updated-05-03-14)
Ledwie to napisałem, a już pojawiał się wersja 0.80b :lol:
Muszę jednak zauważyć, iż to co teraz dzieje się z tym modem w żaden sposób mnie nie zaskakuje ;)
już są cztery paczki na Steamie i wszystkie mi ładnie się pobrały... ciekawe, czy będę musiał startować grę od nowa...
Dawno nie grałem w Dei i mam pytanie. Co się stało z animacjami zabijania? W ogóle nie widzę obcinania rąk i głów, wszystko jest takie biedne... Nie mówię Tu o animacjach walki bo te dalej są świetne, chodzi mi o same animacje śmierci.
Mod jest super ale irytuje mnie jedna sprawa w nim ..nie wiem moze ja tak mam albo nie potrafie grac .. troszke przesadzili z armiami dla wrogow ..gram Baktiria mam 4 armie i 6 miast a jacys Roxanie maja jakies dwie wioski na stepie i ciagle mnie zalewaja wojskiem ...jest to o tyle irytujace ze maja samych lucznikow konnych i nie moge ich scigac po mapie a jak juz dojde jakims cudem to i tak mnie wykoncza strzalami :-( poza tym buduje koszary pisze ze umozliwia werbunek falangi i innych jednostek a nie moge ich zorganizowac ?? wie ktos o co chodzi ..nie wspomne juz o grze Macedonia tam praktycznie zero szans bo ciagle wojny i nazazdy z kilku stron .. dyplomacja nie wchodzi w gre bo nikt nie chce pokoju a handel jest poprostu nie oplacalny bo co mi po zysku 150 zlota jak jednostka w utrzymaniu tyle kosztuje ... mozna to jakos zbalansowac ..
Niestety ten mod jest dużo trudniejszy niż wszystkie inne. Małe nacje mają max 2 armie. AI działa tak, że jak ma wolne miejsca w armiach do rekrutacji to rekrutuje do oporu, nawet jeżeli ma przez to zbankrutować (pozdro dla CA). Jeżeli gra Ci się za ciężko to obniż poziom trudności. Na wyższych AI dostaje więcej możliwych miejsc do rekrutacji, plus w Twoim przypadku stepowcy mają domyślnie więcej miejsc do rekrutacji w jednej turze. Dyplomacja jest super istotna i trzeba zapomnieć o graniu jak w podstawkę, czy w inne mody, gdzie zajęcie całej mapy zajmuje 200-300 tur, a tutaj w tyle się dopiero do ładnego rozwoju dochodzi. Oczywiście są ludzie co grają w DeI na legendarnym i bez problemu zajmują wszystko jak popadnie. W dyplomacji są ważne pierwsze tury, wielu graczy narzeka że nikt ich nie atakuje, a równie liczna grono narzeka z kolei, że wszyscy ich atakują.
trzeba też uważać, żeby się dyplomatycznie nie "akleszczyć" jak ja grając Baktrią... Tak sobie dyplomatycznie poustawiałem, że w żadną stronę nie mogłem się potem ruszyć, gdyż wszędzie dobre stosunki... a gdy chciałem zaatakować któregokolwiek pomimo dobrych układów, to sypały się wszystkie układy i była wojna totalna...
Now wersja po prostu potrzebuje dotarcia ;) wersja 0.8 c lub d bedzie juz pewnie w pełni grywalna, a potem nowy system AOR i przerobiony Rzym i będzie cód miod i orzeszki przynajmniej dla mnie :D no chyba że w 10 łatce "eksperci" z CA coś spartolą :twisted:Cytat:
Muszę jednak zauważyć, iż to co teraz dzieje się z tym modem w żaden sposób mnie nie zaskakuje ;)
Znowu chcą przerabiać Rzym? Myślałem, że to już wersja ostateczna Rzymian.