PESZKO KUUUUUUURRRRRRRRRRR... :O
Wersja do druku
PESZKO KUUUUUUURRRRRRRRRRR... :O
0:0 :D
Na miejscu Peszka chciałbym zapaść się pod ziemię.
Peszko zrąbał szanse :( A nawet ciekawy meczyk tylko że Polacy mogliby coś w końcu strzelić. A Szczęsny jak ładnie broni 8-) :D
GOOOOOOLLLL!!!!!!!!
I po prowadzeniu. Tak czy inaczej, honorowy gol jest.
Kto bierze Głowackiego do kadry? Ta menda grała zawsze beznadziejnie. Kartki, samobóje, błędy...
GOOOOOLLLLL!!!!!!!!
Taaaaaaaaaa..............
No ***** co to było :( Były takie szanse a teraz pewien niedosyt pozostaje :(
Niemiecki cud nad Wisłą... W tak krótkim czasie przed zakończeniem meczu... Szok
Świnie niemieckie... A już zacząłem świętować drugi Grunwald. Byliśmy dosłownie sekundę od zwycięstwa.
A Wawrzyniak to sabotażysta i zdrajca narodowej sprawy, zaprzedał się krzyżactwu, psiarczyk hitlerowski. Nie wierzę, że poślizgnął się przypadkowo ;D
Święta prawda. Ten facet w obronie to czyste samobójstwo-jak nie walnie samobója, to albo zrobi karnego albo dostanie czerwoną kartkę...albo obie te rzeczy naraz :DCytat:
Zamieszczone przez Marat
Co do meczu: nawet 2:2 to duży sukces, zważywszy na to, że ostatni remis, jaki z Niemcami udało się uciągnąć był 30 czy 29 lat temu. Oczywiście bardzo szkoda tej ostatniej akcji (btw, Wawrzyniak też nigdy mi się nie podobał w roli reprezentanta), niemniej Szkopki miały dużo dobrych szans, tylko że Szczęsny nie pozwalał piłce wpaść do bramki.
Nasza kadra więc, w przeciągu kilku dni uciągnęła dwa remisy z piłkarskimi potentatami w niemal optymalnych składach (może Meksyk to nie całkiem potentat, ale jak dla mnie w 15 albo 20 się mieści ; w kadrze Niemiec z istotnych zawodników nie widziałem tylko Schweinschteigera), czyli postęp jest. Duży.
Postęp jest ogromny. Ale kto o tym teraz myśli. :cry:
Wszystko to spisek ! haha Ale meczyk na prawdę dobry, mam nadzieje że na Euro się odegramy ;) I jakieś nadzieje są na dobrą grę polaków. A co do występu nowego nabytku reprezentacji hmm wg mnie b. dobrze ^^
Gdyby gral Adamiak Adam...
I Adamiakowa, przydałyby się jej rogale, bo Mierzejewski strasznie dzisiaj dośrodkowywał. Właściwie tylko ostatnia wrzutka, którą można potraktować jako strzał, miała szansę powodzenia.
A Ukraina dostaje 4:0 od Czechów :lol:
http://www.tvn24.pl/28377,1716489,0,1,p ... omosc.html co jest kurw :shock: flagi rozcinać trzeba było? nieh mnie ktoś kur strzeli bo sam nie wiem co widzę, raz to bym chyba wsadził w dupę tą kose dla ochroniaża który by mi to kazał a 2 dla tych cymbałów którzy na to sie zgodzili, przecież to jest profanacja barw narodowych :evil:
Przed meczem jak zobaczyłem skład to obstawiałem, że zawali ktoś z trójki Dudka - Głowacki - Wawrzyniak. Oprócz Dudki nie zawiedli mnie chłopaki. Tak samo byłem niespokojny, gdy Glik wchodził na boisko.
Duży niedosyt, ale chociaż dwa gole im wbiliśmy... Czapki z głów przed Szczęsnym.
Wawrzyniaka bym udusił wczoraj po meczu za ten ślizg. Już drugi raz tracimy bramkę z Niemcami w doliczonym czasie gry po głupim błędzie naszych bocznych obrońców. Sam mecz wczoraj był dobrym spotkaniem a Szczęsny to po prostu Magiczny Bramkarz to co on wczoraj wybronił to po prostu przechodzi ludzkie pojęcie. Po pierwszej połowie mogło już być z 5:0 po 30 minutach. Fabiański może marudzić ale w porównaniu do Szczęsnego to jest nikim. A i Perquis dobry mecz rozegrał co mnie pozytywnie zaskoczyło bo nie słyszałem o nim zbyt dobrych recenzji i spodziewałem się Polańskiego na bis a tu niespodzianka. Szkoda że Jelenia nie ma znowu w kadrze bo przydałby się w meczu Z Niemcami przy tych szybkich kontrach. Peszko sobie w ogóle nie radził powinien mieć w tym meczu 3 Bramki a nie strzelił żadnej.
E... Ozil, Khedira, Neuer?Cytat:
w kadrze Niemiec z istotnych zawodników nie widziałem tylko Schweinschteigera
Wawrzyniak wiadomo wack i zostanie najbardziej zapamiętany, ale tak naprawdę Głowacki i Peszko 100x gorzej.
Nie macie wrażenia, że Niemcy wystawili na nas gorszy skład? Na całą ich drużynę, z czołówki byli tylko Podolski, Klose, Lahm i Mertesacker...
No częściowo masz rację ale zapomniałaś o Goetze, Muller (który wywalczył karnego), Kroos, Wiese, Schmelzer, a Schuerlle puka do pierwszego składu. Został jeszcze Boateng i Cacau :PCytat:
Zamieszczone przez Lena
Jak widzisz Loew wcale nie poskąpił na graczach ;) Do brakujących gwiazd nowej rep of deutsch bym dodał Hummelsa, Ozil.
Aha brakowało jeszcze "świńskiego sztygara" :P
A po co wystawiać najsilniejszy skład na drużynę, która od dawna nic nie osiągnęła? Była to doskonała okazja dla nich żeby przetestować młodszych zawodników. Loew doskonale wie co robi. To tylko towarzyski mecz i nie ma co się dziwić ;]Cytat:
Zamieszczone przez Lena
Poza tym do tej czołówki bym dołożył jeszcze Mullera i można też śmiało mówić, że Goetze również. Jest bardzo młody, ale również bardzo utalentowany. Tacy zawodnicy jak Muller, Goetze, Schurle, Kroos będą stanowić o sile reprezentacji w przyszłości i muszą rozgrywać takie mecze.
Zastanawiałem się czy pisać w tym temacie, ale zaryzykuję :lol: Czytając wypowiedzi Szlachetnych przedmówców, pozwolę sobie na inną opinię odnośnie spotkania pomiędzy polskimi piłkarzami (naszymi kochanymi zawodowcami) a reprezentacją...Niemiec. Dla mnie najlepszym zawodnikiem wśród cudnych naszych zawodowców był bramkarz i Błaszczykowski. To co zrobił Wawrzyniak, to pozwala mieć nadzieję że zajmie miejsce naszego bramkarza Kuszczaka w kibicowskiej świadomości. W pracy jak ktoś będzie miał problem, będę mówił - nie bądź taki Wawrzyniak :lol:
---------------------
W końcu trener Brazylii poszedł po rozum do głowy i wystawia tych co są w formie, a nie według klucza agentów menadżerskich, efekt wygrana z Ghaną po niezłym meczu
a taki skład był :)
Goalkeepers: Julio Cesar, Fabio, Jefferson
Defenders: Daniel Alves, Thiago Silva, David Luiz, Adriano, Danilo, Dede, Lucio, Marcelo
Midfielders: Lucas Leiva, Paulo Henrique Ganso, Ronaldinho, Elias, Fernandinho, Lucas, Ralf, Luiz Gustavo
Strikers: Robinho, Neymar, Alexandre Pato, Hulk, Leandro Damiao.
----------------------------------
Z kolei z ....Argentyną skład krajowy i podejrzewam, że lepiej wypadnie niż ostatnio, mecz 14 września i 28- trzeba będzie oglądać a skład jest takowy :
Bramkarze: Fabio (Cruzeiro), Rafael (Santos), Jefferson (Botafogo)
Obrońcy: Danilo (Santos), Mario Fernandes (Gremio), Bruno Cortes (Botafogo), Kleber (Internacional), Dede (Vasco), Rever (Atletico-MG), Rhodolfo (Sao Paulo), Henrique (Palmeiras)
Pomocnicy: Casemiro (Sao Paulo), Paulinho (Corinthians), Ralf (Corinthians), Romulo (Vasco), Cicero (Sao Paulo), Lucas (Sao Paulo), Oscar (Internacional), Renato Abreu (Flamengo), Thiago Neves (Flamengo )
Napastnicy: Fred (Fluminense), Leandro Damião (Internacional), Neymar (Santos), Ronaldinho (Flamengo)
Szczególnie cieszy reaktywacja mojego ulubionego piłkarza obok El Fenomeno-
Ronaldinho :D
Wawrzyniak miszczu; po jego stracie poszła kontra i Głowacki zrobił karnego i to on się pośliznął i straciliśmy 2 gola. Kolejny beznadziejny mecz Wawrzyniaka i niestety trzeba za to zapłacić. Mieć taki wiatrak na lewej obronie to nie wróży dobrze przed Euro.
Też "Sławek nie zmarnuj" nieźle szalał; 3 setki zepsuć ? :lol: Nie wiem czy to taki problem podciąć piłkę albo walnąć z całej siły nad bramkarzem. Ech, gdyby Peszce nie dygotały nogi to mógłby być man of the match a tak to jest anty bohaterem, zaraz po Wawrzyniaku.
Szkoda, szkoda, mogliśmy pyknąć reprezentantów Niemiec. Pewnie z Turkiem, Tunezyjczykiem i Szwajsztangerem graliby dużo składniej i szybciej - szczególnie w pomocy mielibyśmy problem.
Cieszy fakt, że Polacy zagrali jak równy z równym, pozbywając się kompleksów, oby na stałe, grania z Niemcami. No i bardzo dobrze opanowany element gry z kontry, fajnie stosowaliśmy pressing. Trochę irytowały zbyt szybkie straty piłki, czasami nei umieliśmy jej odpowiednio przetrzymać, pograć i przegrać prze kolejnych piłkarzy, zmusić przeciwnika do biegania. Nad tym trzeba popacować; by nie grać - 3 podania, strata, odbiór podanie, strata. :evil:
Dla mnie też oprócz Wojtka, Kuby to lewy zagrał bardzo dobry mecz; z takimi drzewami jak Metersacker to w powietrzu nie miał jak walczyć ale umiejętnie przetrzymywał piłkę i kierował grą + bramka z gry. Nieźle zagrał ten Szwed, pewniejszy był od Głowackiego, choć to debiutant :lol: Potężnych mamy obrońców, bez kitu :lol:
Murawski również bardzo fajnie się zachowywał przy kontrach, świetnie piły na boki; uruchamiajace albo Kube albo Peszke.
Ogólnie bardzo fajny meczyk - różnica w porównaniu z jakością gry z reprezentantami Niemiec ( w 2006, 2008 ) a teraz jest niesamowita; choć bez kluczowych graczy to mimo wszystko wystawili całkiem mocny skład. Nie w meczy niż reprezentantami Francji na Legii.
Co do obrony, każdy ją widział; nie jest dobrze.
Najlepszy Niemiec na boisku - Głowacki :roll:
To nie Szwed tylko Francuz Daniel Perquis. Szwed o którym piszesz to Ivo Pękalski i on nie gra jeszcze dla Polski tylko gadał że chce. :DCytat:
Nieźle zagrał ten Szwed,
Wielki niesmak po meczu, bo mogło skończyć się cudownie. Cieszy mnie jednak to, że mamy wspaniałego bramkarza, który moim zdaniem może już zaliczać się do najlepszych na świecie. Przed Szczęsnym wielka kariera ;)
Nie zapominajmy tylko, że tamte mecze to były spotkania turniejowe, a tutaj to tylko mecz towarzyski.Cytat:
Zamieszczone przez odi.profanum
Fakt, zapomniałem o Özilu i Khedirze. Neuera natomiast bym nie przeceniał-nie stanowi tak o wartości drużyny jak w latach minionych Kahn czy choćby Lehmann.Cytat:
Zamieszczone przez Marat
Neuer jest nadal pierwszym bramkarzem Niemiec i ma dopiero 22 występy w reprezentacji. On jeszcze będzie miał czas na pokazanie swojego talentu ;) Ciężko porównywać tak młodego zawodnika do takich legend jak Kahn.
Nie popadajcie w przesadny optymizm po spotkaniu z Niemcami ;) Dobry mecz raz na jakis czas kazdemu sie zdarza ;) .tak bylo za Engela(Polska vs Norwegia),Beenhakera(Polska vs Portugalia) i tak bylo wczoraj.Polacy zagrali dobrze zeby zremisowac z przeciwnikiem ktory przyjechal rozegrac...sparing ;) Dla nas to bylo wyzwanie a dla nich spacerek-i takie sa fakty.Ciekawym rezultatu tego meczu gdyby stawka byly punkty i awans 8-)
Dzieki pzpn mamy najgorszych "kibicow"-piknikow na swiecie no i prostakow.Karta Kibica miala byc swego rodzaju legitymacja rozrozniajaca latowskich kibicow od kiboli...no i roznica byla widoczna wczoraj az bardzo :lol: Zero dopingu,gwizdy w trakcie hymnu i brak zaangazowania podczas meczu-Gdanskowi gratulujemy publiki :lol: :?
Prawdziwi Kibice oleli pzpn i jego selekcyjny wybor polegajacy na haraczu.Wiec na Kadre bedzie teraz pedzic bydlo takie jak wczoraj-kompletnie nie zwiazane i zzyte z pilka nozna ;)
A no to przepraszam. 8-)Cytat:
To nie Szwed tylko Francuz Daniel Perquis.
No jasne, ale takimi meczami można sobie wyrobić świadomość grania jak równy z równym z każdym; a na turniejach często nasz zespół wychodził osrany i tylko chłopaki asystowali próbując co grać na nogach sztywnych pod ciężarem presji; nie na luzie. Oby taki mecz dał kopniaka mentalnego grajkom, choć przecież patrząc obiektywnie w meczach o stawkę nie mamy nowicjuszy; bramkarza Arsenalu, grajków Borussi, mogę też tu zaliczyć gwiazdę wczorajszego meczu "Sławek nie zmarnuj"; może się chłopina ogranie i nie będzie sam na sam kończył na galaretowatych nogach. Doszli do kadry też różnej maści "obywatele- piłkarze" co przecież też coś za granicą grają i to o punkty!Cytat:
Polacy zagrali dobrze zeby zremisowac z przeciwnikiem ktory przyjechal rozegrac...sparing ;) Dla nas to bylo wyzwanie a dla nich spacerek-i takie sa fakty.Ciekawym rezultatu tego meczu gdyby stawka byly punkty i awans 8-)
No spoko, ale i kadra się też zmieniła nieco; nie podzielam dziwkarskiego traktowania obywatelstwa ale taki Boenich czy ten Francuz mogliby faktycznie dać jakość w tyłach obronnych naszej repry.Cytat:
Nie zapominajmy tylko, że tamte mecze to były spotkania turniejowe, a tutaj to tylko mecz towarzyski.
Hmm, Lehmann na dobrą sprawę dobry miał sezon w 2006r w Arsenalu co przełożyło się na grę na MŚ. Poza tym to raczej średniak; co do Oliego no to legenda Bayernu i repry - z resztą jego gra na mś w 2002 ( poza finałem ) świetna; no i Bayern wtedy ostro cisnął w LM ( finał LM z Valencia i karniaki w 2001 ). Trochę nie ta liga jak na razie ale Neuer być może pójdzie w ślady; póki co zmienił klub na Bayern ;)Cytat:
Fakt, zapomniałem o Özilu i Khedirze. Neuera natomiast bym nie przeceniał-nie stanowi tak o wartości drużyny jak w latach minionych Kahn czy choćby Lehmann.
Też to zauważyłem. Ożywili się nieco jak gola Lewy walnął. Tak to smętnie przez cały mecz. :roll:Cytat:
Dzieki pzpn mamy najgorszych "kibicow"-piknikow na swiecie no i prostakow.Karta Kibica miala byc swego rodzaju legitymacja rozrozniajaca latowskich kibicow od kiboli...no i roznica byla widoczna wczoraj az bardzo :lol: Zero dopingu,gwizdy w trakcie hymnu i brak zaangazowania podczas meczu-Gdanskowi gratulujemy publiki :lol: :?
Odczepcie sie od chlopaka bo przynajmniej staral sie miec na oku Niemca i przeszkodzic w dosrodkowaniu no ale sie poslizgnal ;) Tylko sie pytam dlaczego dwoch innych Niemcow stalo sobie zupelnie niekrytych w polu karnym czego konsekwencja byl gol wyrownujacy na 2-2 :shock: :!: -tego juz nie zauwazyliscie ;)Cytat:
Zamieszczone przez MateuszKL
Trener Loew sam powiedział przed meczem z Polską, że chce dać w kadrze szansę młodym, utalentowanym ligowcom...Cytat:
Zamieszczone przez Lena
Ogólnie mówiąc, gdyby nie Szczęsny i trochę farta, skończyłoby się to jak mecz z Hiszpanią przed rokiem. Jedyni nasi reprezentanci, którzy w tym meczu potrafili grać, to Szczęsny i Lewandowski. Pozostałych 9 grających pomiędzy nimi to tragedia.
Peszko jest jak Manu w Legii, potrafi szybko biegać, ale jak dogoni piłkę, to nie może z nią nic przydatnego zrobić. Błaszczykowski doświadczony, ale od dłuższego czasu bez formy. Ludo ma przebłyski, ale ogólnie to przeciętniak. Środek obrony powoduje tylko 1 reakcję - łzy tęsknoty za Michałem Żewłakowem. Wawrzyniak rzadko ma mecze, żeby czegoś nie zawalił w obronie - w Legii co mecz daje praktycznie przeciwnikom gola w prezencie. Ale nie zmienia to faktu, że poza tymi pomyłkami jest jednym z lepszych polskich lewych obrońców. Boenisch po takiej kontuzji raczej będzie bez formy, więc musimy na tego Wawrzyniaka liczyć... Środek pola to masakra, Ojgen to żart, nie jest ani trochę lepszy od swoich odpowiedników w większośći klubów Ekstraklasy. Mamy jeszcze tylko Peszkę, który jako jedyny poza Szczęsnym jest w pierwszej 11 mocnego klubu. Jest jeszcze niby nadzieja, że jakiś "talent" z ligi nam "zaskoczy", tzn. Żyro, Kucharczyk, Możdżeń czy kto tam jeszcze, ale Euro to oni nam nie uratują. Po meczu można tylko powiedzieć: panowie, ku*wa, z czym do ludzi?
W mediach dzisiaj króluje Szczęsny...
Zauważyliście, że najlepsi piłkarze z polskiej kadry są wyszkoleni podczas grania w zagranicznych klubach? Większość z nich, grając u nas, nie miałaby nawet połowy tych umiejętności co teraz. Przykre, ale niestety prawdziwe.
Jedyny polski trener, który regularnie kształtuje porządne talenty, do Dowhań trenujący bramkarzy w Warszawie, który wyszkolił Kowalewskiego, Boruca, obu Szczęsnych i Fabiańskiego. Byłyby powody do optymizmu, gdyby w Piłce grało się na 5 bramkarzy i 5 w polu. Ale niestety, bramkarz jest tylko jeden i z grupy nas nie wypchnie, czego przykładem może być świetny Boruc na Euro 2008...Cytat:
Zamieszczone przez Lena
Prawdziwe i sam widziałem co to znaczy trening młodzików u Niemców i jak to wygląda u nas :| Jest duża różnica.Cytat:
Zamieszczone przez Lena
Ja widziałem swego czasu treningi pewnej znanej drużyny polskiej, ale gdybym nie wiedział ze to zawodowi piłkarze, pomyślałbym ze to lekkoatleci ćwiczą.:|
----------------
z innej bajki :D
edit:
W końcu, może się co zmieni
http://www.sport.pl/pilka/1,65082,10250 ... ciwko.html
-----------------------Cytat:
Kluby ligi hiszpańskiej, które buntują się przeciw krezusom Primera Division - Barcelonie i Realowi, chcą ustalić między sobą, że w starciach przeciwko mistrzowi i wicemistrzowi kraju będą grać rezerwowym składem. To protest wobec podziału wpływów za prawa transmisyjne do pokazywania meczów ligi. Taki stan rzeczy mógłby uderzyć w pozycję finansową hegemonów
:DCytat:
Lena
Jak napisałaś i inni, Szczęsny ma swoje dni, jak go Kahn chwali, to już coś, zawsze mówił to co myśli, nie podlizywał się ;)
http://www.sport.pl/euro2012/1,109077,1 ... echem.html
Cytat:
Jego umiejętności wysoko ocenił były bramkarz reprezentacji Niemiec Oliver Kahn, który w narodowych barwach zaliczył aż 86 występów. - Jeżeli ktoś broni uderzenia w ten sposób, to jest dla mnie bramkarzem światowej klasy - przyznał Kahn, komentujący dla stacji ZDF spotkanie w Gdańsku.