Re: pytania początkujących
Cytat:
co daje posiadanie papieża z własnej nacji
Jest lepiej nastawiony do Ciebie.
Cytat:
Czemu w każdej turze spada mi stosunek z papieżakiem? (papież jest z mojej frakcji) muszę w każdej turze dawać mu daninę (gram francuzami)
Może walczysz z chrześcijanami?
Cytat:
Czemu papież bardzo rzadko wybiera nowych kardynałów? Aktualnie w radzie kardynalskiej jest 8 pustych miejsc
Trzeba więcej kapłanów robić żeby miał kogo wybrać :D
Cytat:
czy można zrobić coś by podczas obrony zamku wrogi oblegający generał nie biegł na mnie jako pierwszy? ostatnio hre mnie oblegało, sam cesarz :D ale gdy katapultami wyrył mi dziurę w murze ruszył jako pierwszy i zginął. Trochę to wkurzające bo przez to reszta wojsk zaczęła uciekać niby wygrana ale taka wygrana mnie nie cieszy
Raczej nie.
Cytat:
Czy wróg zajmuje wyspy?
Tak
Cytat:
Czy francuscy śpieszni rycerze możnowładni (ci z dwuręcznymi toporami) powstrzymują kawalerię
Zależy jaką, rycerską z 8 szarży raczej nie, a z lżejszą dadzą radę ale duże straty poniosą, nie polecam tak robić.
Cytat:
Z ciekawości kodem odkryłem całą mapę chciałem wiedzieć jak wygląda i co się okazało na mapie jest wiele terenów rebelianckich a mam 62 turę poziom h/n
Musi tak być bo większość terenów nie była cześciami państw znanych nam z Medka.
Cytat:
CZy kampania ma jakieś ograniczenie tur np w 200 turze kończy się albo coś w tym stylu
Można grać w nieskonczoność
Cytat:
Czemu mój zabójca pomimo że jest mistrzem w swoim fachu przy zabiciu papieża lub jakiegoś władce posiada 20% nie powinno być tego więcej?
Ich jest strasznie trudno zabić to normalne.
Cytat:
kiedy pojawiają się mongołowie i tatarzy?
Nie pamiętam dokładnie ale jest kilka fal.
Różne rzeczy patrz w opisie patcha.
do 3 pytania kapłanów po mapie chodzi bardzo dużo ja sam mam ok 12 prowincji i w każdej po 2 a i tak nie wybiera nowych leniwy coś ten papież jest
To nie wiem, zawsze jak grałem i kapłanów było pełno seminarium kardynalskie też było pełne.
Mają za mało pobożności. Jak będą mieć 1 to ich papież na pewno nie weźmie.
to może wyjaśnia czemu nie bierze u mnie kapłani mają od 1 do 3 w takim razie pytam jak można tą pobożność zwiększyć
zabijanie heretyków i wiedźm nie wchodzi w grę są za słabi a nie chce mi się wczytywać co chwila zapisu gry by zmienić wynik są jakieś inne sposoby?
Wstaw wszystkich do prowincji z niskim % katolicyzmu.
Wie ktoś jak odpalić Kingdomsy(Krucjaty, Brytanie itd.) w okienku? Wiem jak zrobic to z modami mniej więcej ale tu nie za bardzo. Wie ktoś?
każda moja prowincja ma ponad 90% katolicyzmu do arabów też ciężko bo przez morze trzeba, a ja mam bardzo słabą flotę .
Za to pytanie będę pewnie pokrzywdzony ale zapytam. Czy istnieje jakiś kod który podciągnie im wiarę
no trudno nikt nie odpowiedział ale zaczynam radzić sobie z tym problemem>Zabójcy robią swoje.
Zauważyłem że przez długi okres czasu w rodzinach królewskich nie rodzą się dzieci co mnie trochę dziwi gdyż na początku gry każdy ożeniony członek rodziny miał po 3-4 dzieci a teraz wszystko ustało czemu tak jest? Każdy mój dowódca posiada żonę siedzi w zamku a i tak dzieci nie robią to trochę denerwujące gdyż mam taki okres że co 3-4 tury na tron zasiada nowy król (umierają lub giną w bitwach) niedługo zabraknie mi ludzi
Cytat:
Czy istnieje jakiś kod który podciągnie im wiarę
Google to od czego?
Cytat:
Zauważyłem że przez długi okres czasu w rodzinach królewskich nie rodzą się dzieci co mnie trochę dziwi gdyż na początku gry każdy ożeniony członek rodziny miał po 3-4 dzieci a teraz wszystko ustało czemu tak jest? Każdy mój dowódca posiada żonę siedzi w zamku a i tak dzieci nie robią to trochę denerwujące gdyż mam taki okres że co 3-4 tury na tron zasiada nowy król (umierają lub giną w bitwach) niedługo zabraknie mi ludzi
Masz ich po prostu za dużo w stosunku do terytorium i komputer stara się, żeby nowi się nie rodzili. Podbij trochę terenu, w ostateczności zaadoptuj kogoś, ale jak będzie ich mało to powinni się rodzić bez problemu.