Ehh czy komuś jeszcze prawie na ładowaniu każdej bitwy wyskakuje "Miedieval total war Napotka"? Bo coś takiego jest tylko w tym modzie... Tak częste.
Wersja do druku
Ehh czy komuś jeszcze prawie na ładowaniu każdej bitwy wyskakuje "Miedieval total war Napotka"? Bo coś takiego jest tylko w tym modzie... Tak częste.
Przez jakiś czas grania myślałem, że mod nie jest zbyt stabilny - wyrzucało mnie na pulpit itp. Jednak przeczytałem gdzieś, że powodem niestabilności moda może być to, że mam zainstalowany medieval na dysku systemowym, więc dla pewności przeinstalowałem go na inny dysk (jakieś pół roku temu, może więcej) od tego czasu, odpukać, ani razu nie miałem z nim problemu, żadne wyrzucanie podczas przewijania tur, bitwy i inne napotki. Dlatego dla wszystkich, którzy piszą, że mod jest niestabilny i pytają się czy to jest normalne, mogę śmiało napisać, że nie jest to normalne.
Nie nic takiego u mnie nie wyskakuje. Bugfixera 1.2 zainstalowałeś? Instalacja na innym dysku niż systemowy mam nadzieję?. Pomagają programy typu deffragler i gamebooster. Na wydajnośc kompa ogólnie.Cytat:
Zamieszczone przez Andrus
Ja taką sytuację miałem chyba 2 razy, więc po prostu nie toczyłem tych bitew, chyba że w następnej turze, lub w innym miejscu.Cytat:
Zamieszczone przez Andrus
Bugfixer no taaak zapomniało się, ale po zainstalowaniu zepsuł mi grę i muszę ściągać wszystko od początku (pewnie przez submody).
Dzieki Araven,defragmentacja pomogla.Mod jest miodzio ale jest cos co mnie denerwuje,mianowicie:niemoznosc podpisania pokoju z krajem ktory wydawac by sie moglo potrzebuje tego.
Gram Francja na normalnym,zaatakowali mnie Niemcy wygralem kazda bitwe zmniejszylem obszar cesarstwa o polowe,wrog jest ekskomunikowany a ja mam maxymalne poparcie u papy(jest Francuzem)
Chcialbym podpisac pokoj,ale ciagel odrzucaja,jest jakis sub mod albo inny script ktory moze to naprawic?
Na stronie 7 submodów jest nowy plik dfs czyli descr_faction_standings do Bellum. Użyj go, ale niestety wymaga nowej kampanii. Puśc na Niemców krucjate to podpiszą pokój. Na razie spróbuj z tą krucjatą na Niemców, a w nowej kampanii zagraj na nowym dfs, albo na ai Pitera + nowy dfs.
Sam mówiłeś, że na moim AI + nowy dfs się źle gra :?Cytat:
Zamieszczone przez Araven
Nie, że źle ale porównywalnie jak na oryginalnym AI. Generalnie początkującym polecam granie na oryginalnym AI z Bellum + nowy dfs ze strony 7 submodów. Lub pakiet oryginalne AI + nowy dfs + nowe ai bitewne Germanicu5 wersja 5.6 zawarte tu: viewtopic.php?f=367&t=11358
Ten nowy dfs nic nie zmienia u Niemców, są uparci jak osły dopóki ich się nie wytępi, nawet jak pozostanie im jeden zamek, a w nim jeden kmieć przy bramie nie podpiszą pokoju. Oddawanie im zajętych prowincji trochę pomaga, ale i tak są zdradliwą frakcją, zaatakują nawet przy sojuszu 10/10. Żaden z prezentowanych tu modów niczego w tej kwestii nie poprawił, według moich kampanii offkors. Krucjata jak pisze Araven to bardzo dobry sposób, ale najlepszy to spalić, wyciąć i zaorać ;)