Cytat:
To aby według Ciebie argument był rzeczowy i sprawdzony Baal - Melkart powinien pojechać do tej szkoły, nakręcić filmik ukrytą kamerą by można uznać, że to prawda?
Akurat onet ma w zwyczaju dramatyzować i przeinaczać fakty. Oczywiście w każdym newsie, może znajdować się ziarenko prawdy - jednak nie warto traktować tego jak wyroczni.
Cytat:
Nie jest istotne zrodlo lecz informacja w nim zawarta
Ta zasada tyczy też, osiedlowych plotek? ;)
Cytat:
Ograniczenie władzy papieża to zmiana duża czy mała?
W przypadku katolicyzmu, duża.
Cytat:
A jaki wg Ciebie jest ten stan pierwotny w chrześcijaństwie?
Powrót do źródeł, czyli Pisma Świętego i jego kurczowe trzymanie w każdych aspektach.
Cytat:
Kościół przeprasza z opóźnieniem i przyparty do muru przez świeckie sądy - vide skandale pedofilskie. Nie o słabość tutaj idzie a o degenerację Krk z jednoczesną emancypacją wiernych.
Kościół jest przyparty? Przez kogo? Nikt nie zmusza Kościoła do przeprosin. Społeczeństwo w dużej mierze atakuję Kościół, jednak to sam Kościół decyduję o tym, czy chcę przepraszać czy też nie. Co do degeneracji Kościoła to w pewnym stopniu się zgodzę. Trzeba zmian i to szybko, bo Kościół upada.
Cytat:
Ja jestem ciekawy kiedy w końcu ludziom otworzą się oczy i zobaczą co Kościół uczynił z naszego kraju
Gdyby w tym zdaniu było zamiast słowa Kościół, inne słowo tzn. socjalizm to w pełni bym się z tobą zgodził.