Pytanie czy Ikko-Ikki jest jakiś sposób na nina,gejsze i mnichów bo niemogą szkolić metsuke?
Wersja do druku
Pytanie czy Ikko-Ikki jest jakiś sposób na nina,gejsze i mnichów bo niemogą szkolić metsuke?
Każdego agenta możesz "uziemić" innym typem, czyli zabić nina, przekabacić mnichem itd. - na nina nie musi być konkretnie metsuke
Tylko problem kto go wykryje? Chyba że to tak powiem Ninja Fajtłapa.
Pewnie że lepiej wykrywa metsuke, ale inni agenci też mogą - u mnie przykładowo metsuke najczęściej siedzą w najlepiej zarabiających prowincjach i generują większy dochód.
Ninja mogą też wykrywać wrogich ninja i to całkiem skutecznie, zwłaszcza jak założysz siatkę szpiegowską w mieście co zwiększa ich zasięg widzenia.
Z obecnych dodatków DLC jaki jest najlepszy do rozgrywki awatara/multiplayer ? Taki, który posiada najbardziej i najwięcej przydatnych jednostek :P
Moim zdaniem Sengoku Jidai Unit Pack. Z przydatnych dostajesz bardzo silną kawalerię (jazdę ogniową), piratów Wako, którzy są świetną piechotą z mieczami i mają szkolenie kisho "wbudowane", ashigaru z długimi yari i opancerzonych samurajów oraz samurajskich łuczników z daikyu (imo najlepsi łucznicy w grze). Reszta jednostek z tego DLC jest raczej uchodliwa.
W DLC z Ikko Ikki dostajesz jazdę mnichów, która jest bardzo silna, a od 5 poziomu można jej "okrzyk" wykupić. Poza konikami jednak nic ciekawego tam nie ma.
Saints&Heroes jest nawet spoko, tylko że w porównaniu z dwoma powyższymi według mnie nie ma szans.
Tak jak kolega wyżej, Sengoku to mus, praktycznie wszystkie jednostki są przydatne. Saints and Heroes zdecydowanie nieprzydatny. Na kilka jednostek zaledwie jedna ma aurę! W drugiej kolejności poleciłbym Rots, ze względu na bohatera i najtańszych włóczników (za 144). Ikko Ikki przydatne ze względu na wspomnianą jazdę (jedyną z Hold Firmem w rodzie kawalerii), bardzo długo trzyma w zwarciu.
Kurde, zapomniałem o mnichu-bohaterze z RotSa, który jest niedrogi i bardzo mocny. Faktycznie włócznicy też są spoko jako żywa tarcza :twisted: lub do zajmowania odległych punktów. Tyle, że to DLC jest dość drogie, bo jeszcze dostajemy kampanię (która jest naprawdę fajna), a do multi daje tylko 2 użyteczne jednostki.
Witam panowie!
Odstawiłem shoguna chyba z 8 miesięcy temu albo nawet rok, bo nie pamiętam, kiedy ostatni raz włączyłem grę. Naszła mnie ochota na strategię i rzezie w bitwach. Możecie mi powiedzieć co się zmieniło od tamtej pory szczególnego? Mam generała chyba max lvl, za moich czasów mnisi wojownicy w multiplayer rządzili... Jak to teraz wygląda? Czy graficznie coś się zmieniło?
Nie mam żadnych dodatków.