Re: pytania początkujących
francja posiada taką jednostke jak awanturnicy w opisie jest że są dobrymi strzelcami jak i odziałami szturmowymi i tu pojawia się pytanie mam czasem takie momenty że muszę puścić do ataku strzelców tylko nie wiem jak to zrobić nie chce czekać aż wysztzelają wszystkie strzały by potem ruszyli do ataku chce to jakoś przyśpieszyć
co zrobić by awanturnicy przestali strzelać i ruszyli w bój
Re: pytania początkujących
Trzymać alt i wskazać atak.
Re: Pytania początkujących
dzięki :D
Wybudowałem katedrę mogłem rekrutować biskupów potem wybudowałem wielką katedrę i znów byli zwykli kapłani można pogrzebać w plikach albo ustawieniach by w wielkiej katedrze byli biskupi
mogę zacząć grę od początku bo moje państwo przez tą katedrę zbankrutowało :)
Tak, to jest bug. Można go naprawić grzebiąc w export_descr_buidlings, tylko najpierw go trzeba wypakować.
a dokładniej gdzie on się znajduje? jak do niego dojść
Najprościej to użyć komendy "unpack all" z unpackera. Nie wiem w którym dokładnie packu znajduje się ten plik.
Pamiętaj zrobić sobie kopię zapasową tego pliku zanim zaczniesz w nim coś zmieniać. By naprawić bug wystarczy znaleźć "huge_cathedral city requires factions" i pod tym w "agent priest 0 requires factions" zmienić "0" na "1". Możesz dać "2", wtedy wielka katedra powinna produkować kardynałów zamiast biskupów.
dzięki na razie jeszcze szukam tego pliku gdzie to się znajduje