Re: DYSKUSJA MEGASUBMOD (Wino+Mietek77+Aramegil+Araven)
Niestety po restarcie kompa na Full też wywala do pulpitu tj. Medvil napotyka i po grze. Light działa normalnie.
Szkoda, bo już bym Jerozolimą zamiatał niewiernych a tak lipa.
Poczekajmy jak więcej osób to pobierze i sprawdzi, może coś się wyjaśni czemu tak się dzieje.
Być może jest za dużo skryptów i komp sobie z tym nie radzi, ale wcześniej grałem normalnie i dawał rade, to czemu teraz nie miałby sobie poradzić.
Próbowałem odpalić MEGASUBMOD IV i wywaliło mnie na FULL nowej kampanii Jerozolimą i Polską jeszcze zanim pojawiła się mapa strategiczna :( Trzeba będzie chyba zrobić w końcu jakąś porządną instalkę, bo namnożyło się już tych wszystkich poprawek i dodatków... Spróbuję wrócić jeszcze do MEGASUBMOD III, a jak się nie uda to reinstalacja Bellum_Crucis_63_Parte1+Bellum_Crucis_63_Parte2+Be llum_Crucis_63_Bugfixer+MuzykaPM+PolskiMegasubmod.
Dzięki, w mordę u mnie działa. Mam dość. Usuwam link z Megasubmodem IV.
Edit: Napisałem do Mietka77 może zrobi nową instalkę, dla mapki nowej. A potem Wino kompleksową instalkę jak będzie działać.
Mietek77
1. Proszę o informację co pozmieniałeś na mapie i w skryptach. Co z klasztorami? ku mej irytacji klasztor w Gruzji nie daje bonusów do zdrowia jakie powinien. Nieźle się wkurzyłem. Była dyskusja i klasztory maiły zostać z bonusami, mam nadzieję, że ich nie usunąłęś?
2. Zrób kolejną instalkę prosze w oparciu o poprawione pliki tekstowe ok? Zarówno na Twej jak i na mojej instalce, ludziom nie działa kampania Full, o dziwo mnie działa. By Wino mógł zrobić instalkę, muszą ludzie pograć najpierw na Twej nowej mapce, a jak nie działa Full to niemożliwe.
Dzisiaj ponownie zainstalowałem na Megasubmoda2 ( mam kopie na oddzielnym dysku) instalkę Aravena MegasubmodaIV i nie działa Full a Light działa jak było wczoraj tyle, że zauważyłem coś co wczoraj mi się nie rzuciło w oczy a mianowicie : przy wyborze kampani Full opis kampani jest ok, ale już wybierająć kampanię Light opis się nie zmienia i jest taki sam jak w Full. Przecież Full i Light to zupełnie inne kampnie i ilość skryptów także jest inna.We wczesniejszych wersjach wydaje mi się, że opisy kampanii zawsze były prawidłowe i obie wersje działały przynajmniej tak było u mnie.
Nie wiem czy to jest ważne, ale komuś może to pomoże w rozwiązaniu problemu, że Full nie chce działać z nowymi zmianami i mapami mietka.
Dodatkowo wydaje mi się, że dodatek : Pakiet budynków wszelkie warianty i opis jego instalacji nie jest dostatecznie opisany i może tutaj przy jego instalacji coś się wykonuje nieprawidłowo, bo jest wiele opcji do wyboru.
Cytat:
Zamieszczone przez Dudas
Dzisiaj ponownie zainstalowałem na Megasubmoda2 ( mam kopie na oddzielnym dysku) instalkę Aravena MegasubmodaIV i nie działa Full a Light działa jak było wczoraj tyle, że zauważyłem coś co wczoraj mi się nie rzuciło w oczy a mianowicie : przy wyborze kampani Full opis kampani jest ok, ale już wybierająć kampanię Light opis się nie zmienia i jest taki sam jak w Full. Przecież Full i Light to zupełnie inne kampnie i ilość skryptów także jest inna.We wczesniejszych wersjach wydaje mi się, że opisy kampanii zawsze były prawidłowe i obie wersje działały przynajmniej tak było u mnie.
Nie wiem czy to jest ważne, ale komuś może to pomoże w rozwiązaniu problemu, że Full nie chce działać z nowymi zmianami i mapami mietka.
Dodatkowo wydaje mi się, że dodatek : Pakiet budynków wszelkie warianty i opis jego instalacji nie jest dostatecznie opisany i może tutaj przy jego instalacji coś się wykonuje nieprawidłowo, bo jest wiele opcji do wyboru.
To nie ma znaczenia, opisy są w pliku strat, a oba te pliki w full i light są identyczne poza właśnie opisami.
Dudas z każdym budynkiem z pakietu Megasubmod III działa, co tam opisywać są różne budynki, bo jedni chcą free_upkeep inni nie, tak samo ograniczona rekrutacja. Zamieniasz budynek usuwasz map.rwm nowa kampania i tyle. Co 6 stron instrukcji do tego ma być?
Edit: Dudas wejdź do Bellum po Megasubmodzie IV do data/world/maps/campaign/custom i do Full a potem do descr_strat i powiedz co pisze u góry Full czy Light. I odpisz mi na Forum albo na PW.
U mnie jest Kampania Full napisane.
To dobrze jest. Dziś może Mietek77 przygotuje poprawiony zestaw do instalacji. Sam nie wiem, pisałem wiele razy obie kampanie mi działają już po plikach od Mietka77.
Edit: A jak macie Wybierz kampanię, to po prawej stronie dla Full jest opis Full, a dla Light, light?
Ja mam przy Full po prawej Full, przy Light po prawej Light. Tylko opisy poniżej dla obu są te same jak dla Full.
Jak to te same opisy, nie rozumiem. Ja mam po lewej 4 różne kampanie do wyboru w tym Light i Full.