Zależy kto co woli. Ja uwielbiam filmyCytat:
Zamieszczone przez lofdi
gdzie są ostre kobiety, dużo krwi i poniekąd bezsensowność. Jak ktoś lubi filmy Tarantina, to i Machete polubi.
PS. No i ten latynoski klimat. Very good.
Wersja do druku
Zależy kto co woli. Ja uwielbiam filmyCytat:
Zamieszczone przez lofdi
gdzie są ostre kobiety, dużo krwi i poniekąd bezsensowność. Jak ktoś lubi filmy Tarantina, to i Machete polubi.
PS. No i ten latynoski klimat. Very good.
Ja lubię filmy Tarantino, ale Machete jest po prostu słaby. Jak na ten klimat za mało czarnego humoru, ironicznych sytuacji, rozciągniętych dialogów.
Nie wiem czy macie na uwadze drobny szczegół - Tarantino nie był reżyserem tego filmu.
Rodriguez i Tarantino to jedna spółka. Zawsze jeden u drugiego coś dorzuci do filmu od siebie. :D
Oczywiście, ale mimo wszystko nie zakłamujmy faktów. Film wyreżyserował Rodrigez, nie Tarantino. To że się znają i często pracują razem nic nie zmienia ;)
:lol: Nie jesteśmy idiotami.Cytat:
Zamieszczone przez Witia
Chodzi o to, że obaj reżyserzy tworzą prawie takie samo kino, tylko Tarantino ma lepsze osiągnięcia. Jest on współproducentem "Maczety", dlatego miał pewnie znaczny wpływ na jej realizację.
Możecie mi polecić mi jakiś dobry film o Japonii? Albo kilka? Nie chodzi mi tutaj o jakies ninja albo "dom latających sztyletów"(nie wiem czy dobry tytuł).
Chodzi mi o wojenno japoński film, którym mógłbym się wczuć w nadchodzącego Shoguna2. Bo na razie to Japonia kojarzy mi się tylko z tymi zakonami nożowników i ew. z kamikadze i drącymi się "banzai" fanatykami z II world war.
Siedmiu samurajów 8-)
i inne samurajskie historie Kurosawy...
chociaż ciekawi mnie czy są jakieś nowe filmy (nie będące jednak w stylistyce anime :p ) historyczne japonskie?
przypomniał mi się też całkiem dobry Zatoichi z tych nowszych.
Wspomniany "Siedmiu samurajów" najlepszy. Dobry jest też "Straż przyboczna" i jego sequel "Sanjuro" Z wojenno-samurajskiego Kurosawy można byłoby wymienić jeszcze "Kagemusha", "Ran", ale te filmy niekoniecznie mogą przypaść do gustu...
Inny znany reżyser klasyków to Masaki Kobayashi - "Samurai Rebellion". Inny Hiroshi Inagaki twórca słynnej "Samurai Trilogy" trzyczęściowej dramy o legendarnym szermierzu Musashim, z tym, że nigdy tych 3 filmów nie widziałem.
A oglądaliście "Przekręt" z Bradem Pittem jako cygańskim mistrzem walki na gołe pieści
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:A...zVBKJUnp72-MXF