haha Ronaldo, ostatnio jaka napinka, czy wszyscy mezczyzni z tego pedalskiego panstwa musza zachowywac sie jak cioty i panienki?
Rudniev rozpieprzyl :mrgreen:
Wersja do druku
haha Ronaldo, ostatnio jaka napinka, czy wszyscy mezczyzni z tego pedalskiego panstwa musza zachowywac sie jak cioty i panienki?
Ostatnio zacząłem na powrót oglądać polską ligę i jak na nasze warunki mecz Lech z Jagą robi wrażenie, widać że Jaga miała pomysł na grę- ręka Michniewicza, ale jak Aquila stwierdził...Cytat:
Zadziwiło mnie zachowanie tzw. kibiców Lecha, trza było protestować jak ruszyła afera korupcyjna, teraz to zamiatane jest pod dywan, chociaż wiem od tych co jeżdżą na mecze ( jakiś tam drużyn)mniej jest już dziwnych spotkań, dlatego czołówka jest tak wyrównana, ale powtarzam zawsze mogę się mylić ;)
Nasze drużyny nie są monolitem. Wszystko opieramy o jednego dwóch zawodników. Lech gra tylko dobrze jak gra dobrze Stillić a Rudnevs wykańcza. Legia gra tylko dobrze jak grają razem serbowie Ljuboja i Radović a Wisła gra dobrze jeżeli w formie jest Melikson. To za mało żeby być dobrym zespołem nie tylko na Polskim podwórku bo w LE jak widać polskie drużyny albo się kompromitują jak Wisła albo grają słabo jak Legia. Polska liga to najsłabsza liga w Europie więc dobre występy w niej to jednak trzeba brać przez pewną poprawkę właśnie ze względu na ten fakt ze potęgą futbolu nie jesteśmy i 3:0 Lecha to inny wymiar niż 3:0 Barcelony. A niektórym w głowach się już zagotowało i nazwali Lecha polską Barceloną pasuje to jak pięść do oka.
Akurat np. w rewanżu ze Spartakiem Radovic pauzował za kartki, a Ljuboja nic nie strzelił... Ale fakt, że bardzo dużo od nich zależy.Cytat:
Legia gra tylko dobrze jak grają razem serbowie Ljuboja i Radović
United 3:0 Chelsea do przerwy :mrgreen: Choć 2 gole po spalonych... :shock:
Wyjdź człowieku, najsłabsza liga w europie :lol: Żeby "kompromitować" się w pucharach, trzeba najpierw do nich dojść, to raz, dwa, że po 1 meczu nie wiele można powiedzieć, a Legia grała na wyjeździe z PSV Eindhoven, litości, wynik inny niż przegrana (i tak minimalna) byłby niespodzianką. Zresztą w niemal każdej drużynie są zawodnicy świadczący o jej sile i nie ma co gadać, że bez Rudnevsa i Stilica Lech by dostawał baty, bo zabierając 2 najlepszych grajków takiej Barcy też różowo by nie było, to oczywiste. Zresztą w Lechu są zawodnicy, którzy wiele nie odstają (choćby Tonew i Możdżeń ostatnimi czasy, plus Injac wykonujący świetną robotę w środku pola i od czasu do czasu strzelający bramki z dystansu, czy Krivets, musi jednak wrócić do formy po kontuzji). W Wiśle czy Legii jest tak samo, ten 1 zespół - poza Meliksonem Biton (wiem, że akurat w meczu z Odense słabo zagrał), Kirm, Małecki, Illiev, nawet taki Lamey jak jest w formie to potrafi ładnie wspomóc drużynę, np. w eliminacjach w zasadzie strzelił 2 bramy). Natomiast o warszawskim zespole wspomniał Czik, 3 bramy wbite Spartakowi, praktycznie bez udziału Radovica i Ljuboji.Cytat:
To za mało żeby być dobrym zespołem nie tylko na Polskim podwórku bo w LE jak widać polskie drużyny albo się kompromitują jak Wisła albo grają słabo jak Legia. Polska liga to najsłabsza liga w Europie
A kto ostanio nie przegrywa z Barceloną? Przynajmniej Real stara się z nimi grać czego o Arsenalu powiedzieć nie można.Cytat:
Dlaczego Real przegrywa z Barceloną?
Po prostu mu zazdrościsz; jest "przystojny bogaty i gra świenie w piłkę" :lol: bez kitu, nie cierpię tego Ronaldy.Cytat:
Patrząc na zachód od nas to tak; grajki z naszej ligi to drewniaki nie mające ani dryblingu ( w większości ) wykończenia, braki w wyszkoleniu, braki taktyczne. No ale to nie jest od dziś; poziom sie powolutku podnosi - głównie za sprawą hord najemników i grajków z Bałkanów. Mimo wszystko nasza liga jest jedna ze słabszych i to są po prostu fakty.Cytat:
To za mało żeby być dobrym zespołem nie tylko na Polskim podwórku bo w LE jak widać polskie drużyny albo się kompromitują jak Wisła albo grają słabo jak Legia. Polska liga to najsłabsza liga w Europie więc dobre występy w niej to jednak trzeba brać przez pewną poprawkę właśnie ze względu na ten fakt ze potęgą futbolu
Nie znasz się, sędziowie mają zawsze rację :lol: http://www.youtube.com/watch?v=fQ2wvLuXb4gCytat:
United 3:0 Chelsea do przerwy :mrgreen: Choć 2 gole po spalonych... :shock:
NOW WE SEE MORE!
Mówiąc o ekstraklasach na wzór zachodni to tak. Najsłabsza liga.Cytat:
Wyjdź człowieku, najsłabsza liga w europie :lol: Żeby "kompromitować" się w pucharach, trzeba najpierw do nich dojść, to raz, dwa, że po 1 meczu nie wiele można powiedzieć
a Trabzonspor z Interem na ich obiekcie. Jakie to ma znaczenie; gra się swoje a jak się nie umie grać to się dostaje baty i wymówki nie pomogą. No chyba, że mówimy o meczach bardzo wyrównanych, gdzie decydują pojedyncze błędy.Cytat:
a Legia grała na wyjeździe z PSV Eindhoven
Absurd; róznica jest taka, że bez Łotysza i Stilica klub traci 90% swojej siły i pomysłu na grę. Reszta to kelnerzy biegający za piłką. W Barcelonie takich dobrych grajków to jest oprócz Xaviego, Messiego, Iniesty są jeszcze inni; co najważniejsze drużyna gra zespołowo, w oparciu o umiejętności indywidualne ale w oparciu o myśl na boisku, myśl grania drużynowego; i w cale nei ma aż takiej różnicy, gdyby na miejscu Iniesty pojawił się Thiago - może by goli było nieco mniej. Mimo wszystko równowaga w zespole zostałaby zachowana a szkielet grania by się utrzymał ( dla Barcelony wbrew pozorom każda pozycja - za wyjątkiem Xaviego jest do zastąpienia ) aż w takim stopniu zachwiana jak to ma miejsce w Lechu.Cytat:
Zresztą w niemal każdej drużynie są zawodnicy świadczący o jej sile i nie ma co gadać, że bez Rudnevsa i Stilica Lech by dostawał baty, bo zabierając 2 najlepszych grajków takiej Barcy też różowo by nie było, to oczywiste.
Jedyny który potrafi grać po europejsku w Wiśle jest Melikson - reszta to są totalne drewniaki ustępujące praktycznie w każdym elemencie rzemiosła piłkarskiego; niestety gdzieś trzeba szukać przyczyn tego, że Wisła błaźni się w pucharach już n-ty raz z rzędu, praktycznie będąc o klasę gorszą drużyną; i to nie po jednym meczu; bo z Apoelem grali całkiem neidawno; a jak się prześledzi wyczyny Wisełki na przestrzeni lat to krzywa występów klaruje się na równym poziomie.Cytat:
W Wiśle czy Legii jest tak samo, ten 1 zespół - poza Meliksonem Biton (wiem, że akurat w meczu z Odense słabo zagrał), Kirm, Małecki, Illiev, nawet taki Lamey jak jest w formie to potrafi ładnie wspomóc drużynę, np. w eliminacjach w zasadzie strzelił 2 bramy).
Akurat Legia to jest dobra jako zepsół; nie ma jednego dobrego piłkarza a wszyscy średni ( nawet na warunki polskeij ligi i to jest siła klubu ). Choć Podbeskidzie potrafiło "rozmontować" ten monolit :lol: Dla mnie jest to nie do pomyślenia by drużyna grająca o miszcza dostawała na swoim obiekcie od amatorów. Kolejny absurd polskiej ligi.Cytat:
Natomiast o warszawskim zespole wspomniał Czik, 3 bramy wbite Spartakowi, praktycznie bez udziału Radovica i Ljuboji.
no ładnie ładnie, Levante 1-0 Real :lol:
Widziałem mecz i Levante spokojnie mogło 3:0 wygrać jakby z zimną krwią kończyli kontry :lol: Beznadziejny mecz Realu :(
No cóż...głupie zachowanie Khediry. Jego strata zaważyła mocno na efektywności gry Realu.
Khedira nie błysnął ale też nic ciekawego nie grali nawet przy jego obecności na boisku. Co spadła jakość gry po meczach reprezentacji a Barca stuka w tym czasie 8 goli. No nic, dobrze, że są takie niespodzianki; przynajmniej ma się złudne uczucie " że każdy może wygrać z każdym".
No ostatnio Wisła jest w bardzo słabej formie, ale Legia wygrała już ze spartakiem, przegrała minimalnie z PSV, Wisła w lidze też dość słabo gra, z Lechem np. miała 20 minut dobrej gry i się udało, ale na europe to nie wystarczyło, a jakby Wisła miała pecha, to by po pierwszych kilkunastu minutach mogła mieć ostry wpie%*@&# ;)Cytat:
Zamieszczone przez odi.profanum
Ja nie mówie, że Polska liga jest jakaś bardzo silna, ale gramy w końcu dość regularnie w pucharach (ostatnimi laty Lech dwa razy się dostał, teraz Wisła i Legia), nie da się od razu wymiatać w lidze mistrzów, póki co idziemy do przodu i trzeba mieć nadzieję, że się nie zatrzymamy.
A liga litewska, łotewska, estońska, wysp owczych, san marino czy węgierska :?: :PCytat:
Zamieszczone przez Ronin
Z czym my się porównujemy? :D :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Maharbal
http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/dudu ... tykul.html
Jeżeli to nie plotki, to zostaje mi jeno kibicować drużynie Brazylii :D moja sympatia zza oceanu, może i nie w formie i 9 lat bez sukcesów, ale to co wyprawia się z polską reprezentacją, to mimo mojej tolerancji, za dużo...
Wbrew temu co się sądzi, a raczej niektórzy, są zawodnicy z Polski co potrafią grać, ale po co stawiać na naszych pieczołowicie zgrywać ich ze sobą, Smuda miał wystarczająco czasu. Fakt z obrońcami ciężko, ale też bez przesady. Ja mam kibicować niemiecko- francusko- izraelskiej- polsko reprezentacji?
Dzięki :D
Tylko jeden komentarz nasuwa mi się w tej chwili:
http://www.youtube.com/watch?v=OU8kfoPS ... re=related
http://euro2012.onet.pl/reprezentacja-p ... tykul.html a repra zaczyna nabierać wyrazu burdelu, którym przyjmuje wszystkie d***ki znające się na swoim fachu :roll: - znaczy piłkarzy. Smutne jak koszulka reprezentacji stała się zwykłą szmatą, która sobie byle śmieć może podetrzec dupsko.
Za jednym z forum Onetu, co sądzicie? :oops:-------------Cytat:
Szczęsny -
- Piszczek , Perquiz , Boenish -
- Polanski , Dudka -
- Błaszczykowski , Obraniak , Melikson -
- Lewandowski , Aquafresca .
edit
Trzeba przyznać rację Tomaszewskiemu, co do reprezentacji ma rację, a tu dalej o nowym reprezentancie
http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/meli ... tykul.html
Cytat:
Maor Melikson wybrał grę dla reprezentacji Polski. Ale przyznaje, że dalej czuje się przede wszystkim Izraelczykiem. - Nic tego nie zmieni - mówi. - Kiedy marzenia się nie realizują, zaczynasz myśleć realistycznie - tak komentuje swój wybór gry dla Polski.
Cytat:
co sądzicie?
a jaką wymysliles nazwe dla tego tworu ? bo zadna reprezentacja to nie bedzie.
panie zydek, tu nie chodzi o zadne marzenia, ale o to ze jestes frajerem bez zasad
Robią z tego klub, a nie reprezentację.
Można 1, 2 ale nie każdego kto chętny! Dlaczego w siatę jesteśmy w stanie zrobić sobie 6 złożoną z Polaków a piłce rzuciliśmy się jak psy na odpady po innych reprezentacjach :shock: ?
Grałem swego czasu w siatkówkę i tam jest sprawa prosta, od lat czterdziestu, od lat 70- tych, tamtego wieku klepie się piłkę od najmłodszych roczników po seniorskie drużyny.Cytat:
Jest zaplecze trenerskie, techniczne itd...Co rusz dzięki pewnej masowości, a wcale mało ludzi nie gra w siatkę, wyłapuje się Wlazłych, Kurków i Kubiaków...Teraz mimo że nie grali najlepsi, zdobyliśmy 3 miejsce w Europie...
Czyli to, co wcześniej było wielokrotnie powtarzane w tym temacie, nie ma w piłce masowości w ilości, nie ma zaplecza trenerskiego, bo nie ma, nie oszukujmy się. Nasi trenerzy nie pracują za granicami Polski, jedyny przypadek to Nowak i Warzycha w USA, ale oni tam zdobywali trenerskie szlify....
Wiem, że wiesz o tym ;) i inni, ale póki się nie zmieni organizacji itd...to będziemy tworzyć takie twory jak teraz Smuda nam sprokuruje, czyli
Internazionale Poland...
No właśnie. Niestety chwilę nam zejdzie zanim ludzie się nie domyślą, że sukcesy się z niczego nie biorą :roll:
Wracając do Meliksona. Podobno niektórzy spośród narodu wybranego grozili mu śmiercią za próbę "zdrady" http://www.sport.pl/sport/1,65025,10..._smiercia.html. Gdyby ostatecznie zagrał dla Polski to pewnie i u nas znaleźli by się tacy co by mu śmiercią grozili - z kolei za to, że jest Żydem. Jak na razie nie chce grać w żadnej reprezentacji.
Niech wiec sie trzyma z daleka od naszej reprezentacji.
A co na to "Gówno Prawda" Szechtera ? :lol: Zawistne głupie Polaczki nie chcą wspaniałego Meliksona do kadry?
W La liga Real i Barcelona idą jak burza; nie wiem co się dzieje ale jest to co najmniej dziwne.
Mniejszą zdrada by już chyba było jakby dla Niemiec miał grać :lol:Cytat:
Poza tym to w Niemczech grają Polacy, a nikt ich od zdrajców (nikt poważny) nie wyzywa, a w Niemcy nam też sporo narobili i wielu nas tam nie lubi. Narzekamy tak na fanatyzm Polaków, a inni są gorsi.
Cieszę się że w bramce Jagiellonii jest Baran :lol: Uprzedzając Maharbala, że niby obrażam, tak nazywa się bramkarz i ma podobne zacięcie do tej funkcji, za co mu i Michniewiczowi dziękuję :) Co w żaden sposób nie ujmuje zasług Widzewa :D
Z innych...
Bakero musi odejść :lol:
-----
Dawny Lechita owacją na stojąco żegnany przez kibiców FC Koeln, schodzi przed końcem spotkania :D
Troszkę dziwny skład, szczególnie linia pomocy, czemu ten człek patrzy na wiek, a nie na formę zawodników, a wy co sądzicie?
Cytat:
Kadra na mecze z Koreą Płd. i Białorusią:
Bramkarze: Wojciech Szczęsny, Łukasz Fabiański (obaj Arsenal Londyn).
Obrońcy: Arkadiusz Głowacki (Trabzonspor), Dariusz Dudka (AJ Auxerre), Marcin Wasilewski (Anderlecht Bruksela), Łukasz Piszczek (Borussia Dortmund), Damien Perquis (FC Sochaux), Jakub Wawrzyniak (Legia Warszawa), Tomasz Jodłowiec (Polonia Warszawa), Grzegorz Wojtkowiak (Lech Poznań).
Pomocnicy: Ludovic Obraniak (OSC Lille), Adam Matuszczyk, Sławomir Peszko (obaj FC Koeln), Eugen Polanski (FSV Mainz 05), Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Adrian Mierzejewski (Trabzonspor), Maciej Rybus (Legia Warszawa), Rafał Murawski (Lech Poznań).
Napastnicy: Robert Lewandowski (Borussia Dortmund), Paweł Brożek (Trabzonspor).
co tam robia kuba "sie wyjebalem" i arek "zawsze mam pecha" ?
Kadra dobra ale niech wyrzuci tego Polańskiego bo powiedział że nigdy nie zaśpiewa Mazurka ten SZWAB a teraz wielką ma miłość do POLSKI
A co powiecie na temat MAORA MELIKSONA?? ja zacznę że chociaż Żyd to przydałby się jako rozgrywający
Juz widze te nisamowicie merytoryczne posty w wykonaniu Kacprrka 8-)
Ja sie z kolei zastanawiam co tam robi ta ofiara Glowacki
Będzie przewodził naszej defensywie. Jakiś problem, faszyści? Przecież to są super Polacy.
Super potykający się Polacy o nierówności murawy...Szukający punktu zaczepienia w kosmicznym żywiole piłki nożnej. :lol: Ci którzy grają 90 minut, a nie do końcowego gwizdka sędziego, oni ostoja profesjonalizmu i zdrowego podejścia do uprawianego zawodu. :D To co Głowacki wyprawiał z Interem przez pierwsze 35 minut to masakra była, jego koledzy musieli wszystko nadrabiać, dobrze że im się udawało, co widać po wyniku, ci co oglądali to wiedzą o czym mówię :)Cytat:
Nie ich wina, że takie boiska do dupy w całej Europie są :(Cytat:
Super potykający się Polacy o nierówności murawy..
Bo u nas się szybko strzela gole a dalej to taka zabawa z przeciwnikiem, polska tiki taka.Cytat:
Ci którzy grają 90 minut, a nie do końcowego gwizdka sędziego, oni ostoja profesjonalizmu i zdrowego podejścia do uprawianego zawodu. :D
Dryblował, główkował strzelał. 11/10 oficjalna nota.Cytat:
To co Głowacki wyprawiał z Interem przez pierwsze 35 minut to masakra była, jego koledzy musieli wszystko nadrabiać,
farcili.Cytat:
jego koledzy musieli wszystko nadrabiać, dobrze że im się udawało, co widać po wyniku, ci co oglądali to wiedzą o czym mówię :)
Manchester idzie jak huragan przez swoją grupę, od remisu do remisu. :lol: Ciekawy meczyk - 1sza połowa Real Ajax. Fajna brama Ronaldo - 7 podań. No i bramka Benzemy ( podanie przez pól boiska od Alonso i asysta Kaki ) 8-)
Ja sie z nim akurat zgadzam, jak mam już oglądać kogoś kto przegrywa, to naszych, a nie Niemców z odzysku.Cytat:
Zamieszczone przez voitek
dzis sobie obejrze BVB
W takim razie w jakim celu tak dba sie o polonie w Polsce? Po to zeby potem wypiac sie na tych ludzi twierdzac, ze nie sa PolakamiCytat:
Zamieszczone przez Piter
Jak wspomniał poprzednik, on sam nie uważa się za Polaka, tym bardziej ja go nigdy nie uznam za Polaka, nie ważne co zrobi, bo chce po prostu kasy, którą zarabia z reklam, które ja oglądam.Cytat:
Zamieszczone przez voitek
Sympatycy milicyjnego klubu mogą czuć się usatysfakcjonowani. Ich pogromcy sprawują się bardzo dobrze w LM i chociaż to mają na osłodę. Co do dzisiejszych spotkań...Cóż, milicjanci przegrywają z hukiem, co do Legii wszystko się może zdarzyć ;)