Re: Komputery,programy,sprzęt itd. - temat ogólny
Nie widziałem żadnej daty ważności na tubce, a pasta chyba nie może się zepsuć... A może może? :lol:
Czytałem coś o Arctic Silver, ponoć jest dobra, ale nie jestem w tym obeznany. No cóż, jutro jeszcze zajrzę do wnętrza komputera i popróbuję coś dobrego tam zrobić. Chociaż może już dość dobrego narobiłem :roll:
Teraz tak patrzę na tego screena, którego dodałem i tak się zastanawiam - czy napięcie -12V jest normalne? :|
Ja nie mam pojęcia :D cóż,data ważności to nie jest taka raczej ważna,tu chodzi coś ty za dziadostwo kupił.Niech ktoś się jeszcze wypowie :P tak o
Mam taki problem z youtube. Generalnie zauważyłem, że część nowszych filmów dostała obok opcji wyboru jakości także wybór szybkości odtwarzania. I tutaj pojawia się problem. Nie mogę w takich filmach zmienić jakości odtwarzania. Czy wybiorę 240 czy 720 film prezentuje się tak samo. O co chodzi?
Dobra, skoro pisaliście że coś z pastą skopałem to usunąłem ją i założyłem jeszcze raz, ale tym razem w inny sposób.
Teraz sytuacja wygląda tak:
W biosie temperatura około 21°C, w "czasie spoczynku" 25-30°C, podczas gry jak dotąd najwyżej 66°C (najwyższa bezpieczna dla mojego procesora to 72.6°C), przy czym gra cały czas miała 61-100 FPS-ów (najmniej było 61) :mrgreen:
Widać, moje początkowe umiejętności nakładania pasty były co najmniej wątpliwe :lol: .
Nie miałem pojęcia, że ta pasta ma aż takie znaczenie :P
Dzięki za pomoc :D
Cytat:
Mam taki problem z youtube. Generalnie zauważyłem, że część nowszych filmów dostała obok opcji wyboru jakości także wybór szybkości odtwarzania. I tutaj pojawia się problem. Nie mogę w takich filmach zmienić jakości odtwarzania. Czy wybiorę 240 czy 720 film prezentuje się tak samo. O co chodzi?
Dziwnie - to jest już dość długo na YT i u mnie działa normalnie, po prostu przełączam na lepszą jakość i albo się płynnie zamienia po chwili, albo zaczyna bufor od danego momentu. Możliwe, że jakiś filmik został dość niedawno wrzucony to jeszcze nie ma tej lepszej wersji zuploadowanej na serwer YT
No własnie ja to zauważyłem niedawno. Bo jeśli mam starszy filmik i wciskam hd to albo buforuje się i za chwile jest hd, albo klikam dalej czy blizej na pasku i mam od razu, a tutaj nic sie nie dzieje, jakbym klikal w próżnie:P
Czasami takie błędy się zdarzają. Może zaktualizuj wszystkie wtyczki i inne pierdoły
Tylko nie bardzo wiem co mam zaktualizowac.. Uzywam chrome, nie mam żadnych wtyczek, pokazuje mi że wersje mam aktualną, flash mam zaktualizowany. Sprawdzałem na innych przeglądarkach i tam w ogóle nie ma opcji przyśpieszenie, wszystko jest po staremu i działa. Coś jest w takim razie z Chrome, ale nie mam pojęcia jak to naprawic.
Reainstal nic nie dał... To chyba cos z flash playerem w chromie. Generalnie na niektórych stronach, nie mogę wejść w "zakładki". Albo wyświetla mi się, że potrzeba flash playera. Tylko, że chrom ma wbudowanego i ten niby jest aktualny. Ten zwykly z kompa też jest aktualny. Wyprzedzając, tak reinstalowałem flasha:P