Wyklucza z wiary chrześcijańskiej, inne państwa mogą na Ciebie najeżdżać bez ryzyka ekskomuniki, ludzie się buntują, nie możesz brać udziału w krucjatach itp. Lepiej prowadzić wojny tak by jej nie otrzymać.
Wersja do druku
Wyklucza z wiary chrześcijańskiej, inne państwa mogą na Ciebie najeżdżać bez ryzyka ekskomuniki, ludzie się buntują, nie możesz brać udziału w krucjatach itp. Lepiej prowadzić wojny tak by jej nie otrzymać.
Do tego porządek we wszystkich osadach spada o 15% z powodu niepokojów religijnych.
Wyprowadz z danej osady generala lub kilka oddzialow a nastepnie wroc nimi do tej samej osady w tej samej turze a zobaczysz ze poziom zadowolenia sie poprawi ;)Cytat:
Zamieszczone przez Domen
Pod tym "itp" kryje się najgorsza możliwość - niebezpieczeństwo zwołania krucjaty na Twoją stolicę. Jak już się tą nieszczęsną ekskomunikę dostanie, to należy się jej jak najszybciej pozbyć - zabijając skrytobójcami papieża, lub wysyłając swego króla w samobójczą misję.Cytat:
Zamieszczone przez Lwie Serce
Problem leży w czasie - im dłużej z tym zwlekasz tym większa szansa, że nawet zamordowanie papieża i strata kilku kolejnych władców, nic nie pomoże. Kilka razy będąc potęgą, musiałam borykać się z krucjatami do czasu całkowitego wyeliminowania papieża z gry.
ja ekskomuniki się nie obawiam, posiadam 12 kardynałów a niedługo będzie ich 13 :D .Papież jest francuzem a w razie czego zawsze koło papieża stoi mój najlepszy zbójca jak dostanę ekskomunikę, pomogę papieżowi opuścić ten świat i wejdzie inny który zrzuci ze mnie ekskomunikę :D
Czy można zmienić rodzaj straży przybocznej genarała na inny rodzaj np piechote? jak tak to przosze o wyjaśnienie jak.
Można, ale to nie jest pytanie dla początkujących, tylko pytanie o robienie swojego moda. viewforum.php?f=249 - może tu znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie.
Siemanko mam pytanko co do gry Medieval 2 Total War.
Gdy już wybudowałem gildie odkrywców w metropolii nie przychodzą mi wcale misje ani propozycje ulepszenia gildi.Co mam robic żebym dostał misje,propozycje powiększenia gildi (wiem 250 pkt ) ale jak je zdobyc skoro juz mam metropolie i wszystko rozwinięte w tym mieście na maxa (cała flota stoi daleko od stolicy).
Proszę o podpowiedzi co zrobic aby rozwinąc tą gildie bo chce bardzo szybko odkryc ameryke.
Byłbyś tak miły, żeby pisać w JEDNYM temacie? Takie spamerstwo nie pomoże ci uzyskać odpowiedzi, a irytuje tych, którzy czytają.
Co do tematu:
Amerykę odkrywasz karakami, a nie żadną gildią odkrywców. Jeśli masz taki plik, w którym są opisane gildie i nie możesz skorzystać z żadnego rozwiązania na zwiększenie punktów to jej nie rozbudujesz - proste.
Jeśli chcesz to Ci podeślę ten plik, a tutaj masz bonusy do gildii odkrywców:
Kod:Gildia odkrywców:
- rekrutacja kupca: +10 lokalnie
- budowa portu: +10-30 lokalnie, +0-5 globalnie
- budowa przystani: +10-25 lokalnie, +0-5 globalnie
- duża odległość floty od stolicy: +1-4 globalnie
- wykonanie misji gildii: +10-30 globalnie
- niewykonanie misji gildii: -10-30 globalnie