Re: Dyskusja ogólna i download
Cudów nie ma, programy mogą nieco pomóc na wydajność, ale parametry techniczne, procesor, ilość pamięci i inne takie też są ważne. Mody mają dużo większe wymagania niż Kingdoms. Do 6.3 są submody i skrócone campaign_scripty, poszukaj na TWC, przez co dużo szybsze tury.
Nie wiem czy piszę w dobrym miejscu z góry przepraszam :) Chciałbym sie spytać czy to normalne, że jednostki w czasie bitew poruszają się wolniej, jakby w zwolnionym tempie? Czy taki był cel autorów czy tylko ja tak mam? P.S. Posiadam SS6.4
A dużo wolniej się poruszają czy tylko nieznacznie wolniej? Spróbuj obniżyć opcje grafiki i skalę jednostek na mnieszą na moment. Jak masz skalę jednostek dużą zmniejsz na normalną i sprawdź jak się ruszają, jak podobnie jak poprzednio to tak ma być.
U mnie tak samo-poruszają się jak w zwolnionym tempie mimo iż grałem na średnich a skala jednostki była na małej.
Witam mam problem z długością tury w S.S w pierwszym okresie tura trwa ok 10/15 min totalna porażka, w drugim ok 3/5 min jest to uciążliwe i nie da sie grać normalnie można temu jakoś zaradzić ?
EliminatorT -porządki na kompie, najnowsze sterowniki i usuń map.rwm z base moda może to coś da.
Husarz1993 - niestety SS 6.4 wymaga mocnego kompa, zajrzyj do działu i Bellum Crucis tam jest link do Programów do poprawy wydajności kompa. Powinno co nieco pomóc. Możesz usunąć niektóre skrypty z campaign scriptu. To skróci czas tury ale gra nie będzie taka ciekawa.
chodzi ci o viewtopic.php?f=291&t=12080&p=264251#p264251
już sciągałem nic nie pomógł a kompa wydaje mi sie że nie mam takiego złego procesor Intel Core 2 duo 3 GHz RAM 4 GB
a co do campaign scriptu to co np usunać ?
a i jak napoczątku wybieram http://pokazywarka.pl/zns3o8/ to któro wybrać żeby był największy rozpierdziel (jak najtrudniej) bo tylko jak wypadają mongoły czy tatarzy to jest troche zabawy z nimi bo tak to z państwami istniejącymi żeby ich roznieść to nie sztuka. i czy to wpływa na płynność gry ?
Albo podajcie jakiś mod żeby sie działo :twisted:
Cytat:
Zamieszczone przez Husarz1993
a i jak napoczątku wybieram
http://pokazywarka.pl/zns3o8/ to któro wybrać żeby był największy rozpierdziel (jak najtrudniej) bo tylko jak wypadają mongoły czy tatarzy to jest troche zabawy z nimi bo tak to z państwami istniejącymi żeby ich roznieść to nie sztuka.
Albo podajcie jakiś mod żeby sie działo :twisted:
Bellum viewforum.php?f=367 + polski megasubmod
viewtopic.php?f=32&t=8736 - do podstawki, choć na podstawce i tak szału nie będzie
Bellum już sciągam a to drugie poprawi znacznie myślenie kompa czy tylko tek lekko ?