Witam nie doczekawszy się na screena mapy zainstalowałem zmiany Mietka77 i niestety działa tylko light, ale i tak Mietek77 mapa robi wrażenie :)
Wersja do druku
Witam nie doczekawszy się na screena mapy zainstalowałem zmiany Mietka77 i niestety działa tylko light, ale i tak Mietek77 mapa robi wrażenie :)
Wydaje mi się, że napisałem to prawidłowo ale napisze jeszcze raz :
Lewa strona : normalnie mam 4 różne kampanie ( Full, Light i 2 pozostałe z Fortami, ale one nas nie interesują ).
Wybieram po lewej Full to po prawej w nazwie kampani mam Full i poniżej opis tej kampani i jakie zawiera skrypty i że tura dłuższa bo więcej skryptów itd. Opis prawidłowy.
Wybieram po lewej Light to po prawej w nazwie kampani mam Light i poniżej opis tej kampani, tylko, że opis Light opisuje Full ( nie ma tego, że tura jest krótsza bo nie ma pewnych skryptów itd.).
Więc dla obu kampani w opisie kampani po prawej stronie występuje ten sam opis ale pod różnymi tytułami. Ale chyba Piter napisał, że to nie ma zanczenia co tam pisze.
U mnie zawsze po wyborze odpowiedniej kampani opis tej kampani był prawidłowy, a teraz w Light jest zły, ale Light działa a w Full jest prawidłowy a Full nie działa.
Z opisami kampanii mam tak samo jak Dudas, dorzucę jeszcze loga:
19:25:10.270 [system.rpt] [always] CPU: SSE2
19:25:10.270 [system.rpt] [always] ==== system log start, build date: Feb 25 2008 version development ===
19:25:10.332 [system.io] [always] mounted pack packs/data_0.pack
19:25:10.379 [system.io] [always] mounted pack packs/data_1.pack
19:25:10.395 [system.io] [always] mounted pack packs/data_2.pack
19:25:10.410 [system.io] [always] mounted pack packs/data_3.pack
19:25:10.426 [system.io] [always] mounted pack packs/data_4.pack
19:25:10.442 [system.io] [always] mounted pack packs/localized.pack
19:25:33.776 [script.err] [error] Script Error in mods\BellumCrucis6/data/export_descr_character_traits.txt, at line 15406, column 11
Could'n find level name description string for trait(Disciplinarian) level(Harsh_Taskmaster).
19:25:33.816 [game.script] [error] Condition parsing error in mods\BellumCrucis6/data/export_descr_character_traits.txt, at line 31932, column 49
trigger not found
19:25:34.486 [script.err] [error] Script Error in mods\BellumCrucis6/data/export_descr_ancillaries.txt, at line 4581, column 17
Could'n find ancillary description string <ZH_fall_guym_desc>.
19:25:34.526 [script.err] [error] Script Error in mods\BellumCrucis6/data/export_descr_ancillaries.txt, at line 15852, column 11
Could'n find ancillary name string <dancerm>.
19:26:14.179 [script.err] [error] Script Error in mods\BellumCrucis6/data/world/maps/campaign/custom/Full/descr_strat.txt, at line 8235, column 149
Could not find sandomierz2, in traits database
19:26:14.267 [script.err] [error] Script Error in mods\BellumCrucis6/data/world/maps/campaign/custom/Full/descr_strat.txt, at line 8781, column 68
you have chosen an invalid tile(121, 246) for Stig Hvitaledr (denmark)
19:26:14.358 [script.err] [error] Script Error in mods\BellumCrucis6/data/world/maps/campaign/custom/Full/descr_strat.txt, at line 9260, column 74
you have chosen an invalid tile(334, 156) for Nikoloz_I Gulaberisdze (aztecs)
19:26:14.454 [script.err] [error] Script Error in mods\BellumCrucis6/data/world/maps/campaign/custom/Full/descr_strat.txt, at line 10128, column 12
You have chosen an invalid tile(374, 78) for the settlement of al-Basra.
It will mean not being able to reach this settlement and is a bug.
For now we'll ignore it.
19:26:15.089 [system.rpt] [error] Medieval 2: Total War napotka
Task_haskmaster ZH coś tam i dancerm, poprawiłem. Mam nadzieję, że będzie ok. Mietek77 da nowe pliki, może dziś, zawierają poprawki tekstowe wymienione w tym logu. Mapka czad. Gruzja Vh, Full kampani do 100 tury zero ctd. Reszta w tym logu to raczej zadanie dla Mietka77.
Ja też w Light mam opis Full, to na nic nie wpływa.
Edit: A ty Sadam86 instalowałeś z plików jakie dał Mietek77 czy z mojej instalki Megasubmod IV nim ją usunąłem?
Były pewne błędy za co wszystkich najserdeczniej przepraszam. Teraz powinno być juz ok. Dostosowałem moda do ostatnich poprawek w opisach.
Oczywiście mogą być jakieś błędy bo jestem tylko człowiekiem i jesli takowe się znajdą to postaram się je poprawić.
Wrzucam link i mały opis tego co zostało zrobione.
http://www.sendspace.pl/file/2070d092321a69ad103ebae
Poprawiona z dnia 18-07-2013 21:20 :)
Najważniejszą zmiana jest powiększenie mapy. Została dociągnięta do zatoki perskiej i obemuje cały Kaukaz, prawie całe morze Kaspijskie i Persję. Było z tym trochę zabawy, dlatego niestety trochę to trwało. :)
Powodów tej zmiany było kilka. Uznałem, że gra Abbasydami i Gruzją jest jakby to nie pełna bo mapa w grze nie obejmuje terenów którymi władały te kraje lub prowadziły ekspansję w ich kierunku. W związku z tym, że mod wyczerpuje maksymalną ilość prowincji by zagospodarować nowe tereny musiałem usunąc kilka prowincji z innych obszarów.I tak:
Palma Baleary (Baleary ) - teraz to al-Basra
Tenes ( prowincja w północnej Afryce ) - teraz to prowincja Kuhistan ze stolicą w al-Rayy ( północna Persja al-Rayy położony koło dzisiejszego Teheranu )
Moncastro ( Asperon -południowa Mołdawia zwana "Budziakiem") -teraz to prowincja Luristan, a stolica to Hamadan
Ancona - środkowa Italia ( Połączyłem ją z Spoletto ) - teraz to prowincja Khuzestan, a stolica to al-Ahwaz
Sukumi - ( uznałem, że w Gruzji jest za gęsto ) - teraz to prowincja Persia, a stolica to Isfahan
Costanza - ( połączyłem z prowincją Tarnovo )- teraz to prowincja Prusy, a stolica to Knipawa
Gruzji zostało odjęte Sukumi, ale dodana prowincja Ganja ( zdobyta przez nich 1138 roku ), Abbasydzi mają dodaną prowincje al-Basra
Dodałem nowe skrypty które odzwierciedlają ówczesne najazdy plemion bałtyckich na Polskę, oraz Ruś. Dodałem także Bandytów z wielkiego masywu gór Zagros, którzy od starożytności nękali żyzną Babilonię oraz Persję. Zmodyfikowałem nieco położenie prowincji na stepach połowców ( kipczaków ) oraz położenie Wołgi, bo dotychczas płyneła sobie od czpy. Zrobiłem nowe ikonki graficzne przedstawiające tytuły w nowych prowincjach. Musiałem improwizować bo nie natknąłem się na żadne inforamcje o takowych. Mam nadzieję, że gra dzięki tym zmianą stanie się jeszcze ciekawsza. Koniecznie dawajcie znać o błędach i proszę o wyrozumiałość. :)
Mnie działają obie. Co pozmieniałeś w export_descr_buildings i czemu znowu? Co w skryptach. Wcześniej dawałeś kary dla Bizancjum i Krzyżowców teraz ich nie ma. Kary akurat i tak zamierzałem usunąć. Generalnie świetna robota, oby innym działało. Pobierajcie i testujcie.
Nic nie zmieniałem już poprawione :oops:Cytat:
Zamieszczone przez Araven
Ja i tak będę grał na pliku buildings z III, wariant z ograniczoną rekrutacją, szybszą budową i free_upkeep oraz usuniętymi karami dla handlu jakie w III miały Bizancjum i Jerozolima.
Edit: Jak ludzie pograją i napiszą, czy jest ok. To będzie baza do Megasubmoda IV. Porobię do niego też warianty budynków różne, ale dopiero jak będzie instalka.
Mi już działa :D :D , sprawdziłem na Full i Light tj. odpaliłem tylko kampanie ale obie się uruchomiły, dla Gruzji na Full i Light i Full dla Abasydów.
Nie mam teraz staropolskich opisów w np. w stan finansów mam normalnie napisane rolnictwo, górnictwo itd. no ale to pikuś bo można już grać na Full. 8-)
Dzięki wielkie, mapka super, już zaczynam nową kampanię.
Info dla innych : na Megasubmoda 2 wgrałem Megasubmoda IV ( którego zamieścił Araven a którego już obecnie nie ma ) i na końcu wgrałem ostatnie poprawki Mietka77.
Dzięki za świetną robote Aravenie i Mietku77.
Jutro obczaję, Mietek77 dał pliki w text, zwykłe w większości zamiast staropolskich. Jutro dam wersję staropolską też.
Dudas to Ty nie masz III z dwoma patchami?????????????????????? Masakra, to nie masz plików nowych Kama2150 całkowicie nowe statystyki i wiele innych.