Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Cytat:
Zamieszczone przez Niesmiertelnik
Cytat:
Zamieszczone przez Argail
A jo żem odkrył że jak sie armiom do na okret to one sie łączo i som razem pokazane jako okret z dwoma flagami !!
.......w kupie siła nie
Błagam. Ten poziom analfabetyzmu woła o pomstę. Podobnie jak pochwalne peany płatnych pachołków, których nicków nie wymienię, ale wszyscy i tak wiedzą o kogo chodzi - ze trzech jest i się pocą jak tu z gówna bicz upleść.
Jeżeli to tylko analfabeta, to zasłużył na 2/3 za niechlujstwo. jeżeli świeżak bawi się w trolla to powinien dostać po łbie banem.
Gra?
Jest po prostu koszmarnie słaba, niedorobiona, wypchnięta na siłę w stadium wyglądającym na to, ze programiści dotarli w projekcie do ściany, której nie potrafili przeskoczyć.
Szkoda pisać cokolwiek na temat tego półproduktu.
Zaoszczędziłem na Shogunie grając tylko w demo i FOTS za 29,99zł, to uśredniłem sobie cenę kupując ten badziew w dniu premiery.
W domyśle robiłem to po to, żeby mieć prawo do krytyki czegoś w co gram i mam..... tylko jak przyszło do grania to po kilku godzinach nie mogę się do grania w to coś zmusić, a i krytykować mi się nie chce, bo ręce opadły już całkiem :roll:
EDIT: Jak na razie to najbardziej aktualne jest hasło w moim podpisie, który mam od momentu w którym pokazali pierwsze fragmenty gry. Żeby było śmieszniej, było ono na stronie tytułowej ich prezentacji :lol:
EVER! PRE PRE ALPHA CODE!
straszny z ciebie koleś malkontent :/ wiesz co to malkontent ? nie nie żul który zbiera makulature bo to by był makulaturotent.
A jako bóbr nie muszę znać polskie ortografii więc możesz mnie poczochrać ! :lol:
Zaryzykuję warna i powiem Ci że się strasznie napinasz. W sumie bobry zwierzęta proste, więc nic więcej po Tobie spodziewać się nie można poza wtrąceniami z celulozy, tak bliskiej bobrzemu mózgowi.
Do tego jesteś forumowym niechlujem, który zajmuje mnóstwo miejsca żeby wystękać żałosną ripostę na dwu zdaniową krytykę.
Jak już podostrzysz siekacze zajmij się podostrzaniem dowcipu ;)
jaki elokwentny .......
jak już jesteś taki mądry to odpowiedz na moje pytanie z działu pytania początkujących graczy
Cytat:
Zaryzykuję warna i powiem Ci że się strasznie napinasz. W sumie bobry zwierzęta proste, więc nic więcej po Tobie spodziewać się nie można poza wtrąceniami z celulozy, tak bliskiej bobrzemu mózgowi.
Do tego jesteś forumowym niechlujem, który zajmuje mnóstwo miejsca żeby wystękać żałosną ripostę na dwu zdaniową krytykę.
Jak już podostrzysz siekacze zajmij się podostrzaniem dowcipu ;)
Heheh. Poetycko prawie. Nie powinienes dostac warna a oskara ;)
Cytat:
Zamieszczone przez Argail
jaki elokwentny .......
jak już jesteś taki mądry to odpowiedz na moje pytanie z działu pytania początkujących graczy
Biedny bobr :( Az mi sie go skzoda zrobilo.
Przykro mi Argail. Nie gram kampanii i nie doktoryzuję się z tej części gry :lol: . W zasadzie teraz to już z niczego się nie doktoryzuję. Czekam na cud, albo jakiś mod na miarę TROM z ETW, który sprawi że multi będzie wciągające, lub przynajmniej urozmaicone i grywalne.
Ogłoszenia duszpasterskie:
Użytkownik Argail dostaje kolejne ostrzeżenie.
Użytkownik adi otrzymuje ustne ostrzeżenie.
Cytat:
Czekam na cud, albo jakiś mod na miarę TROM z ETW, który sprawi że multi będzie wciągające, lub przynajmniej urozmaicone i grywalne.
Nie oczekiwałbym tych modów w najbliższym czasie. Wątpię by ktokolwiek aktualnie pracował (pracował, nie ogłaszał że coś może zrobi) nad czymkolwiek bardziej ambitnym.
Chyba za wczesnie na cokolwiek ambitnego z racji tego ze gra nie jest jeszcze w pelni ukonczona.Wciaz wierze ze po ktoryms tam patchu bedzie dobrze,i ze Vader przeprosi sie z seria.Poki co to dalej szalu niema,pogralem chwilke dzis z ta nowa beta4,na VH pierwsza bitwa,zabilem ok. 1000,stracilem 55 pijac drinka i rozmawiajac z zona...Na mapie kampanii jest chyba troche lepiej,choc dokladnie tego nie sprawdzilem.Juz w drugiej bitwie ( Arminium,heh ktory to juz raz :shock: ) pojawily sie zacinki,i po raz ktorys znow poszedl alt+f4.Boje sie troche ze z powodu ogromu niedopracowan CA zostawia R2 na pewnym etapie i zajma sie nowa czescia a romek pozostanie "grywalny dla niektorych' i podzieli los Empire ktory do tej pory bez modow jest,hmm niezbyt urzekajacy
No racja. Jaki jest sens tworzenia ambitnych modów teraz, skoro nie wiadomo jak będzie wyglądała ukończona wersja gry? Co innego reskin albo balans a co innego przyzwoity kawał modyfikacji zmieniający grę od korzeni. Takie EB do Rome 1 to kawał czasu robili , a przy tym natrzaskali kilka wersji
Powtórzę się ale "gramy w różne gry " , większość opisywanych przez was niedoróbek u mnie nie istnieje!
Grafika zadowalająca - chodzi na ekstremalnych spadek fps - fraps [ od 0 do 4000 ]
Tylko raz wywaliło do windowsa - ale to przez oglądanie jednocześnie weeb.tv ;)
- do tego to był atak na stolice Kartaginy 5 tysięcy obrońców na moją armie 1,400 .
Po wyłomie w murze akcja jak w filmie Kingdom of Heaven , wszyscy w jednym miejscu bitwa trwała 30 minut i zwiecha :/. Ale to była moja wina
Gram na poziomie legendarnym i AI na mapie wygląda na najlepsze w historii TW.
Konfederacje barbarzyńców które łączą się w jedne imperium aby przetrwać :)
Pościgi po morzu aby dorwać armie która chce mi wpaść od tyłu na Rzym .
Pełne armie zaprzysięzonych z balistami ! to jakaś masakra bo Pretorianie mają z nimi ciężko .
Nie zrozumiem tego biadolenia :mrgreen:
Cytat:
większość opisywanych przez was niedoróbek u mnie nie istnieje!
Tez nie mialem roznych bugow co inni maja a mam inne. Zagraj sobie innymi krajami. Np. Kartagina. Nie gralem Rzymem ale moze byc,ze Rzym jest najbardziej dopracowany;) Ale skoro Ci nie przeszkadzaja walki w "kolach" a pewnie je na bank masz bo kazdy je ma, to nie ma o czym rozmawiac. Mowisz,ze majac 1400 woja atakowales 5000 obroncow(obroncow za murami!), to pokazuje jakie biedne AI musialo byc skoro je atakowales majac kilkakrotnie mniejsza armie.Do tego zaznaczasz,ze masz bugi ale nie tyle co inni czyli jakie bugi masz i ile; nie 100 a 10?;):)I wspomniales,ze zwieche miales w trakcie bitwy. No to wlasnie jest bug:P Ja mialem kilka takich zwiech w trakcie bitew i mozna szalu dostac. Po prostu wedlug mnie jestes malo wybredny i wezmiesz co Ci CA da a ta daje niewiele;)
A ja nie rozumiem Twojego entuzjazmu;)
Cytat:
Pościgi po morzu aby dorwać armie która chce mi wpaść od tyłu na Rzym .
Hehe, no tak AI stracilo Rzym i caly plw na rzecz AI Libii(moja gra). Bo wysyla wojo gdzies tam a nie dba o swoje rodzime prowincje. Dla Ciebie to plus i dowod,ze Ai jest fajne a dla mnie wrecz przeciwnie:)
Zreszta sam czekalem az AI zacznie wysylac armie na moje prowincje(i nie tylko na moje bo AI wysyla te armie jak golebie pocztowe, oczywiscie jak AI ma wojne z kilkoma panstwami) a ja wtedy atakowalem bezbronne prowincje wroga.