Wisełka płynie już 2 mecz z rzędu. Idą twardo przez swoją grupę; mam wrażenie, że rywalizacja Wisły w pucharach po raz kolejny przypomina ścieżkę zdrowia. No ale ja się nie znam i oceniam po jednym meczu :cry: Choć przed nami 2 połowa z Twente.
Wersja do druku
Wisełka płynie już 2 mecz z rzędu. Idą twardo przez swoją grupę; mam wrażenie, że rywalizacja Wisły w pucharach po raz kolejny przypomina ścieżkę zdrowia. No ale ja się nie znam i oceniam po jednym meczu :cry: Choć przed nami 2 połowa z Twente.
Cieszę się że moja ocena polskiej ligi jest trafna. Szacunek dla Legii- człowiek wraca z pracy i widzi trzy bramki, gra do końca, doping kibiców...Gratulacje. :D
Jak odi.profanum napisał, milicjanty idą w zaparte, będzie pobity rekord Amici Wronki z LE :lol:
Znaczy, chłopaki trzymają poziom. Nie szarżują zbytnio, po prostu lubia sobie dostać w jednym meczu 3 szczały, w następnym 4. Teraz idą po 5.
Oni po prostu tak lubią chyba dostawac od każdego e Europie.Cytat:
Jak odi.profanum napisał, milicjanty idą w zaparte, będzie pobity rekord Amici Wronki z LE
Przecież to jest normalna ocena. Nie wiem co musi się zmienić, by Wisła zaczęła robić sensowne transfery za grube pieniądze a nie pozbierać czarnuchów po 2 ligach i jakiś śmieci po ligach na Bałkanach i taką plejadą pajaców jechać na podbój Europy. Obecnie piłka to $. Bez tego ani rusz. No ale Wisełka twardo trwa przy swoim i od 2003r idą przez każdą fazę grupową gna jak wichura. Takie śmiecie to dobre na polską ligę.Cytat:
Cieszę się że moja ocena polskiej ligi jest trafna.
À propos Legii, a w zasadzie części jej wiernych sympatyków:
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html
Nie mają chłopaki litości. Dla siebie samych też, w końcu w stopę sobie i klubowi strzelili. Na mecz wyjazdowy pasowałby gustowny transparent z napisem "Legia - die Endlösung der Judenfrage", albo coś w ten deseń.
Jednak Legia wygrała, a wisła gra masakrycznie brzydki futbol + nie ma obrony, dużo farta w lidze i wygrane, baty w pucharach.
Ps: Ponoć w Izraelu Legie chwalono za dobrą oprawę :lol:
No Legia chce grać, choć nie umieją to coś próbują. Brawa za motywację i walkę. Wisła nawet tego nie ma.
Zastanawia mnie; jak to możliwe, że Wisa praktycznie jest murowanym faworytem do wygrania ligi a w Europie grają jak szmaciarze. Czy to nasza liga jest taka słaba ( pytanie retoryczne ) czy to PiSowscy sabotażyści podkładają na każdym kroku Wiśle nogę. Hmm, niesamowita sprawa, że Legia jakoś potrafi się zaprezentować a Wisła to jedynie lubi dostawać wpierd***.
Odpowiedź jest prosta: Wisła nie ma dobrej obrony, za to ma dobrych napadziorów, to wystarczy na kluby z polskiej niższej półki, bo i tak się boją atakować, a Wisła zawsze coś strzeli i wygra, a Legia ma mocną obronę, ale jak trzeba zrobić atak pozycyjny to są problemy ;)
Poza tym czy wisła jest murowanym faworytem? Na pewno nie ;) Lech gra dużo lepiej tylko brakuje mu jeszcze trochę szczęścia, a Legia może odpalić, bo ją na to stać, a Śląska też nie ma co skreślać, czy Polonii, która ma 1 pkt mniej niż wisła, że o Widzewie nie wspomnę, który według mnie o puchary powinien walczyć, a według naszych ekspertów o utrzymanie, zastanawiało mnie to bardzo skąd wzieli ten pomysł :)
Hehe ;) "Legia Dżihad", ładny plakat wywiesiliście legioniści. Mam nadzieję że wam dołożą odpowiednie kary, z wszelkimi możliwymi zakazami i ograniczeniami zbiorowymi włącznie. Innymi słowy - niech was udupią.
A za co mieliby dostać karę?
Cóż za inteligentne pytanie - z każdym coraz lepiej. Najpewniej za trzymanie prawej ręki w kieszeni... albo lewej?
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,titl ... caid=1d1e2
:D
Pierwszy raz w życiu, wybaczcie mi znajomi z reala :D jestem za...Legią w meczu z Wisłą. Czym jest to spowodowane, ze jeszcze jestem kibicem polskiej reprezentacji, a wariant ściągnijmy grajków, co nie sprawdzali się w innych ligach, wypożyczmy ich, a polscy piłkarze niech znikają, jest samobójstwem dla naszej reprezentacji. W Legii proporcje są zachowane, na ile to w naszych ligowych warunkach możliwe. Klęska myśli szkoleniowej trenera Wisły Masz Kanta byłaby może bodźcem, że nie tędy droga włodarze naszej kopanej. Póki co- w mojej drużynie, jest spokój z kontuzjami i mam przeczucie, ze poradzą sobie z Ruchem...
Cytat:
odi.profanum
Bo w naszej kopanej ciułają sobie spokojnie punkty, czasami sędzia, a swego czasu oglądałem taki mecz, przedłuży spotkanie o 5 minut i sobie bidule :D zremisują i tak ziarnko do ziarnka zbiera się miarka...A to za mało na obce nacje, tam trzeba się sprężyć, zostawić pot i często krew na boisku, wypluć płuca...Oni tego nie muszą robić, jak gdzieś poczytałem ile swego czasu zarabiali i zarabiają Wiślacy, to mnie nie dziwi że nie zabijają się w Europejskich Pucharach...Dlaczego? Bo nie muszą...Cytat:
Zastanawia mnie; jak to możliwe, że Wisa praktycznie jest murowanym faworytem do wygrania ligi a w Europie grają jak szmaciarze.
Ale mogę się mylić, to proszę o insze wytłumaczenie :)
aha, to już wiemCytat:
Zamieszczone przez Witia
Niedlugo zydki beda sie czepiac za reklamy gazu opalowego oraz napedowego ze o wyrobach z jedwabiu juz nie wspomne umieszczanych na polskich stadionach :lol: :shock:Cytat:
Zamieszczone przez Witia
Zas milicjanci zlozyli skarge do UEFA i polskiego konsula w Holandii w sprawie voucherow...i nawet na policje doniesli :mrgreen:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-e ... omosc.html
Skądś tam ukradłem
Cytat:
1. Postawa Siergieja Pareiki.
Estończyk już od ładnych paru tygodni prezentuje formę niższą niż Mariusz Pawełek za swoich najgorszych dni. Od Meczu z Apoelem w Nikozji praktycznie nie ma meczu żeby nie popełnił błędu który w spotkaniach europejskich pucharów nie powinien skutkować golem. Trudno przyczepić się do jakiegoś konkretnego elementu, bo po prostu jest bez formy. Ma kłopoty z wyłapywaniem dośrodkowań, odbija piłki przed siebie, lekkie piłki wypluwa. Mecz ligowy z ruchem był kwintesencją tego jak niepewny jest w ostatnim czasie. Chyba czas dać mu odpocząć i dać szansę Jovaniciowi który na szansę chyba zasłużył tym, że generalnie nie zawodził w tych nielicznych spotkaniach w których wystąpił. W odwodzie jest jeszcze Filip Kurto który regularnie broni w reprezentacji U-21 i broni dobrze.
2.Nieumiejętność przyznania się do błędu Maskaanta, postawa Michaela Lameya i Kewa Jaliensa
Byłem w szczerym szoku gdy zobaczyłem że na drugą połowę wczorajszego meczu wychodzi Lamey. Nie wiem ile razy trzeba zostać ogranym by zostać zmienionym. Co on musiał jeszcze zrobić? Przystemplować swoją postawę swojakiem? Nie przeczę że rywala do upilnowania miał łatwego, ale jak wyciągać wnioski pokazał Diaz, który w drugim spotkaniu z Liteksem mimo wyraźnej przewagi szybkości Toma, ustawiał się już bezbłędnie. Jestem prawie pewny że lepszym posunięciem byłoby wystawienie lewonożnego Paljicia na prawej obronie w drugiej połowie. Nie byłoby to też jego pierwsze zetknięcie się z grą na tej pozycji bo grał już tak bodaj w 2 spotkaniach ligowych. Co do Jaliensa to naprawdę ciężko mi uwierzyć że to ten sam piłkarz którego wielokrotnie oglądałem w lidze holenderskiej. Spadek jakości jego gry przez ostatnie 2-3 sezony jest zatrważający. Nigdy nie był to silny obrońca, ale ustawiał się genialnie, a i po tym atucie nie ma już nawet śladu. W tej formie, Holender nie jest na pewno lepszy od Bunozy, który jak wiadomo bogiem wśród obrońców nie jest. W lidze częściej powinien dostawać szansę Czekaj, natomiast jeśli tylko Jovanović jest zdrowy to nie powinien pozwolić powąchać placu Lameyowi.
3.Gra głową przy stałych fragmentach w ofensywie
Przy duecie stoperów Głowacki-Marcelo, Wisła strzała grad bramek po rzutach wolnych i rożnych. Od kiedy nie ma ich obu Jaliens, Chavez i Bunoza nie strzelili choćby jednej bramki. Dlaczego? Bo fatalnie grają głową. Nikt nie przekona mnie że Chavez jest dobry w powietrzu, nawet nie chce mi się liczyć ile razy w ciągu meczu przegrywa główki mimo swego słusznego wzrostu i masy. W zwarciu jest nieoceniony, ale coraz bardziej widoczne są jego wady. Mimo wszystko Chavez w formie jest najlepszym obrońca naszej ligi.
4.Krycie przy stałych fragmentach
Założe się ze jeśli komuś chciało by się liczyć to Wislacy stracili więcej bramek po stałych fragmentach w erze Cupiała za trenera Maaskanta. To dziwne bo trener był w przeszłości obrońcą i powinien na to zwracać szczególną uwagę, tym bardziej przy takiej a nie innej grze w powietrzu Jaliensa i Cheveza. Problem jest jeszcze większy gdy dodamy że na bocznej obronie grywa niziutki Palić a w polu grają Słabo grający w powietrzu Sobolewski, nie skaczący do główek Nunez czy Jirsak. O wyjściach do piłki Pareiki już wspomniałem. Według mnie to absolutnie priorytetowy aspekt gry do poprawienia. Nie wątpię że stawianie na Jovanovicia nieco by ten problem zmniejszyło. Do gry Diaza w powietrzu pretensji mieć nie można.
5.Brak stylu, zależność od indywidualności
Kontuzja Genkowa nie jest dla mnie żadnym wytłumaczeniem słabszej postawy Wisły w ofensywie,. Bułgar od początku sezonu i tak notorycznie irytował. Dobrze ze jest znakomity Biton, ale ewentualnego zmiennika próżno szukać. Jak wiele traci Wisła bez Meliksona przekonywać nikogo nie trzeba, Garguła na ten moment nie prezentuje nawet 50% tego co Izraelczyk. Ponadto Wisła nie prezentuje zadnego stylu, nie ma wypracowanych schematów, próżno szukać bramek zdobywanych w ten sam sposób, wszystko jest zależne od wygrywania pojedynków 1 vs 1 przez Małeckiego, Meliksona czy Ilieva. O grze jeden na jednego Kirma nie mogę niestety nic powiedzieć, bo wbrew opiniom komentatorów zauważam ze on takich prób w ogóle nie podejmuje, skupia się wyłącznie na utrzymaniu piłki i odegraniu. Oczywisćie nie twierdzę ze skrzydłowi nie powinni podejmować prób dryblingu, ale nie prezentują oni żadnego wariantu alternatywnego.
6.Dośrodkowania
Tęsknię za Markiem Zieńczukiem. Był to boczny pomocnik nie dryblujący, wolny jak ślimak ale posiadający znakomite dośrodkowanie. jak jest teraz? Każda ,,wrzutka" to farfocel turlający sie po murawie lub szczur na wysokości kolan z którym chuja się da zrobić. I nie jest to efekt nieudanych zagrań. One są zamierzone, a widać to doskonale na przedmeczowych rozgrzewkach, gdzie własnie w ten sposób, boczni obrońcy i pomocnicy wrzucają piłkę w pole karne.
7.Późne dokonywanie zmian
Wczoraj było z tym jeszcze nienajgorzej ale generalnie nie jest dla mnie żadnym zdziwieniem gdy przy korzystnym wyniku Maskaant dokonuje zmian dopiero w okolicach 80-minuty, gdy Iliev już lata jak naćpany. Nawet gdy któryś z graczy wyraźnie odstaje, nie zostaje zmieniony, lecz czeka na czas w którym zmiana została zaplanowana. Jestem niemal przekonany, że wygląda to tak że Małecki wie np. zę wejdzie w 80 minucie i choćby nie wiem jak zła była sytuacja na boisku, to tak właśnie się stanie.
8. Minimalizm
Kibice na Wisłę przychodzili zawsze dlatego, że mogli oglądac ofensywną piłkę. Choćby w tamtym sezonie mieliśmy 5:2 z Lechią, 4:0 z Legią. Dziś, przy prowadzeniu 1:0 nie można mieć złudzeń że zaraz padnie kolejna bramka, należy drżeć by wynik został utrzymany. Wisła nie próbuje przy korzystnym wyniku przejąć kontroli nad meczem, notorycznie oddaje inicjatywe co kończy się jak widzimy.
Chavez na pewno nie jest najlepszym obrońcom ligi :)
"e,. Bułgar od początku sezonu i tak notorycznie irytował. (?) Dobrze ze jest znakomity Biton, ale ewentualnego zmiennika próżno szukać. Jak wiele traci Wisła bez Meliksona przekonywać nikogo nie trzeba, Garguła na ten moment nie prezentuje nawet 50% tego co Izraelczyk."
Garguła za bardzo nie miał szans się pokazać, a jak grał to i zaliczył poprzeczkę i kilka ładnych zagrań, ale na pewno nie jest tak dobry jak Melikson, więc trochę niesprawiedliwe jest pisanie, że na ten moment nie prezentuje czegoś, bo nie wiemy co prezentuje. Pytanie tylko jak ostatnie medialne zawirowania wpłyną na formą Meliksona, bo wiadomo, że życie prywatne ma duży wpływ na postawę na boisku, może motywować, albo dołować. ;)
"Maskaant dokonuje zmian dopiero w okolicach 80-minuty, gdy Iliev już lata jak naćpany."
Mocne :mrgreen: :lol:
:lol: ty tak serio ?Cytat:
, ładny plakat wywiesiliście legioniści. Mam nadzieję że wam dołożą odpowiednie kary, z wszelkimi możliwymi zakazami i ograniczeniami zbiorowymi włącznie. Innymi słowy - niech was udupią.
Cytuj:Kod:czytam sobie własnie o sprawie Meliksona i zastanawia mnie czemu o Dżihad Legia jest taka afera, a żydzi mogą nas bezkarnie obrażać :
Tymczasem nastąpił jednak w tej sprawie nieoczekiwany zwrot. Postępek Meliksona został zdecydowanie potępiony w jego prawdziwej ojczyźnie Izraelu. Jako zwykła zdrada narodowa. Wyszły przy tym na jaw antypolskie obsesje, dość rozpowszechnione w Izraelu. Były trener Meliksona z Beitaru Jerozolima Eli Cohen raczył skomentować zaistniałą sytuację, nie przebierając w słowach: „Reprezentować kraj znany z antysemickiej postawy i obozów koncentracyjnych, do tego będąc spokrewnionym z ofiarami Holokaustu, to moim zdaniem błąd. Ja bym się na to nie zdecydował. Powinien to jeszcze raz przemyśleć i zostać tam, gdzie dorastał, bo nie ma gwarancji, że w polskiej kadrze zagości na dłużej niż dwa mecze”.
Dziennikarz gazety "Izrael Hajom" Eli Sohar skrytykował Meliksona za to, że "chce reprezentować kraj, w którym przed 70 laty większość jego obywateli dokonała mordu na jego dziadku i babci i w ogóle na społeczności, kraj który będzie nam przypominał hańbę światową (tak na marginesie: co dokładnie będzie śpiewał Melikson podczas odśpiewywania hymnu polskiego: będąc narodem wolnym, państwo Auschwitz, Sobiboru, Majdanka, Treblinki, Łodzi, Warszawy, Katowic itd.?)".
co w tej oprawie jest kur** rasistowskiego ? jednak nie od dzis zydki podnosza mi cisnienie.
To, ze Zydzi izraelscy maja nasrane we lbach wiadomo od dawna
polactwa to nie interesuje, napis Jihad Legia to nieporównywalnie większy skandal przecież.Cytat:
Zamieszczone przez Aquila
Ale co w tym dziwnego? Obie strony głupie. Jedna bardziej od drugiej. Natomiast dalsze rozpalanie wzajemnej nienawiści do niczego nie doprowadzi. Na tym polega dojrzałość, że trzeba w pewnym momencie powiedzieć stop i ustąpić jako pierwszy.
My zawsze ustępujemy i kończy się to tak jak powyżej.Cytat:
Zamieszczone przez Witia
A Szechter jeszcze to rozdmucha, spokojnie, oj niedobrzy Polacy, powinniśmy się wszyscy powiesić, ale to i tak by było za mało.
Ps: Trzeba było ratować tylu Żydów? Jakbyśmy tak jak Francuzi czy Holendrzy w równie wielkim stopniu pomagali Niemcom w mordach, to dziś by na nas nie miał kto narzekać, tak jak na Francuzów nie ma kto ;) (ironia)
Znany żydowski noblista Isaac Bashevis Singer napisał, to
[spoiler:ic8r95l6]my, Żydzi, nie mamy przyszłości w diasporze. Nie tylko Hitler – cały świat był gotów roz*szarpać nas na strzępy. Miałeś rację, kiedy napisałeś, że współcześni Żydzi mają w sobie element samobójczy. Taki Żyd nie umie żyć bez antysemityzmu – jeśli go nie ma, gotów jest go stworzyć. Musi krwawić za całą ludzkość – walczyć z reakcjonistami, martwić się o Chińczyków, Mandżurów, Rosjan, nietykalnych w Indiach i Murzynów w Ameryce. Głosi rewolucję, a jednocześnie pragnie dla siebie wszelkich przywilejów kapitalistycznych. Usiłuje zniszczyć nacjonalizm w innych ludziach, ale sam szczyci tym że należy do narodu Wybranego. Jak takie plemię może istnieć wśród obcych?[/spoiler:ic8r95l6]
-----------
To wbrew pozorom nie jest offtop, w jakiś sposób tłumaczy, powód dla którego azjatycki kraj bierze udział w rozgrywkach europejskich...te dziwne nastawienie do Polski itp...Traktowanie Palestyńczyków itd...
-----------
Gdyby podobny napis dotyczył jakiejś innej nacji i bądź w innym kraju, to skończyło by się szybko, ale teraz, cóż....mam złe przeczucia, i kibice mogą być mocno potraktowani...
---------
Ważne by lepszy na boisku zwyciężał :D Jeszcze 3 godziny ;)
Juve ogrywa Milan. Fuck Yeah!
http://www.youtube.com/watch?v=ZS46mctxbHI
Bramki fartowne, ale zwycięstwo zasłużone, Milan praktycznie nie istniał, kompletna dominacja Juve. Pierwsza bramka rozpykali ich jak pseudo-barca, tylko sam gol przypadkowy.
Podoba mi się Conte, gość żyje tym klubem. W końcu ktoś z jajami na ławce trenerskiej. Aż łezka się w oku kręci jak cieszy się po wygranej. To jest wariat!
http://www.youtube.com/watch?v=uBUxrTyVSLY#t=0m35s
Jagiellonia idzie z duchem czasu i tez ma w swych szeregach "farbowanego lisa" ;)
http://www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/art ... /328823174
http://www.jagiellonia.pl/aktualnosci.php?a=9830
Odnosnie gry dla reprezentacji T.Cionek odrzekl:"Żeby grać w reprezentacji nie wystarczy tylko paszport. Trzeba również dobrze grać, trzeba na to zasługiwać"...i to mi sie podoba ;)
Cytat:
Zamieszczone przez Marat
They still sucks.
Tak, zwłaszcza na boisku było to widać 8-) Milan zagrał jak amatorzy. Choć ogólnie nic do nich nie mam, nie trawie za to merdaczy z Interu.
Milan nic nie grał praktycznie przez cały mecz. Juve w końcówce zabójczo skuteczny :)
A tutaj nasze bagno, mnie nie dziwi, widziałem juz dziwne mecze, ciekawe że znowu przed wyborami, a po wyborach cisza, a niby jest kilkaset osób objętych zarzutami :lol:
jak zawsze PZPN nic nie wiedział: :lol: :lol: :lol:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstra ... omosc.htmlCytat:
- Jestem bardzo zaskoczony zaistniałą sytuacją. Nie spodziewałem się tego, że może dojść do zatrzymania jakiegokolwiek czynnego sędziego. Mogę zapewnić jednak, że zostanie zachowana ciągłość obsad sędziowskich, ponieważ dysponujemy w dalszym ciągu 19 sędziami, którzy mogą prowadzić mecze najwyższej klasy rozgrywkowej – powiedział Janusz Eksztajn przewodniczący Kolegium Sędziów PZPN.
Jako fan brazylijskiej piłki mam ubaw. Jako kibic jednego polskich klubów, już mniej. Sytuacja ta obnaża dodatkowo poziom trenerski itp...
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstra ... omosc.html
Cytat:
Umowy rozwiązano z Brazylijczykami Andresonem i Paulinho. Pomocnicy z Ameryki Południowej wykazali zbyt małe umiejętności, by pomóc drużynie. Nie ma się zatem co dziwić, że częściej zasiadali na ławce rezerwowych, niż biegali po boisku".
Kiedyś na testach w Zagłębiu był Essien, ale nie przekonał trenerów, a Widzew chciał wypożyczyć 18 letniego Ozila z Shalke, ale był za drogi. Było jeszcze kilka podobnych sytuacji w Ekstraklasie.
Kontynuując o mądrości naszych piłkarskich znawców- a jak miała się sprawa z np. Krzynówkiem? Jak miał swoje "5 minut" w Bayer Leverkusen? Te komentarze były bezcenne :)
Znajac upor J.Tomaszewskiego oraz fakt ze stal sie poslem pzpn czekaja ciezkie dni :lol: Na poczatek krucjata przeciwko Smudzie:
http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/jan- ... tykul.html
Smiechem zartem kto wie moze potrzeba wlasnie kogos takiego do wywietrzenia komunistycznego betonu zalegajacego gruba warstwa polska pilke skoro ministrowie unikali konfliktu z prezesem pzpn ;) Jezeli to ma sluzyc poprawie to masz chlopie moje poparcie :!:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/elimin ... omosc.html
Dobrze, że nie jestem kibicem tej reprezentacji czy poszczególnych argentyńskich zawodników...Mają problem z trenerami reprezentacji od 1990 roku.
edit:Cytat:
Niespodzianka w eliminacjach piłkarskich mistrzostw świata 2014 w Ameryce Południowej - Wenezuela zasłużenie wygrała w Puerto La Cruz z grającą w najsilniejszym składzie Argentyną 1:0.
Zastanawiające, inna tzw. megagwiazda popłynęła ze swoją reprezentacją. Do refleksji
http://www.sport.pl/euro2012/2,109107,, ... ,6735.html
Cytat:
Portugalia przegrała z Danią 2:1 i będzie musiała zagrać w barażach o Euro 2012. Jedyne, z czego mogą być zadowoleni Portugalczycy to fenomenalny gol Cristiano Ronaldo z rzutu wolnego. Trzy punkty dali Duńczykom Krohn-Dehli i Bendtner.
Tomaszewski oczyści Polską piłkę i Jarek mu w tym pomoże! Jak będą prowadzić Latę w kajdankach, Ziobro powie - już żadny futbol przez tego człowieka pozbawiony życia nie będzie!
Tomaszewski niestety nic nie zdziała i taka jest prawda, nawet jeśli za bardzo się podpala, to ma mój szacunek za chęć walki z komunistycznym pzpn.
Sam nic nie zdziała, musi mieć poparcie i to konsekwentne rządu i opozycji. PZPN jest hmmm.......każdy minister sportu który zaczynał porządkować ich poletko kończył źle swoją karierę polityczną i nie tylko. Przypadek? Zrządzenie losu? Wymienić? Dębski, Lipiec i Drzewiecki...Do tego dochodzą ci co próbowali wyciągać na światło dzienne machlojki wszelakie, jak chociażby co niektórzy sędziowie piłkarscy co stracili swoje zatrudnienie...Zostaje tylko metoda Putina, ale wątpię czy by Donald to uczynił? :roll:
Bartosz Salamon do Barcy? :o
http://sport.wp.pl/kat,1750,title,Sport ... caid=1d342
Na jego miejscu mając do wyboru Barcelonę, AC Milan i Napoli wybrałbym ten ostatni klub. Największa szansa na grę.
Wiadomości z wp są niczym kłamstwo. Jeśli w tytule nie ma zapisku "To pewne" lub Sensacyjny transfer" raczej bym to pomiędzy bajki włożył.
milicji gts gratuluje sędziów, za ile kupiony ?