Hmmm...może Chromium spróbuj? To takie Chrome,tylko nie od google,nie zawiera flasha od razu z przeglądarką,więc ten zwykły z kompa bedzie działał.Spokojnie,zakładki itp. przejdą na Chromium po zalogowaniu sie na konto :P
Wersja do druku
Hmmm...może Chromium spróbuj? To takie Chrome,tylko nie od google,nie zawiera flasha od razu z przeglądarką,więc ten zwykły z kompa bedzie działał.Spokojnie,zakładki itp. przejdą na Chromium po zalogowaniu sie na konto :P
Siema. Mam pewien problem z instalacją nowego systemu. Mianowicie nie mogę zmienić partycji na nowe , gdyż nie mam tej opcji , jest tylko komunikat że jak chce zmieniac to muszę uruchomić Windows 7 z płytki istalacyjnej , nie mam pojęcia jak to zrobić. Gdy olalem te partycje i zakonczylem instalke to po pierwsze , na dysku C zostaly mi jakies smieci jeszcze ze starej windy a do teho powstal jakis dysk H którego nie można usunąć. Możecie pomóc , gdyz z instalki windows jestem zielony :D
-Bierz płytke z win 7,do napędu,
-wejdź do BIOSu i znajdź "dział"z botowaniem i ustaw botowanie stacji dysków na 1 miejsce,gdzie to jest to nie wiem,ponieważ nie wiemy jaki masz BIOS,
-komp ci się zresetuje,następnie ci sie ukaże ekranik z instalatorem windy,możliwe że z 5-10 minut sobie poczekasz aż wszystko sie tam narobi,
-jak się załaduje to powinieneś mieć opcje jak formatowanie partycji itp.,ogólnie: ustaw partyche na windowsa 7 i daj opcje formata a zresztą partycji róbta co chceta,możesz je zostawić bądź nie,nie będzie z tym problemów,jedynie to jakieś drobne nieodczuwalne pierdoły będą to i tyle,nic nie znaczące.Ogólnie poustawiaj sobie to tam.
- no i co,instalujesz i tyle :D
Co do dysku H,to go przy tym ustawianiu partycji usuń czy co tam chcesz,no i tyle.
Udało się , dzięki za pomoc.
Pytanko. Reinstalowałem system , wszystko jest oki , tylko nie mam pojęcia jakie sterowniki zainstalowac. Zainstalowalem tylko najnowsze stery do Grafy i jakies ATK , natomiast trzeba jakieś jeszcze instalować , czy windows sam sobie dobiera?
do takich rzeczy jak czytniki kart pamięci czeba wgrać, do jakiś paneli dotykowych (w laptopie), di Wi-fi, do karty sieciowej też chyba, do dźwięku
Ale to różnie bywa czasami są od razu czasami nie.
WI-Fi działa , touchpad działa , porty USB działaja , więc nie wiem.
no to jak coś nie będzie działało to to załatwisz - proste :D
Zobacz w "Menedżer urządzeń" czy brakuje jakiś sterowników. W Windows 7 : Prawo klik na "Mój komputer"-->"Właściwości"--> Po lewej "Menedżer urządzeń". Jak to włączysz to powinny pokazać się znaki zapytania (żółte) gdy nie masz jakiś sterowników zainstalowanych, gdy ich nie będzie(znaków zapytania) jest ok.
Nie mam tam żadnych znaczków co oznacza że wszystkie stery niby sa (choc nie wiem skąd skoro ich nie instalowałem) ale dla przykładu , do grafy zainstalowaly sie jakies nie NWIDIA i niby były ale nie mogłem na przykład dać wyższej rozdziałki niż 800x600 , dalej nie dziłała kombinacja klawiszy Fn+ , dopiero po instalacji jakiś ATK , więc pytam czy cos trza doinstalować mimo że niby wszystko gra.