Re: Homoseksualiści i ich tolerancja.
co to wlasciwie znaczy, że ''jestem za normalnym modelem rodziny''? czyli, że jesteś za tym abym państwo kontrolowało każdą rodzinę czy czasem nie realizuje ona ''nienormalnego modelu''?
kamery w każdym domu? kontrole urzędników co jakiś czas? wywiad przeprowadzany z dziećmi czy czasem nie są 'indoktrynowane' nieodpowiednio?
w skrócie wam się marzy ta Szwecja a rebours czy jednak jesteście za wolnością czyli np. homo para wychowująca swoje dziecko nie wywołuje u was chęci donosu do odpowiedniego urzędu..?
to jest dla mnie pytanie zasadnicze, bo prywatnie możecie sobie uważać homosiów nawet za zakonspirowanych reptillian czy nawet podludzi. Byle ta fobia nie przenosiła się do takiej sfery gdzie wasze poglądy ograniczałyby czyjąś wolność dając np. politykom mandat do wprowadzenia państwa policyjno-ideologicznego.
Cytat:
co to wlasciwie znaczy, że ''jestem za normalnym modelem rodziny''? czyli, że jesteś za tym abym państwo kontrolowało każdą rodzinę czy czasem nie realizuje ona ''nienormalnego modelu''?
kamery w każdym domu? kontrole urzędników co jakiś czas? wywiad przeprowadzany z dziećmi czy czasem nie są 'indoktrynowane' nieodpowiednio?
w skrócie wam się marzy ta Szwecja a rebours czy jednak jesteście za wolnością czyli np. homo para wychowująca swoje dziecko nie wywołuje u was chęci donosu do odpowiedniego urzędu..?
to jest dla mnie pytanie zasadnicze, bo prywatnie możecie sobie uważać homosiów nawet za zakonspirowanych reptillian czy nawet podludzi. Byle ta fobia nie przenosiła się do takiej sfery gdzie wasze poglądy ograniczałyby czyjąś wolność dając np. politykom mandat do wprowadzenia państwa policyjno-ideologicznego.
Nie przesadzaj glaca. Już kiedyś pisałem tu na ten temat. Po prostu państwo nie powinno się WOGÓLE mieszać do rodziny i wielu innych spraw. Społeczeństwo samo ustali normę i samo się wyczyści z patologii tak jak to było przez tysiąclecia. Natomiast przez wszelkie regulacje mamy burdel jaki mamy że dzieci już nie są rodziców więc po co o nie dbać, emeryturkę dostajemy "od państwa" więc znowu po co o dzieci dbać etc etc. Mamy też burdel z homosiami czy im przyznawać prawa do małżeństw czy nie a to przecież nie powinno być wogóle kwestią państwa. Niech sobie żyją razem a jak chcą ślubu to niech sobie założą sektę co im go udzieli. A tak jest tylko przerzucanie się czy powinna być wieksza czy mniejsza kontrola i restrykcje, czy zrobić nowy urząd do tej kontroli czy nie. Tego tematu nie powinno WOGÓLE być. Dziekuję za uwagę. Bez odbioru.
czyli nie przeszkadzałaby ci mieszkająca po sąsiedzku para homo wychowująca dziecko?
dlaczego unikasz jasnej odpowiedzi na zadane wyżej pytanie..? ;)
5 stron jazgotu. Przejrzałem, przeżyłem, zwyciężyłem.
Cytat:
Bana będę miał za trzecie czy po trzecim? Pytam z ciekawości, kto wie co jeszcze pampuś na mnie wymusi.
PS. Faktycznie 'łajza' jest wyjatkowo bezczelne.
Nie wiem, do tej pory wystarczał jeden warn słowny i człowiek był grzeczny. ;)
Pampuś, "król psiej dupy" to dość obraźliwy tytuł. Ale jako iż Lena interweniowała to zamilknę.
I tak, po otrzymaniu ostrzeżenia ranga specjalna znika, dostajesz nową.
Ja tam do nich nic nie mam, mniejsza konkurencja o panny :) Tak samo nie przepadam za papierosami ale jak ktoś obok mnie pali to wstrzymuję oddech i odchodzę, tak samo tutaj mogę odwrócić wzrok.
Pozdrawiam Heroda!
Cytat:
Zamieszczone przez Gaius Julius
z tego co wiem to achromatyzm dotyczy raczej optyki(nie jest chorobą) aniżeli zaburzeń psychicznych, tak więc dokładniej się dowiaduj ocb ;)
Achromatyzm - rodzaj daltonizmu wrodzonego w którym w ogóle nie rozróżnia się kolorów - http://www.biomedical.pl/zdrowie/dalton ... -2843.html
Herod- Czemu po jednym ost miałbym stracić rangę jeśli w regulaminie jasno jest napisane że po dwóch? Zresztą nie ważne to aż tak bo już się nie będę więcej razy spinał w tym temacie bo po co ;)
Ojoj, no faktycznie, ja bym płakał - utrata rangi na forum totalwar. Nic tylko się zabić.
Cytat:
Nie wiem, do tej pory wystarczał jeden warn słowny i człowiek był grzeczny. ;)
:) Ale widzisz, ja mam trudny charakter. Dlatego lepiej mi powiedz czy jeszcze mam jedną szansę na docinke, czy jednak muszę się powstrzymać.
CBA, mam pytanie do części Twojej wypowiedzi
Cytat:
To nie jest żadna nauka tylko zwyczajny bełkot robiony na zamówienie wpływowych środowisk. To jest zaprzeczenie nauki. Najpierw przegłosowano "prawdę" a następnie dorobiono do tej "prawdy" odpowiednie definicje.
A jaką mamy gwarancję, że w drugą stronę system nie działa w identyczny sposób?
Wiesz po co stosuje się takie zabiegi? Po to żeby powstrzymywać oszołomstwo i samowolę w tematach, w których jest ona niepożądana. Gdyby każdy miał mieć swoje prywatne zdanie w każdej nauce nieformalnej, to jakikolwiek, nawet najbardziej podły kompromis, nie miałby prawa zaistnieć.
Podejście do takich zagadnień świadczy o człowieku, jego charakterze i inteligencji. Można być aroganckim i stwierdzić, że jest się alfom i omegom w każdej dziedzinie, a można uznać, że jednak specjaliści z towarzystwa psychologicznego znają się na psychologii lepiej :)
A no tak, oczywiście nawet ukryty docinek musi być w każdej twojej wypowiedzi, cóż pokazuje to twój poziom. Na prawdę nie mam już siły komentować, Witia odczep się ode mnie ;)
EDIT; i tak swoją drogą kto tu jest arogancki? To nie ja dostałem 2 ost w ciągu tygodnia :|
Cytat:
Ale widzisz, ja mam trudny charakter. Dlatego lepiej mi powiedz czy jeszcze mam jedną szansę na docinke, czy jednak muszę się powstrzymać.
Myślę, że nie odpowiem na to pytanie...to będzie niespodzianka... ;)