W przypadku Romka, angielska dzielnie trzyma równe niski (jak nie niższy) poziom:D. Możesz tam spotkać takie potworki, jak Shield Bearers, czy Pikeman.
Wersja do druku
W przypadku Romka, angielska dzielnie trzyma równe niski (jak nie niższy) poziom:D. Możesz tam spotkać takie potworki, jak Shield Bearers, czy Pikeman.
Ale chociaż ustawienia gry są oznaczone poprawnie. A poza tym można grać normalnie kampanię multi. W przypadku poprzednich gier z serii polskie wersje potrafiły mieć czasowe bugi nie wystepujace w oryginalnej wersji językowej.
Niby tak, ale dla mnie to jest niepoważne, że wybierając wersje głównym kryterium jest, to która ma mniej błędów i innych głupot. No, ale co zrobić?
Tu się z Asurem zgodzę, na polskiej wersji doradca nie porusza ustami podczas przekazywania informacji graczowi. Kampania multi nie działa poprawnie na polskiej wersji, w modach (nie spolszczonych) nie ma żadnych napisów odnośnie np. nowych jednostek dla Swebów. Trochę to tego jest i swoją drogą szkoda, że polska wersja ma więcej problemów od angielskiej.
Dopóki nie używam modów i nie planuję kampanii multi, zostanę przy polskiej. Jeśli jednak mnie na nie najdzie, to macie rację, błędy merytoryczne są mniej uciążliwe od technicznych. No chyba, że do tego czasu to naprawią:lol2::lol2::lol2:.
mam takie pytanie z ciekawości:
w którym roku kończy się kampania?
a jeżeli się skończy, a nie wykonałem wszystkich celów to mogę grać dalej i podbijać?
Jeżeli dobrze pamiętam kampania zaczyna się w 272 r. p.n.e. i mamy 300 lat/tur czasu czyli do 28 r. n.e. Ale już ktoś tu bodaj pisał że mógł grać dalej. Być może po tym czasie (300tur) nie odblokujesz osiągnięć na STEAM...
Gdzie znajdę drzewko rodowe?
są jakieś sposoby na korupcje oprócz badań?
twórcy gry przegięli trochę z nią, bo miałem 25 tys. pieniędzy co ture i raptem z tury na ture współczynnik korupcji z ok. 30% zmienił się na 92% we wszystkich prowincjach i mam teraz 1000 pieniędzy na ture ;(
może ktoś wie czego to wina?
czy wygranie wojny domowej cos da?
czy są jakieś inne sposoby?
proszę o pomoc!