Re: Divide Et Impera - Dyskusja ogólna
Rozwinięcie legionów i jednostek pomocniczych wyjdzie dopiero po wrzuceniu systemu rekrutacji regionalnej, czyli nie wcześniej niż przed wersją 0.9
Pamiętajcie, że mod dopiero ma niecałe 3.5 miesiąca :D Obecnie ciągle są to wersje do testów, nie do pełnego grania, dlatego np część elementów zostaje bez zmian, podczas gdy inne są już dopracowane. Ekipa koncentruje się na poszczególnych punktach i dopiero po ich zakończeniu zabiera się za następne ;)
teraz po tej aktualizacji 0.81 nie można zmienić trybu przemieszczania armii z forsownego marszu na zwykły... :evil:
[quote=Stalowy Karaluch]
Cytat:
Zamieszczone przez marengo
Cytat:
Zamieszczone przez "Stalowy Karaluch":usgnxvln
Cytat:
Zamieszczone przez Gnejusz
Możęsz podać jego nazwę, nie mogę jakoś znaleźć...
Normal's Rome II Units Icons mod v1.5 proszę. :)
Zwrócę tylko uwagę na jedną kwestię; pięć godzin temu Rafkos wyraźnie napisał na stronie moda w Warsztacie, że jest on przeznaczony do używania z podstawką:
Cytat:
These cards are only for vanilla and are still work-in-progress so you may notice that not every faction is overhauled yet. Maybe there will be some versions for other mods in the future.
No ale jak to sie ma do DEI? Zainstalowałem i mam te ikony...[/quote:usgnxvln]
Tak to się ma, że Rafkos wyraził obawę, ostrzegł graczy przed błędnym myśleniem o tym, iż w swoim ulubionym modzie wszystkie frakcje będą posiadały te ikony, a jest to nieprawda, ponieważ prace są w toku, dodatkowo DeI wprowadza wiele nowych jednostek. Nazwijmy to ostrzeżeniem. Swoją drogą, prace Normala jak dla mnie ładniejsze od ikonek Bullgoda.
@marengo
Są jeszcze inne ikony do romka2? Mógł byś dać link lub namiar w warsztacie jeśli tam jest?
Cytat:
Zamieszczone przez lukobu
teraz po tej aktualizacji 0.81 nie można zmienić trybu przemieszczania armii z forsownego marszu na zwykły... :evil:
Selea na oficjalnym forum napisał, że trzeba przed aktualizacją wyłączyć jednostkom ten tryb. Dlatego nigdy nie używam modów ze Steam, tylko ręcznie instaluję, mam czas zareagować na takie zmiany :D
no to wiele tłumaczy :P ale za to mam jeden legion tylko do obrony miast - szybko biegają od prowincji do prowincji :D
Jak chcesz to w naszym dziale download jest jeszcze stara wersja, więc możesz wyłączyć moda na steam, wrzucić do data starą wersję, odblokować jednostki, zapisać i ponownie załatwić sobie najnowszą wersję :)
Zacznę na wszelki wypadek robić jak na forum DeI, czyli będę zostawiał linki do starych wersji jakby ktoś potrzebował :)
pojawiła się wersja 0.81 - warto zamieścić info o zmianach...
nie jestem tak biegły z anglika, może ktoś przetłumaczy...
Removed Forced March/Double Time (but to compensate tweaked movement speeds ranges; a great thanks to Anabais onto which the values are based, albeit with tweaking)
Revisited speeds of naval armies in campaign
Reduced strength of Hoplites overall
Fixed bug with Spartan units that had the same quality values of Periokoi units while instead they are elite troops (for AI recruitment)
Fixed visualization bug when disbanding an unit with the recruitment panel still open
Increased durability of Cavalry
Revamped missile unit stats for better diversification between factions (still work to do on this sector)
Included Baktria to the factions that have pikes from the start of the campaign (requires a new campaign to work fully)
Overhauled all the visual weights of units so that they reflect the real weights of the entities
Some balancing tweaks
Minor tweaks on the scripts for the reforms and army caps
i już jest wersja 0.81 a :D
Zauważyłem, że po tych dzisiejszych łatkach niektórym hastati zniknęły miecze.