Ta, grałem bez większości napisów. Katorga nie gra niestety. I nawet już nie pamiętam co tam konkretnie zrobiłem bo próbowałem dosłownie wszystkiego co mi tylko do głowy przychodziło aż w końcu zadziałało.
Wersja do druku
Hm, to trochę problem, bo na moim laptopie nie mam stacji dysków. Nie będę póki co zawracał głowy Avasilowi, bo jutro, pojutrze już turę zrobię, ale na później zobaczę, co zrobię.
Obecnie toczą nam się dwie MKO bez map. Pierwsza taka sytuacja od dość dawna. Jak wrażenia? ;) Z mojej strony to dość ciekawa sprawa, jak przed niespodziewanymi widokami nagle przychodzi stawać.
Miałem tak w Krzyżakach 51. Jak podbiłem Malbork to zostałem mile zaskoczony przez Niemców, którzy zajęli Toruń (który był wcześniej Polski) wiedziałem, że zapowiada się ciekawie i się nie myliłem.
Podoba mi się, trochę czasami brakuje możliwości popatrzenia sobie na swoje państwo na mapie na tle innych, ale sytuacja na całej mapie wydaje się ciekawsza. Fajnie by tak zagrać WKO, kiedy jest więcej "zmiennych".
Jak dla mnie to działa bardzo dobrze. Uatrakcyjnia rozgrywkę i podnosi wagę wymiany mapami. W ogóle wydaje mi się że te mapy wcześniej były głównie po to żeby gracze mogli się niezdrowo podniecać tym jacy są zajebiści i ile terenów zdobyli. Chociaż myślę że w późniejszych fazach gry można się zastanowić czy nie zrobić.
Niekoniecznie, ja na przykład lubię sobie wejść na forum jakiejś KO w której nie gram i popatrzeć sobie na mapę jak komu idzie.
Jedno i drugie ma swoje plusy. Różnorodność wypada tu pozytywnie.
Polecam nowy hosting: http://www.zippyshare.com/
Szybki, nie tak jak ślamazarne speedy.
I nie ma pieprzenia się z jakimiś reklamami, czekaniem 5 sekund etc jak w "przeklej"
Tyle co nie widać nazwy sejwa w linku. Ale to mała ujma.
Czy jest ustalona (bądź wynika z praktyki) skala jednostek, na których gra się w ko? Czy raczej jest to zależne od twórcy zapisu?
Gramy zawsze na najwyższej, ale wydaje mi się, że twórca zapisu może to bez problemu zmienić i jeżeli gracze by chcieli inaczej, to regulamin tego zabrania. W sumie ciekaw jestem czy/jaki ma to wpływ na bitwy.