Re: Frakcje w TW:R2 - dyskusja (Preview frakcji nr 8 - EGIPT
Cytat:
Zamieszczone przez voitek
adriankowaty, ile ty masz lat? 14? Po twoich postach widzę, że jesteś nastoletnim buntownikiem.
Niby jakie przestępstwo? Nie jesteś konsumentem, płaciłeś za tę grę? Domorosły nastoletni prawnik, śmiechu warte.
Nie podoba ci się produkt, to go nie kupujesz, proste. Nikt cię do niczego nie zmusza.
[spoiler:3pbblajw]Mam 17[/spoiler:3pbblajw]
To pierwsze zdanie to była ironia. Konsumentem jestem, w zasadzie stałym klientem, kupiłem wszystkie kolejne gry. Ten "Domorosły nastoletni prawnik" po prostu uważa, że jako klient może wpływać na twórców. Żyjemy w demokracji wolnorynkowej. Kupuję te gry dla przyjemności. Ale okłamywać klient'ów, wypierać się wszystkiego i pokrętnie tłumaczyć nie można uznać za akceptowalne.
Voitek, powiedz mi proszę, jak ty definiujesz gospodarkę wolnorynkową?
Kto cię okłamuje dziecko? Czego się wypiera?
Co ma do tego gospodarka wolnorynkowa?
Nie, nie możesz wpływać na producenta i mówić mu co ma robić, bo ty tak chcesz.
Adrian wiesz, że cię okłamią bo nie będzie takich hełmów jakie chciałeś to po prostu nie kup gry (boże...).
Dajcie spokój z tym off-topem, kłócicie się o koronę cesarza bizantyjskiego :D
Nie lepiej porozmawiać o nowej frakcji lub o tej która może być w edycji kolekcjonerskiej, np. Monarchia S. :)
Mam nadzieje, że oprócz możliwości grania potomkami Antiocha, będzie też Sparta oraz inne znaczące polis. Rozumiem, że Macedonia zrobiła porządek w tej części Morza Śródziemnego, ale jednak te polis istniały. Bez Sparty, Aten oraz Syrakuz ta gra wiele straci. W ogóle ta cała akcja z tymi frakcjami w DLC jest dla mnie porażką.
Nie będzie macedońskich hełmów?! SKANDAL! Przecież to jawne kpiny z graczy! Korporacje znowu nas oszukały! Wredni kapitaliści! Ta gra miała być historyczna! A nie jest! Nie ma hełmów! Nie ma 20 miast w Lacjum! Są 4! To skandal! Mam 17 lat i chcę grę historyczną! CHCĘ! MIESIENALEŻY! Wymagam bo płacę! Nie będę płacił za coś co nie jest takie jak chcę aby było!
... takich ludzi osobiście bym wysyłał za pomocą xxx na Kołymę.
Proszę bez takich tekstów.
-v
Mowa jest srebrem, milczenie złotem. Taki wiek. Najlepiej skupić się na nowych wieściach. Oby nie tylko nas nie informowały o najeździe barbarzyńców..:lol:
Cytat:
Zamieszczone przez krwawa_rozprawa
Nie będzie macedońskich hełmów?! SKANDAL! Przecież to jawne kpiny z graczy! Korporacje znowu nas oszukały! Wredni kapitaliści! Ta gra miała być historyczna! A nie jest! Nie ma hełmów! Nie ma 20 miast w Lacjum! Są 4! To skandal! Mam 17 lat i chcę grę historyczną! CHCĘ! MIESIENALEŻY! Wymagam bo płacę! Nie będę płacił za coś co nie jest takie jak chcę aby było!
... takich ludzi osobiście bym wysyłał za pomocą xxx na Kołymę.
Proszę bez takich tekstów.
-v
[spoiler:2jkk4vb7]Tylko tak dalej, tylko tak dalej. Już niedługo dowiem się, że najlepiej jakby CA dyktowało wymagania klientów. Pytałem was, czy wymaganie od firmy, żeby spełniła swą obietnicę jest przestępstwem. Bo zdajecie się sugerować, że tak.[/spoiler:2jkk4vb7]
Zastanawiam się, co będzie w preorderze prócz Seleucji. Armenia? Pont? Król. Greków Baktryjskich? Król. Bosporomańskie?
No, no dlatego socjalizm jest lepszy bo jak lud żąda to dostaje bez względu na koszta. Martwię się bardziej o gameplay, bo od CA nic nigdy nie było historyczne, a o tym, że ci kapitaliści z CA potrafią tylko gadać czego to nie zrobią, powinniście już wiedzieć od kilku lat. Chyba, że jesteście fanami od sioguna 2 to zmienia sprawę. Ale wracając do tematu. Wygląd jednostki można na szczęście zmieniać, a nawet dodawać nowe, więc źle nie jest. Gorzej z gameplay'em ze względu na silnik który jest do d**y, a tego już nawet CA nie poprawi, prawdopodobnie hindusy lub inna tania siła robocza robiąc podstawy silnika gdzieś zwiała :lol: W temacie lepiej siedzi Nieśmiertelnik, albo ktoś inny niestety nie pamiętam ksywy.
Cytat:
Zamieszczone przez WielkodusznyBezduszny
No, no dlatego socjalizm jest lepszy bo jak lud żąda to dostaje bez względu na koszta.
A to ciekawe, naprawdę? :)
Nie wiem czemu narzekacie na silnik, przy Shogunie 2 naprawdę udało im się jakoś to dostosować do bitew rozgrywanych wręcz. Gra się naprawdę przyjemnie (z człowiekiem). Niektórych rzeczy nie przeskoczą, są głupoty, które trzymają się od Empire i o których pisał wspomniany tutaj Nieśmiertelnik. Moim zdaniem ta gra, nie będzie dużo różnić się od Shoguna 2, raczej kolejna ewolucja + przywrócenie oblężeń (danal nie mogę sobie tego wyobrazić oraz w jakiej formie to będzie).