Jakby co to ja nic nie burzyłem.
Wersja do druku
Jakby co to ja nic nie burzyłem.
Jeśli burzyłeś port Domen to myślę że bezpiecznie mozna założyć że to zawiniło i powtarzać, nie czekać nawet na blackhanda. :P
No ja bym tak nie zakładał. Już dawno mamy ten bug i pojawiał się tylko w określonych portach, resztę burzyło się bez strachu. Ciężka sprawa. Ale co do zakazu burzenia portów to całkiem dobra idea. Nawet w oddzieleniu od buga. Coby odwrót nie oznaczał całkowicie palonych miast.
A nie dałoby rady bez cofania kolejki odbudować tego portu w turze Anglii, przy użyciu konsoli i kodów ??
Chociaż w sumie łatwiej będzie pewnie powtórzyć ruchy tych trzech frakcji.
Istnieje taka komenda:
create_building <settlement_name> <building_level_id>
Tylko że nie znamy nazewnictwa tej drugiej kategorii.
Bez burzenia portu w kolejce Węgier tura idzie dobrze, więc podejrzewam że to jest problemem. Jeśli ktoś orientuje się w plikach gry na tyle, żeby znaleźć całą komendę, to mogę wstukać (ciekawe, czy to by naprawiło buga), jak nie to po prostu od Domena powtarzamy turę.
No komendę podałem. Tylko odszukać trzeba ewentualny "kod"/nazwę budynku. Ale nie jestem pewien czym jest to ID.
To w takim razie poszukam nazwę budynku, podam Blackhandowi i spróbujemy tak zrobić.
Jeśli się nie uda (bo nie jestem pewien, czy z tury Anglii można postawić budynek w mieście Węgier), to najwyżej powtórzę turę.
Wtedy za Anglię może zrobić w zastępstwie np. Mefisto, jeśli Avasil nie będzie już mógł.
Tutaj jest save z konca tury, gdybyście ogarnęli jak z tym kodem:
http://www.speedyshare.com/7qpZk/wko34t29f.sav
Jakby co, to możliwość zrobienia ponownie mam dopiero w Niedzielę/Poniedziałek w razie powtarzania, jak wychodziłoby za dużo czekania to trudno. Ale niech wtedy już Zachar na spokojnie zrobi swoją turę, zaznajomi z sytuacją
No, to są Węgry, Kijów i Litwa + MG, więc chyba na spokojnie nie będzie za dużo. ;)