Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Dobry generał z odpowiednimi cechami miał niebagatelny wpływ na morale swej armii, na zyski osady i zadowolenie ludności w której był gubernatorem itp. Szczególnie zauważalne było to w modach, w takim np EB I aby przeprowadzić niektóre reformy generał musiał posiadać odpowiednie cechy itd, itp. Wiem, że nie każdemu to, pasuje ale ma swój niepowtarzalny klimat, człowiek czasami zżywał się z niektórymi postaciami :) Tu brak takiego klimatu niestety. Nie każdy pasjonuje się podbijaniem całej mapy w jak najszybszym czasie ;)
Cytat:
Zamieszczone przez dawid621
Pewnie wyjde na ignoranta, ale szczerze mowiac mnie te drzewko frakcji w zadnej czesci kompletnie nie interesowalo:P przeciez to praktycznie tylko drzewo genealogiczne, co w tym takiego extra bylo ze wam tego w romku brakuje?:P
1. Było czytelne
2. Dawało możliwość polityki dynastycznej. Zdolnego generała można było usynowić (podnosząc honor), nieudolnego następcę pozbawić dziedziczenia, można było też nadawać różne "bonusy" (komisarz rozwoju, budownictwa itp.)
3. Zarządzanie poziomem honoru generałów też miało sens, jako że przekładało się np. na ich lojalność
Jak wroce z pracy to az chyba odpale sobie shoguna 2 i zagram kampanie zwracajac na to uwage;) tak baj de lej jak nadawac generalom posade ministra?
Cytat:
Zamieszczone przez dawid621
Jak wroce z pracy to az chyba odpale sobie shoguna 2 i zagram kampanie zwracajac na to uwage;) tak baj de lej jak nadawac generalom posade ministra?
Nie ministra a komisarza, jeśli dobrze pamiętam.
Zaznacz generała i na dole drzewa rodowego podświetlą Ci się cztery ikonki - wybierz którąś i kliknij LPM. Awans podbija honor, degradacja - obniża. Efekt funkcji zobaczysz, jeśli przytrzymasz dłużej myszkę nad ikoną
Ciekawe czy na modach 4 tury na rok, generał żyje, 4 x więcej tur? Bo wówczas można by się z tymi generałami związać, gdyby przewodził mojej armii przez powiedzmy 120 tur zamiast 30. Podobnie z agentami.
W moim przekonaniu straszne są też wizerunki tych generałów i agentów, niektóre mordy są identyczne, tylko z różnego kąta pokazane, poza tym niekiedy wyglądają jak kompletni debile. Bardzo liczę na moda który to zmieni, przywracając np. rysowane portrety takie jak były w R1. Poza tym w R1 każdy generał miał bodajże 3 fazy starzenia się, młody, dojrzały i stary (bez sensu było niekiedy to że i 16 - letni młokos był już łysy jak dziadek, ale może taka moda, szczegół), tutaj natomiast bez względu na to czy postać ma 30 czy 76 lat wygląda identycznie. A szkoda, bo można byłoby z tego zrobić fajny smaczek mini rpg-owy z tymi generałami.
Cytat:
Zamieszczone przez Grogmir
Jest dużo rzeczy do poprawy to robią dużo patchy, coś w tym dziwnego? 4 patche na miesiąc to dobre tempo, oby je utrzymali.
Myślę Grogmir, że właśnie obserwujemy narodziny nowego trendu w gaming industry.
Do tej pory patche miały coś naprawiać. W chwili obecnej CA staje się dla mnie prekursorem pomysłu na kończenie projektu za pieniądze graczy w klasycznych strategiach turowych.
Od premiery gry minęło 37 dni. W tym czasie dojrzewa już czwarta łatka i pracują zapewne od jakiegoś już czasu nad piątą.
Projekt jest rozwojowy i dzięki obranej strategii beta testów z pewnością będzie kiedyś najbardziej obiecującą odsłoną TW - za jakieś 5-6 kolejnych łatek. :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez Samick
Czy zapowiedziano już termin wydania Seleucydów?
Mam nadzieję, że nie są samobójcami i nie strzelą sobie kolejny raz w stopę, pokazując że nie liczy się dla nich jakość produktu tylko wolumen sprzedaży.
Zapewne chętni na zakup by się znaleźli, ale smród po takiej akcji przebiłby to co community wyprawiało po ETW zmuszając Mike Simpsona, czy jak mu tak na nazwisko do posypywania in public głowy popiołem. Swoją drogą Mr Simpson ma strasznie słabą pamięć, albo bardzo kocha swoje pobory i z pochyloną głową at all costs robi to czego pragnie SEGA
Cytat:
Zamieszczone przez Niesmiertelnik
Cytat:
Zamieszczone przez Grogmir
Jest dużo rzeczy do poprawy to robią dużo patchy, coś w tym dziwnego? 4 patche na miesiąc to dobre tempo, oby je utrzymali.
Myślę Grogmir, że właśnie obserwujemy narodziny nowego trendu w gaming industry.
Do tej pory patche miały coś naprawiać. W chwili obecnej CA staje się dla mnie prekursorem pomysłu na kończenie projektu za pieniądze graczy w klasycznych strategiach turowych.
Celnie :D
Cytat:
Cytat:
Zamieszczone przez Samick
Czy zapowiedziano już termin wydania Seleucydów?
Mam nadzieję, że nie są samobójcami i nie strzelą sobie kolejny raz w stopę, pokazując że nie liczy się dla nich jakość produktu tylko wolumen sprzedaży.
Zapewne chętni na zakup by się znaleźli, ale smród po takiej akcji przebiłby to co community wyprawiało po ETW zmuszając Mike Simpsona, czy jak mu tak na nazwisko do posypywania in public głowy popiołem. Swoją drogą Mr Simpson ma strasznie słabą pamięć, albo bardzo kocha swoje pobory i z pochyloną głową at all costs robi to czego pragnie SEGA
Raczej kocha pobory i liczy na słabą pamięć fanów. Osobiście myślę, że Selków wypuszczą jak uda się doprowadzić grę do stanu grywalności. W innym wypadku nie liczyłbym na wielką sprzedaż w dniu premiery (Selkowie chyba mieli być za darmo, ale miało być też płatne DLC z nomadami), a podejrzewam że największa sprzedaż produktu to premiera i jej okolice
@Niesmiertelnik & Bojaki
Tak, Seleucydzi mieli być za darmo. Dlatego czekam i pytam. ;)
Cytat:
Od premiery gry minęło 37 dni. W tym czasie dojrzewa już czwarta łatka i pracują zapewne od jakiegoś już czasu nad piątą.
Projekt jest rozwojowy i dzięki obranej strategii beta testów z pewnością będzie kiedyś najbardziej obiecującą odsłoną TW - za jakieś 5-6 kolejnych łatek. :lol:
Dobra obserwacja :lol: Pomimo, że jestem raczej fanboyem to muszę przyznać rację :D Swoją drogą jestem ciekawy jak TW poradziłoby sobie na innym modelu finansowania - np zbierając pieniądze od fanów (nie pamiętam nazwy tego rodzaju finansowania) w zamian za in-game bonusy :roll: Patrząc na ilość frakcji to raczej poziomów wkładu dla graczy by im nie zabrakło :roll:
Cytat:
Zamieszczone przez Bojaki
Raczej kocha pobory i liczy na słabą pamięć fanów. Osobiście myślę, że Selków wypuszczą jak uda się doprowadzić grę do stanu grywalności. W innym wypadku nie liczyłbym na wielką sprzedaż w dniu premiery (Selkowie chyba mieli być za darmo, ale miało być też płatne DLC z nomada
Seleucydzi mają być za darmo. Przychylam się do teorii, że zostaną wypuszczeni jak gra zacznie już jakoś wyglądać albo będzie blisko tego stanu (w sumie nie zdziwiłbym się jakby to było już w 5-tym może 6-tym patchu). Wypuszczenie ich wraz z płatnym pakietem kultur już teraz nie spotkałoby się moim zdaniem z aprobatą community. Jest co prawda lepiej w najnowszym betapatchu ale jeszcze brakuje tej grze by emocje opadły. Obstawiam koniec tego miesiąca jako datę ukazania się Seleucydów. Bardzo możliwe, że wraz z jakimś patchem wyjdą. Moje takie ciche pragnienie to zobaczyć przy okazji tak dużego patcha także jakieś nowe elementy mechaniki gry. Ale to już takie czyste marzycielstwo :oops:
Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez Sanvone
Dobra obserwacja :lol: Pomimo, że jestem raczej fanboyem to muszę przyznać rację :D Swoją drogą jestem ciekawy jak TW poradziłoby sobie na innym modelu finansowania - np zbierając pieniądze od fanów (nie pamiętam nazwy tego rodzaju finansowania) w zamian za in-game bonusy :roll: Patrząc na ilość frakcji to raczej poziomów wkładu dla graczy by im nie zabrakło :roll:
Niedługo się przekonasz. Wyjdzie ARENA TW oparta na mikropłatnościach z systemem avatara który był w SH2. CA pozazdrościło innym co koszą kasę na takim systemie - więc do tego pewnie się przyłożą aby mieć kurę która trochę poznosi złotych jajek :), Bo dostęp do beta wersji tej gry będzie chyba miał każdy kto ma ROME2